Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Κράτος – βόμβα στα ασταθή Βαλκάνια

Το κράτος των Σκοπίων κατέφυγε στη συμμαχία της Τουρκίας, η οποία το χρησιμοποιεί ως βάση του νεοθωμανισμού της στα Βαλκάνια

Γράφει ο Νικόλαος Ι. Μέρτζος

Η κυβέρνηση κατηγορείται τελευταίας πως «πούλησε τη Μακεδονία», επειδή ο κ. Βενιζέλος δήλωσε στον ΟΗΕ ότι η Ελλάδα δέχεται ονομασία των Σκοπίων με γεωγραφικό προσδιορισμό της λέξης «Μακεδονία», η οποία θα ισχύει erga omnes έναντι όλων. Φυσικά, επανέλαβε κατά λέξη την απόφαση που, αρχές του 2007, έλαβαν όλα τα τότε κόμματα της Βουλής πλην του ΛΑΟΣ. Βάσει αυτής, όμως, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις του μοιραίου αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους υιού, τον Απρίλιο του 2007 στο Βουκουρέστι η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ αποφάσισε ομόφωνα ότι τα Σκόπια θα ενταχθούν μόνον εφόσον έχουν συμφωνήσει με την Ελλάδα «μία αμοιβαίως αποδεκτή ονομασία», όπως όρισε τον Απρίλιο του 1993 το Συμβούλιο Ασφαλείας με το Ψήφισμα 817, το οποίο έως σήμερα αναγνωρίζει κράτος μόνον με προσωρινή ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», δεν περιέχει το όνομα «Μακεδονία» η προσωρινή ονομασία;

Όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό είχαν προτείνει εξαρχής το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ, όπως επεσήμανε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας, ο οποίος όμως υπογράμμισε ορθά ότι η ουσία των προβλημάτων έγκειται στη θεσμική αλυτρωτική συγκρότηση των Σκοπίων. «Το όνομα είναι το όχημα του αλυτρωτισμού», είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πράγματι, η μονοπώληση του ονόματος θέσπισε το κρατικό ιδεολόγημα του «μακεδονισμού». Ευαγγελίζεται ουρανόθεν δια του Τίτο ότι τάχα η –ουδέποτε- «ενιαία Μακεδονία διαμελίσθηκε το 1913 ανάμεσα σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Σερβία. Η Βαρντάρσκα Μακεδονία το 1944 κατέλυσε τον σερβικό ζυγό και από το 1991 είναι η πρώτη ανεξάρτητη κοιτίδα του «μακεδονικού έθνους» που έχει το καθήκον να απελευθερώσει τα υπόδουλα τμήματα και να τα ενώσει σε μία ενιαία Μακεδονία». Ήταν το προοίμιο του Συντάγματός τους έως και το 1993. «Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση – Δημοκρατικό Κόμμα για την Εθνική Ένωση της Μακεδονίας» ονομάζεται το BMPO-DPMNE που κυβερνά τα Σκόπια. Το BMPO – DPMNE ίδρυσαν οι Βούλγαροι και διεξήγαγε από πλευράς τους τον μακεδονικό αγώνα.

Ο «Μακεδονισμός» στρέφεται εναντίον όλων των γειτόνων του και όλων των πολιτών του. Μετέτρεψε τα Σκόπια σε κράτος – βόμβα στα ετοιμόρροπα Βαλκάνια. Η κατάρρευσή του θα προκαλέσει ντόμινο και σκηνές της Μέσης Ανατολής. Συμφέρει, συνεπώς την Ελλάδα να απελευθερωθούν τα Σκόπια από το ιδεολόγημά τους, ώστε να κλείσουν όσα άκρως επικίνδυνα μέτωπα άνοιξαν και είναι τα εξής:

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Ο «Μακεδονισμός» συνοψίζει την βουλγαρική Ιστορία στη Μακεδονία. Όλοι οι ήρωές του ήσαν Βούλγαροι Μακεδόνες και η γλώσσα του βουλγαρική διάλεκτος. Κοινές και οι εθνικές επέτειοι. Η Σόφια από το 2010 απαιτεί να περιληφθούν όλα αυτά σε ένα Σύμφωνο Καλής Γειτονίας. Αλλιώς απειλεί να ασκήσει βέτο σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Επιδιώκει να καταστήσει τα Σκόπια αδελφό κράτος με αδελφό λαό, κοινή Ιστορία και κοινές επετείους. Μυριάδες Σλαβομακεδόνες έχουν ήδη αυτοδηλωθεί Βούλγαροι Μακεδόνες και έλαβαν βουλγαρικά διαβατήρια. Ήδη εγγίζουν το 9% - 10% του πληθυσμού, αλλά τριπλασιάζονται με τις οικογένειές τους. Πρώτος δηλώθηκε Βούλγαρος ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων και ηγέτης του BMPO – DPMNE Λ. Γκεοργκιέφσκι. Στις 3/1/2012 η Σόφια δημοσίευσε πιστοποιητικό ότι ο Πρόεδρος Κ. Γκλιγκόροφ ήταν Βούλγαρος.

