“Προετοιμάζουν” τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο
Σε κίνδυνο η Ελλάς
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Στις 25 Σεπτεμβρίου 2017 οι Κούρδοι του Βορείου Ιράκ ψήφιζαν για την αυτονομία - ανεξαρτησίας τους από το Ιράκ. Το αποτέλεσμα υπήρξε καταλυτικό υπέρ της αυτονομίας – ανεξαρτησίας τους, αφού σχεδόν το 93% αυτών που συμμετείχαν στο ιρακινό Κουρδιστάν – η συμμετοχή ήταν τεράστια αφού ξεπέρασε το 70% – τάχθηκε υπέρ αυτής της ανεξαρτησίας.
Αντίδραση από τις ΗΠΑ, αλλά και από το Ιράκ
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αμέσως πήρε θέση για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος περί της ανεξαρτησίας του ιρακινού Κουρδιστάν, τονίζοντας ότι αυτό το δημοψήφισμα θα αυξήσει την αστάθεια στην περιοχή και θα δημιουργήσει πολλές δυσκολίες.
Εξέφρασε επίσης, τη βαθειά απογοήτευση των ΗΠΑ γι΄ αυτήν την απόφαση της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν και το μονομερές δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.
Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση του Ιράκ ήταν δυσαρεστημένη και ο ιρακινός Πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι τόνισε πως, δεν προτίθεται να ξεκινήσει συζητήσεις με την κυβέρνηση της περιφέρειας του Κουρδιστάν και πως, δεν αποδέχεται το αντισυνταγματικό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία αυτής της κουρδικής περιοχής.
Φυσιολογική εκτιμάται και η αντίδραση της Τουρκίας, αλλά και του Ιράν, αφού πριν ανοίξουν οι κάλπες στο ιρακινό Κουρδιστάν, εκείνες διεξήγαγαν στρατιωτικές ασκήσεις στα σύνορά τους με το ιρακινό Κουρδιστάν και την ώρα της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος η Τουρκία απείλησε πως θα λάβει πολύ σκληρά μέτρα αν κλιμακωθεί η ένταση. Μια στάση που συμπορεύεται με αυτήν των ΗΠΑ.
Υπέρ του Κουρδικού κράτους το Ισραήλ
Από πλευράς Ισραήλ – σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters – ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, εκφράστηκε υπέρ της ανεξαρτησίας των Κούρδων στο Ιράκ. Και τούτο, γιατί διαχρονικά το Ισραήλ καλόβλεπε τη δημιουργία του Κουρδικού κράτους στη Μέση Ανατολή. Γιατί θεωρεί ότι, η δημιουργία ενός τέτοιου κράτους στην περιοχή θα λειτουργήσει ως παράγοντας αναχαίτισης του Ισλάμ που είναι η ιδεολογία πολλών Μουσουλμανικών κρατών της ευρύτερης περιοχής.
Χαλαρή η αντίθεση της Ρωσίας στο δημοψήφισμα
Αμέσως μετά το δημοψήφισμα το ΥΠΕΞ της Ρωσίας, με γραπτή ανακοίνωση προέτρεψε όλες τις πλευρές ώστε να βρεθεί μια αποδεκτή λύση για την προστασία, την ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ, υπενθυμίζοντας πως τα προβλήματα λύνονται με τον διάλογο(;;;).
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως, η Ρωσία δεν καταδίκασε το δημοψήφισμα και έκοψε το “καρπούζι” στη μέση ως πονηρή “αρκούδα”!
Εξοπλίζεται αμυντικά η Σαουδική Αραβία
Άλλος ένας μεγάλος “παίχτης” της περιοχής, η Σαουδική Αραβία και πιο συγκεκριμένα από το Υπουργείο Άμυνας αυτής της χώρας ανακοινώθηκε η υπογραφή συμφωνίας – συνεργασίας με τη ρωσική εταιρεία Rosoboronexport για την αγορά οπλικών συστημάτων, προηγμένων προϊόντων αμυντικής βιομηχανίας και με τη δέσμευση της παραγωγής τους στην Σαουδική Αραβία. Όμως, το σημαντικότερο όλων είναι ότι, στη συμφωνία εμπεριέχεται και η αγορά συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας των S – 400!
