Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν έχει ορατό τέλος η τρομοκρατία του ISIS


«Είδα ένα πολύ επιτυχημένο σχόλιο στη New York Times. Πως να αντιμετωπίσεις, λέει, ένα αυτοκίνητο και τρία κουζινομάχαιρα. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορείς να τα αντιμετωπίσεις», σχολίασε ο Άγγελος Συρίγος, καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μιλώντας στο realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη με αφορμή το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο.

«Βεβαίως, για να δώσουμε τη συνολική εικόνα, εκείνο το οποίο έχουμε είναι το Ισλαμικό Κράτος που αναλαμβάνει την ευθύνη. Αυτοί οι οποίοι κάνουν τις επιθέσεις δεν σχετίζονται απαραιτήτως με τα δίκτυα του Ισλαμικού Κράτους το οποίο εδώ και περίπου 2,5 χρόνια έχει πει ότι οποιαδήποτε κίνηση γίνεται κατά της δύσεως στο όνομα του Αλλάχ εγώ θα βγαίνω και θα λέω ότι είναι δική μου και σας προσφέρω τη στήριξή μου», πρόσθεσε ο κ. Συρίγος.

Και σημείωσε: «Δεν έχουμε επικοινωνία μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους, της Συρίας, στο Ιράκ ή στη Λιβύη ή όπου τέλος πάντων γίνεται με τον επίδοξο τρομοκράτη. Ο επίδοξος τρομοκράτης αποφασίζει μόνος του να δράσει. Στην Αθήνα αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 200 χιλιάδες αυτοκίνητα, ένα από αυτά είναι του Ισλαμικού Κράτους. Μπορείς να το βρεις; Δεν μπορείς».

Στην επισήμανση ότι από τα λεγόμενά του εξάγεται το συμπέρασμα ότι αυτή η τρομοκρατία ούτε αντιμετωπίζεται ούτε έχει ορατό τέλος ο καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο απάντησε: «Οχι. Δεν έχει ορατό τέλος και πρακτικώς δεν αντιμετωπίζεται, όσο και να παραβιαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, διότι πλέον μπαίνουμε σε φάση στην οποία στο όνομα της ασφάλειας παραβιάζονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Και είναι αντιληπτό αυτό, γίνεται αποδεκτό από την ελληνική κοινωνία».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 O ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ κ. ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ

Πηγή Euro2day


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]