Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι θα γίνει τελικά με τον ψευδομουφτή;

Του Αλέξανδρου Δρίβα 

Δε γίνεται να ασχοληθεί κανείς πλέον με τα ελληνο-τουρκικά και να μπορεί να κρατήσει την ψυχραιμία του. Η μερίδα που μπορεί και παραμένει «ψύχραιμη», είναι εκείνη που με ζέση καλούσε όλον τον ελληνικό λαό, να ξεχάσει ό,τι ήξερε για τα ελληνο-τουρκικά και να ατενίσει το μέλλον που είναι γεμάτο ευκαιρίες για τις δύο χώρες. Οι ίδιοι που πίστευαν στον δημοκρατικό φιλελευθερισμό (σύμφωνα με τον οποίον οι δημοκρατίες δεν πολεμούν μεταξύ τους)  κατα τραγική ειρωνεία, έκαναν μια εξαίρεση για την Τουρκία...κατά τον ίδιον τρόπο που η Τουρκία θεωρεί τη Θράκη, το Αιγαίο, τα Νησιά του Αιγαίου και την Κύπρο ως «εξαιρέσεις» για το Διεθνές Δίκαιο. Τα ιστορικά λάθη της χώρας μας στη Θράκη, αφορούν το ένα σκέλος της θρασύτητας του ψευδο-μουφτή ο οποίος ανά 3μηνο-4μηνο μας υπενθυμίζει το «πνευματικό έργο» που επιτελεί. Και αφού η Τουρκία απέτυχε στη Μέση Ανατολή, αποτυγχάνει και στον Καύκασο, βαδίζει προς τα Βαλκάνια και διοργανώνει «ημερίδες» μίσους και τουρκικού εθνικισμού περνώντας μηνύματα «μηδενικών τριβών»...Λίγες μέρες πριν τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο ψευδομουφτής, μας υπενθυμίζει πως η Τουρκία μετασχηματίζεται σε θεοκρατία με χαρακτηριστικά παντουρκισμού.

Η «τουρκική ταυτότητα των Μουσουλμάνων στη Δυτική Θράκη»

Ο λόγος γίνεται για τον Αχμέτ Μετέ ο οποίος «ζηλεύοντας» τον ολοκληρωτισμό, μεγαλο-ιδεατισμό και θρησκευτικό φανατισμό του Ερντογάν, επιθυμεί να γίνει ο νέος «Αγιατολάχ Χομεϊνί» της Τουρκίας στα Βαλκάνια και ξεκινώντας από τη Θράκη, ζητάει επέκταση της Τουρκίας προς τα Βαλκάνια. Εδώ και καιρό, κάθε υπουργός του τουρκικού κράτους, επισκέπτεται τον ψευδο-μουφτή και του αποδίδει «τιμές» (είναι βλέπετε στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και στην καλλιέργεια καλού κλίματος μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας τα οποία ακολουθεί η Άγκυρα...). Ο ψευδομουφτής, μίλησε για «θυσίες Τούρκων» για Τούρκους τους οποίους προσπαθεί η Ελλάδα να «ενσωματώσει» στην ελληνική κοινωνία (!!!) αλλά και για Συνθήκη Λωζάνης και φυσικά, όχι για τις Γενοκτονίες των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Η Τουρκία, όπως αποδεικνύουν διάφορες μετρήσεις ως κράτος, (καθώς και μεγάλο μέρος της τουρκικής κοινωνίας) δεν έχει ενηλικιωθεί ακόμη. Το Σύνδρομο των Σεβρών, είναι από ό,τι φαίνεται βαθύτερο από όσο νομίζαμε. Άλλωστε, Γάλλος δημοσιογράφος, είχε αποκαλύψει πέρυσι πως ο Ερντογάν είχε μιλήσει για το μίσος που τρέφει κατά Ελλήνων και Αρεμνίων. Ο ψευδομουφτής, σε συνεργασία με το Προξενείο της Θράκης το οποίο και αυτό πράττει εκτός διεθνούς νομιμότητας, ασκεί επιθετική προπαγάνδα την ώρα που κατά τύχη, ξύπνησαν και οι Αλβανοί οι οποίοι ζητούν και αυτοί με τη σειρά τους τα ιστορικά «δίκαιά» τους έναντι της Ελλάδας. Άλλη μια τραγική ειρωνεία αυτής της υπόθεσης, είναι πως η Ελλάδα, όχι μόνο δεν ενσωματώνει (που είναι το δημοκρατικό, το ορθό και διεθνώς νόμιμο) τους μουσουλμάνους της Θράκης αλλά εδώ και χρόνια άφησε αυτούς τους ανθρώπους να πέσουν στην παγίδα της τουρκικής ακρότητας. Αν υπήρχε μια πραγματική και ελληνική προσπάθεια ενσωμάτωσης των μουσουλμάνων της Θράκης, ποιός εχέφρων Έλληνας πολίτης διαφορετικής θρησκευτικής πίστης θα ακολουθούσε τη θεοκρατία μετά παντουρκισμού που ακολουθεί ο ψευδομουφτής; Το Ελληνικό Κοινοβούλιο, έχει 3 βουλευτές μουσουλμάνους. Αφουγκράζονται τα όσα υποστηρίζει ο ψευδομουφτής; Θα τα καταδικάσουν δημοσίως; Η Ελλάδα, δεν διαθέτει θεοκρατικό καθεστώς. Οι μουσουλμάνοι της Θράκης, με όλα τα προβλήματα που μοιράζονται με τους συμπολίτες τους, γνωρίζουν ακόμη πως η Τουρκία δεν πάει καλά και πως η μόνη αλήθεια που είπε ο ψευδομουφτής στο παντουρκιστικό κρεσέντο του είναι πως «Όταν η Τουρκία δεν είναι ισχυρή, εμείς ασφυκτιούμε».