Αυτό σημαίνει πως η Ρωσία εξελίσσεται σε πολύ σημαντικό παράγοντα στη Μέση Ανατολή, μάλιστα, μετά το πλεονέκτημα που απέκτησε από τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας! Δημιουργεί δηλαδή, μια μεγάλη εξάρτηση σε κράτη της Μέσης Ανατολής και διασαλεύει την μέχρι πρότινος κυριαρχία των ΗΠΑ!
Νομίζω ότι εδώ αξίζει να θυμηθούμε τα κράτη της Μέσης Ανατολής:
Συρία, Λίβανος, Κύπρος, Ιορδανία, Ισραήλ, Παλαιστινιακά εδάφη, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Κατάρ, Ομάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ιράκ, Ιράν, Αρμενία και Τουρκία!
Η Τουρκία σε αδιέξοδο
Σύμφωνα με τις διαφαινόμενες γεωπολιτικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και την μελλοντική δημιουργία ενός Κουρδικού κράτους, η πρώτη που θα δεχτεί τις σεισμικές αναταράξεις θα είναι η Τουρκία, η οποία δείχνει να βρίσκεται σε υπαρξιακό αδιέξοδο! Αυτή η νευρικότητα της Τουρκίας υποδηλώνεται από το διεθνή παράγοντα, που αποτελείται από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, όταν αυτοί πέρασαν “εξ απαλών ονύχων” το δημοψήφισμα των Κούρδων του Ιράκ!
Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στην περιοχή μας
Μετά από όλα τα παραπάνω, θα σας παραθέσω τις πολύ σοβαρές απόψεις και εκτιμήσεις διπλωματικής μου πηγής, που καταγράφηκαν σε συνάντηση που είχα, ως εξής:
Το δημοψήφισμα της 25ης Σεπτεμβρίου από μόνο του ως γεγονός, αποτελεί την απαρχή της δημιουργίας ενός μεγάλου κράτους (Κουρδιστάν) στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας. Αυτή την εξέλιξη η Τουρκία την απεύχεται και γι΄ αυτό κρούει τα τύμπανα του πολέμου και προετοιμάζει τα στρατεύματα εισβολής της, ώστε να αποτρέψει τη δημιουργία του μεγάλου – ενιαίου – ενωμένου Κουρδιστάν.
Όμως, οι κουρδικές δυνάμεις πολεμούν εδώ και χρόνια στο πλευρό των ιρανικών και ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων εναντίον των Τούρκων και των τζιχαντιστών και το Ιράκ πλέον κυβερνάται από Σιίτες.
Μια επιθετική ενέργεια (εισβολή) των Τούρκων εναντίον του Ιράκ θα προκαλέσει την άμεση αντίδραση του Ιράν, το οποίο θα εισβάλει άμεσα στην Τουρκία από τέσσερεις άξονες: Από την Ταυρίδα, από την Ουρουμιγιέ, από την Μοσούλη και από την περιοχή του Χαλεπίου της Συρίας.
Ταυτόχρονα με αυτές τις κινήσεις οι απελευθερωτικές δυνάμεις του Φωτός (που εκπροσωπούνται από το Ιράν) θα εισβάλουν από την περιοχή του Γκολάν και εναντίον του Ισραήλ, το οποίο εδώ και εβδομήντα χρόνια γενοκτονεί τους ελληνογενείς Παλαιστινίους και τρομοκρατεί με την ισχύ του άπαντα τα Σιϊτικά αραβικά Έθνη.
Πιο πιθανό όμως είναι να επιτεθεί το Ισραήλ πρώτο, εναντίον του Ιράν, διότι όταν το Ιράν εισβάλει στην Τουρκία, τότε οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Αγγλία θα χτυπήσουν άμεσα το Ιράν προστρέχοντας τοιουτοτρόπως προς άμεση βοήθεια της Τουρκίας.
