Οι εντολές της CIA προς τον καλό πράκτορα
Τι πρέπει να κάνει όταν ταξιδεύει στην Ευρώπη
Νέες διαρροές wikileaks
Τις οδηγίες της CIA προς τους μυστικούς πράκτορες, για το πως θα πρέπει να συμπεριφέρονται όταν βρεθούν σε Ευρωπαϊκό έδαφος, αποκαλύπτουν τα Wikileaks.
Οι οδηγίες προς τον… καλό πράκτοκρα βρίσκονται ανάμεσα στα έγγραφα που αποκάλυψαν προ ημερών τα Wikileaks και αφορούσαν τις παρακολουθήσεις μέσω τηλεοράσεων, υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων.
Σε αυτό το έγγραφο,οι πράκτορες παροτρύνονται να επικοινωνούν με ειδικούς CCIE μηχανικούς, για να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες στο χρονοδιάγραμμα του ταξιδιού τους. Ειδικά όσοι ταξιδεύουν προς το κέντρο επιχειρήσεων στη Φρανκφούρτη καλούνται να μιλήσουν με την τράπεζά τους, για να την ενημερώσουν για το ταξίδι στη Γερμανία, πριν χρησιμοποιήσουν την πιστωτική τους κάρτα.
Μία από τις εντολές τους καλεί να απολαύσουν το τσάμπα αλκοόλ της Lufthansa, αλλά με μέτρο, ενώ μία άλλη, τους προτρέπει να μην αφήνουν ηλεκτρονικές συσκευές ή κάτι άλλο ευαίσθητο, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους.
Άλλο σημείο του εγγράφου, ενημερώνει τους Αμερικανούς, ή μη Ευρωπαίους πράκτορες, πως αν φτάσουν Κυριακή στην Ευρώπη, να περιμένουν να βρουν τα πιο πολλά μαγαζιά κλειστά, ενώ τους συστήνεται να αποφεύγουν να τρώνε σε βενζινάδικα.
Πως θα αναγνωρίζουν υπόπτους και πως θα παιρνούν… απαρατήρητοι
Υπάρχει επίσης μια λίστα με οδηγίες για το πως μπορούν να αναγνωρίζουν υπόπτους.
Ετσι, όπως σημειώνεται, ύποπτοι θεωρούνται ταξιδιώτες οι οποίοι εμφανίζουν «τίναγμα ή τρέμουλο στα χέρια, γρήγορη αναπνοή χωρίς προφανή λόγο, κρύο ιδρώτα, παλλόμενη αρτηρία στην καρωτίδα, ερύθημα προσώπου, και αποφυγή επαφής με τα μάτια».
Αναλυτική αναφορά γίνεται και στο καθεστώς ασφάλειας των αεροδρομίων: Για παράδειγμα, οι υπεύθυνοι στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης χρησιμοποιούν ειδικά τοποθετημένους καθρέφτες για να βλέπουν αυτά τα σημάδια νευρικότητας. Στον Μαυρίκιο πάλι, οι αρχές χρησιμοποιούν τις κάμερες ασφαλείας για να βλέπουν τις αντιδράσεις προσώπου των επιβατών, όταν παραλαμβάνουν τις αποσκευές τους. Επίσης, επιπλέον παρακολούθηση μπορεί να προκαλέσει το γεγονός ότι κάποιος αλλάζει πτήση στην Ακτή Ελεφαντοστού, το ότι μελετά τον τελωνειακό κώδικα στο αεροδρόμιο του Τόκιο, αλλά και στο Τελ Αβίβ, συναγερμός σημαίνει όταν κάποιος ταξιδεύει μόνο με ένα σακίδιο.
Αν λοιπόν κάποιος από τους πράκτορες της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, προσελκύσει την προσοχή των αρχών, τότε η Υπηρεσία, του δίνει οδηγία να αποφύγει να χρησιμοποιεί «α» ή «εμ» όταν μιλά, να μην φτιάχνει συνεχώς τα ρούχα του, να μη δαγκώνει τα χείλη του και να μη δίνει υπερβολικά συγκεκριμένες απαντήσεις.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...