Καταιγίδες και «Ουράνια Τόξα»

Η παραπάνω «ψύχραιμη» ομάδα που αναφέραμε, δυστυχώς, δε γίνεται να πειστεί αν δεν τοποθετηθεί σαν επιχείρημα κάτι που εξελίσσεται εκτός Ελλάδος.Ήδη ο δυτικός κόσμος περνά ένα ακόμη σοκ με τον νέο δήμαρχο του Λονδίνου. Διάφορα lobbies, «λέσχες σκέψης» και διάφορες  «ομάδες πίεσης», «φίλοι και ιδρυτές» των οποίων σήμερα βρίσκονται στην κυβέρνηση ή και σε άλλα κόμματα, παίρνουν θέση άραγε για το θεοκρατικό παραλήρημα του ψευδομουφτή; Ο Κύριος Αλαβάνος, είχε χαρακτηρίσει την Ελλάδα με μελανά σχόλια επειδή δεν δέχεται...την «αυτοδιάθεση» των Σκοπιανών να ονομαστούν ως «Μακεδόνες». Σήμερα ο Κύριος Αλαβάνος καταδικάζει τη θεοκρατική «επίθεση» του ψευδομουφτή και το μισελληνικό του παραλήρημα; Κατά το προηγούμενο Πάσχα, ο Κύριος Θεοδωράκης είχε κεφράσει την «ανησυχία» του για την περιφορά Επιταφίων στην Θράκη. Συνεχίζει άραγε ο Κύριος Θεοδωράκης να ανησυχεί και για όσα στηρίζει ο ψευδομουφτής; Οργανώσεις και ομάδες πίεσης όπως είναι το «Ουράνιο Τόξο» και ο Κύριος Τρεμόπουλος, θα καταδικάσουν τα παραπάνω; Μπορεί άραγε ακόμη στην Ελλάδα να έχει φωνή η πλειοψηφία; Πού είναι άραγε ο σεβασμός της διαφορετικότητας που κηρύττουν; Εκφράζεται αυτή από τον ψευδομουφτή;

Απέτυχε το σχέδιο με τους πρόσφυγες για την Τουρκία και έτσι βάζει τα δυνατά της

Τα εκπληκτικά αντανακλαστικά που επέδειξε η ελληνική κοινωνία (όχι το κράτος) στη χαοτική επίδραση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος, απογοήτεύει την Τουρκία –προσώρας-. Η Τουρκία, περίμενε και περιμένει ένα «σπίρτο», ένα μεμονωμένο γεγονός για να παραστεί και σε αυτό ως «λύση του προβλήματος». Η Τουρκία και κυρίως ο Ερντογάν, βιάζονται πολύ καθώς τα πράγματα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο για την Άγκυρα. Έτσι, έχει βάλει πλώρη για τα Βαλκάνια όπου έχει βρει στα 2/3 των κρατών που συνορεύουν με την Ελλάδα από τον Βορρά, «γόνιμο έδαφος». Η στροφή της Βουλγαρίας προς τον εκδυτικισμό, ματαιώνει τα τουρκικά σχέδια που αφορούν τη Σόφια η οποία μάλιστα, ειδικά στο Νότο της επικράτειάς της, διαθέτει πολύ μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων τους οποίους το θεοκρατικό καθεστώς Ερντογάν, θεωρεί «Τούρκους». Επόμενο «όραμα» του Ερντογάν, είναι η Βαλκανική Χερσόνησος.

