Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Βερολίνο καλύπτει τον Ερντογάν


Η Γερμανία δεν συζητά την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν θα εμπλακεί σε μια συζήτηση για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για τις διώξεις εναντίον του Τύπου και της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να έχει κοινή απάντηση στις εξελίξεις.

“Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια κοινή και ξεκάθαρη ευρωπαϊκή θέση για τις εξελίξεις στην Τουρκία”, δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

“Πρέπει να καταστήσουμε σαφή στην Τουρκία τον αντίκτυπο που θα έχει η καταστολή του Τύπου και της αντιπολίτευσης στις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι’ αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να διατηρήσουμε ανοικτούς του διαύλους επικοινωνίας”, πρόσθεσε, αποκαλύπτοντας ακόμη περισσότερο τις αγαστές ιστορικές - διαχρονικές σχέσεις της Γερμανίας με την Τουρκία. Σχέσεις που εκτός από πολιτικές είναι και βαθιά οικονομικές.

Σε πλήρη αντίθεση με την Γερμανία, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν χαρακτηρίζει τις ενέργειες της τουρκικής ηγεσίας κατά των αντιπολιτευομένων και του Τύπου ως μη προσήκουσες για μια χώρα, η οποία είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ.

Ο Ζαν Aσελμπορν θέτει μάλιστα και θέμα κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έχουν, ούτως ή άλλως, «θεωρητικά ανασταλεί» είπε, υποστηρίζοντας ότι εάν η Τουρκία επαναφέρει την θανατική ποινή δεν θα πρέπει πλέον κανείς να συζητά ούτως η άλλως για το θέμα αυτό.
Εκτίμησε δε, ότι η Ευρώπη θα πρέπει να της επιβάλει οικονομικές κυρώσεις ως μέσον πίεσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, εν τούτοις, δεν τάσσεται ακόμα υπέρ της εκδίωξής της από το ΝΑΤΟ στη δεδομένη χρονική συγκυρία στιγμή. Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει θέσει εκτός ισχύος το κράτος δικαίου και δημιουργεί με αυτόν τον τρόπο «οδηγίες χρήσεως δικτατορίας». Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται σε πρώην υπαλλήλους του θυμίζει «μεθόδους οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν από τους ναζί», όπως είπε ο κ. Άσελμπορν και επισήμανε ότι η Τουρκία υποδαυλίζει ένα κλίμα φόβου στη χώρα. Λαμβανομένης υπόψη της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό, υπογράμμισε: «χρειαζόμαστε την Τουρκία ως Ευρώπη ώστε να καταφέρει να οργανώσει τις προσφυγικές ροές με αξιοπρεπή τρόπο».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]