Αυτή η σύρραξη θα πάρει τότε γενικευμένη μορφή και στη δεύτερη φάση της θα εμπλέξει την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Ομάν και το Πακιστάν υπέρ της Τουρκίας. Από την άλλη πλευρά στο πλευρό του Ιράν θα ταχθούν, η Ρωσία, η Ινδία, η Αρμενία, η Αίγυπτος και η Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Το Αζερμπαϊτζάν και το Τουρκμενιστάν κατά τον λογισμό μου θα κρατήσουν ουδέτερη στάση, ώστε να μην κονιορτοποιηθούν από τη Ρωσία και από το Ιράν.
Η αιωνίως εχθρική χώρα προς τη Ρωσία, δηλαδή η Γεωργία αν εμπλακεί ενεργά σε αυτόν τον πόλεμο υπέρ της Τουρκίας και των ΗΠΑ, τότε κινδυνεύει ακόμη και να σβηστεί από τον χάρτη. Και θα αποδειχτεί πως, δεν έβαλε μυαλό από το κοντινό 2008.
Οι εξελίξεις είναι κίνδυνος για την Πατρίδα
Όμως, αυτή η προοπτική εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την Ελλάδα, επειδή το γόητρο της Τουρκίας θα έχει τσαλαπατηθεί από τη διαφαινόμενη ήττα.
Από εκεί αρχίζει το πρόβλημα το δικό μας, όταν σε όλη την ελληνική Επικράτεια και ειδικότερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, έχουν δημιουργηθεί ισχυροί μουσουλμανικοί θύλακες τζιχαντιστών – χαριτζήδων.
Η εκτίμηση έγκυρων κύκλων ξένων πρεσβειών, που γνωρίζουν τη σε βάθος δημιουργηθείσα εν Ελλάδι κατάσταση, είναι πως, θα υποβοηθήσουν την επίθεση της Τουρκίας κατά του ελληνισμού (Κύπρο, Αιγαίο, Θράκη, Αττική).
Τότε, η εξέλιξη αυτή θα φέρει στο προσκήνιο τη Ρωσία που θα προστατέψει τα κεκτημένα της στην περιοχή, αλλά ενδεχομένως και τη Γαλλία που έδειξε τελευταίως πως επιζητά διακαώς να πατήσει “πόδι” σε αυτήν την περιοχή.
Πάντως, εν πρώτοις μια τέτοια γενικευμένη σύρραξη, θα πλήξει περισσότερο την Τουρκία, οι δυνάμεις της οποίας θα έχουν διασπαρεί σε πολλά μέτωπα».
Εμείς που βρισκόμαστε;
Σύντομα ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τις ΗΠΑ! Τα γνωρίζει όλα αυτά;
Γνωρίζει ότι, το δημοψήφισμα των Κούρδων, όπως και αυτό της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, υποκινούνται άνωθεν; Μιας και έχει σημάνει το καμπανάκι της αυτοδιάθεσης πολλών τμημάτων – περιοχών ευρωπαϊκών κρατών και όχι μόνο;
Αντιλαμβάνεται πως τα σύνορα των κρατών δεν είναι πλέον ασφαλή και ο πλανήτης είναι έτοιμος να εμπλακεί σε ένα Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που αυτή τη φορά θα ισοπεδωθούν τα πάντα;
Θα αφήσει τις αριστερίστικες διεθνιστικές απόψεις του περί της ασφαλούς Ευρώπης και θα κοιτάξει πως θα προστατέψει τη Θράκη, την Ήπειρο, την Μακεδονία, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο;
Γιατί, όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, τότε η φωτιά πολύ πιθανόν να φτάσει και στο δικό σου σπίτι!
Όταν δε ξυπνήσεις, ίσως τότε να είναι πολύ αργά!
Και θα καταγραφεί στην Ιστορία πως, η Ελλάς μίκρυνε επί Πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα!!
* Ο Παναγιώτης Αποστόλου είναι επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
Επικοινωνία egerssi@otenet.gr
Πηγή www.egerssi.gr
βεβαίως, βεβαίως, εξαρτάται ποιός θα γράψει την ιστορία, γιατί τα βιβλία της συμβατικής ιστορίας μπορεί να μην υπάρχουν καν!
ΑπάντησηΔιαγραφή