Στην Ελλάδα, οφείλει ο πολιτικός κόσμος μας να μη θεωρεί «ταμπού» τόσο σοβαρές συζητήσεις οι οποίες αφορούν τόσο τη διατήρηση της δημοκρατικής μας ζωής, όσο και τα εθνικά μας θέματα. Αν και η Παιδεία δεν περνά τις καλύτερες μέρες της βλέποντας τις «μεταρρυθμίσεις» που ετοιμάζει ο Υπουργός Παιδείας, ας ελπίσουμε οτι η όποια νέα κατάσταση έλθει στην Ελλάδα, θα δώσει την μόνη αποτελεσματική απάντηση στις κραυγές του ψευδομουφτή και του τουρκικού επεκτατισμού, που είναι η ανάδειξη της Ελληνικής Παιδείας η οποία δεν έχει «Σύνδρομα Σεβρών», δεν κηρύττει το μίσος και ούτε ζητά εδάφη. Οι κορώνες του ψευδομουφτή, έρχονται μάλιστα και σε μια περίοδο που η πολιτική κρίση στην Τουρκία οξύνεται και που η διαπραγμάτευση ΕΕ και Τουρκίας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, βρίσκεται εν αμφιβόλω.

Τα όσα αφορούν τη Θράκη, περνούν κυρίως από το Υπουργείο Παιδείας και όχι τόσο από το Υπουργείο Εξωτερικών. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια, είναι ο Υπουργός Παιδείας να έχει μια ειδίκευση, να δέχεται το ιστορικό γεγονός της Γενοκτονίας των Ποντίων και φυσικά, να απέχουμε από «σαρδάμ» σε ζητήματα που αφορούν την ύπαρξη της Ελλάδας η οποία είναι παρακαταθήκη για ένα καλύτερο μέλλον.

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών

Η Ελλάδα, στις προκλήσεις έχει μάθει να αμύνεται. Είναι ποτέ δυνατόν να ανέχεται η Ελληνική Δημοκρατία, μάθημα κοινωνικής συνοχής από τον ψευδομουφτή; Η Τουρκία, η οποία δεν έκρυψε ποτέ το τι πραγματικά ήθελε σε σχέση με τις μειονότητες που ζουν εντός της, ελέω Ερντογάν, ρέπει στο να γίνει ένα «νέο Ιράν» της δεκαετίας του 80’. Τα εργαλεία που υπάρχουν και που χρησιμοποιούν όλα τα κράτη του πολιτισμένου κόσμου και αφορούν την προστασία των μειονοτήτων, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανοχή σε διαφορετικότητα, είναι όλα διαθέσιμα. Μπορεί άραγε να δραστηριοποιηθεί εντός Τουρκίας κάποια ελληνική ΜΚΟ η οποία να προστατεύσει σε συνεργασία με την UNESCO τις ελληνικές αρχαιότητες; Θα επαναλειτουργήσει η Σχολή της Χάλκης;

Μια πιθανή αστάθεια στην Τουρκία που μπορεί να προέλθει από τη συνεχιζόμενη πίεση σε μη Τούρκους εντός Τουρκίας, αφορά άμεσα την Ελλάδα. Η Ελλάδα, δεν έχει συμφέρον από μια ασταθή Τουρκία. Υπάρχει τρόπος η Ελλάδα να ενδιαφερθεί για τα όσα γίνονται στην Τουρκία και εντός της κοινωνίας της, όχι μόνο για τους Έλληνες που ζουν εκεί αλλά και για άλλους μειονοτικούς πληθυσμούς. Δεν μπορεί αυτό το ζήτημα να λάβει χώρα σε συζητήσεις τόσο σε επίσημο επίπεδο αλλά και από φορείς όπως είναι το Ελληνοτουρκικό Forum; Η ΕΕ και ο δυτικός κόσμος, ανησυχούν όλο και περισσότερο για την μετατροπή της Τουρκίας σε ένα ιδιότυπο αυταρχικό καθεστώς. Καλύτερο momentum από αυτό, δε θα μπορούσαμε να βρούμε. Άλλωστε θα ήταν μια πραγματική προσφορά της Ελλάδας στους Τούρκους πολίτες που πιστεύουν στον εκδημοκρατισμό της γειτονικής χώρας.

* Υποψήφιος Διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων στο Παν/μιο Πελοποννήσου - συντονιστής στο Παρατηρητήριο Ανατολικής Μεσογείου στον Τομέα Ρωσίας Ευρασίας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΤΟ.ΡΕ.ΝΕ). Το κείμενο αυτό αποτελεί άποψη του γράφοντος και δεν εκπροσωπεί τους φορείς στους οποίους εργάζεται.

Πηγή Liberal
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]