ΑΛΒΑΝΟΙ
Οι Αλβανοί πολίτες των Σκοπίων αποτελούν τουλάχιστον το 25,3% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Κυριαρχούν συμπαγείς στο δυτικό τμήμα του κράτους καις την πρωτεύουσα Σκόπια. Μετά την ένοπλη ανταρσία τους και τη Συμφωνία της Ακρίδας το 2001, αποτελούν τη δεύτερη εθνική συνιστώσα του κράτους και συγκυβερνούν υποχρεωτικά. Λειτουργούν δημόσια αλβανικά σχολεία όλων των βαθμίδων και αλβανικό πανεπιστήμιο. Ελέγχουν 14 Δήμους και κατέλαβαν 27 έδρες από τις 123 της σημερινής Βουλής. Με δείκτη γεννήσεων 3,5 έναντι 0,9 των χριστιανών, γεννούν το 70% όλων των νεογνών. Το 2013 ο Γκρούεφσκι ομολόγησε: «Η δημογραφική ύφεση οδηγεί στην εξαφάνισή μας. Είναι τρομακτικό, αλλά δυστυχώς είναι αλήθεια».

Θεωρούν μεταλλαγμένους Βούλγαρους τους Σλαβομακεδόνες και επιδιώκουν συνομοσπονδία αλβανικό κράτος και σλαβικό. Στις 20/9/2014 ο Αλβανός δήμαρχος των Σκοπίων, Νεβζάτ Χαλίλι, ανακήρυξε τη «Δημοκρατία της Ιλλυρίδας». Το 2012 ο Αλβανός υπουργός Αμύνης των Σκοπίων, Φατμίρ Μπεσίμι, εισήγαγε την αλβανική γλώσσα στον Στρατό, οπότε ο Σλαβομακεδόνας αρχηγός του ΓΕΣ Μίτρε Αρσόφσκι δήλωσε: «Τέτοιου είδους διαχωρισμοί οδηγούν στη διάσπαση του στρατού. Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τον γιουγκοσλαβικό στρατό, ο οποίος διαλύθηκε και κανείς δεν μπόρεσε να τον σώσει, όταν εισήλθαν από την κερκόπορτα η πολιτική και ο εθνικισμός». Από τον Ιανουάριο του 2011 εξαπολύουν αλλεπάλληλες συγκρούσεις.

Τα Σκόπια ζώνει το φάσμα της «Μεγάλης Αλβανίας», την οποία το 2012 ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα όρισε «από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από το Τέτοβο μέχρι το Σαντζάκ και από τα Σκόπια μέχρι την Πρίστινα». Ο ηγέτης της ισλαμικής κοινότητας των Σκοπίων Σουλεϊμάν Ριτζέτι κήρυξε: «Η ένωση των αλβανικών εδαφών είναι θέλημα Αλλάχ». Τον Μάρτιο του 2012 ο Γκρούεφσκι σπεύδει στα Τίρανα. Οι Αλβανοί στα Τίρανα και στην Πρίστινα έκαψαν φωτογραφίες του και τη σημαία του με συνθήματα «Κάτω η Μακεδονία», «Θέλουμε εθνική Αλβανία».

Το 2011 ένας διεθνής αυτοκινητόδρομος ένωσε τις πρωτεύουσες Τίρανα και Πρίστινα, την οποία εφέτος ενώνει με την πόλη των Σκοπίων νέος αυτοκινητόδρομος. Κατασκευαστές αυτών είναι οι Τούρκοι. Μουσουλμάνοι επικρατούν στη «Μεγάλη Αλβανία» και προστάτης τους εμφανίζεται ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας. Τον υποδέχθηκαν στις 25/10/2013 στην Πρίστινα οι πρωθυπουργοί του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι και της Αλβανίας Έντι Ράμα, ως δίδυμο της «Μεγάλης Αλβανίας». Ο Ερντογάν είπε: «Η Τουρκία είναι Κόσοβο και το Κόσοβο Τουρκία. Εδώ αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας».

ΤΟΥΡΚΙΑ
Αυοεγκλωβισμένο, έτσι, το κράτος των Σκοπίων κατέφυγε στη συμμαχία της Τουρκίας, η οποία το χρησιμοποιεί ως βάση του νεοθωμανισμού της στα Βαλκάνια με ισχυρές θέσεις και κοινή σημαία το Ισλάμ. Γράφει σε βιβλίο του ο τότε υπουργός Εξωτερικών και ήδη πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου: «Οι τουρκικές και μουσουλμανικές μειονότητες σε Βουλγαρία, Ελλάδα, Μακεδονία, Σαντζάκ. Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία και Ρουμανία, αποτελούν σημαντικά στοιχεία της βαλκανικής πολιτικής της Τουρκίας. Η ζώνη από Μπέκατς, Βοσνία, Σαντζάκ, Κοσσυφοπέδιο, Αλβανία, Μακεδονία, Βουλγαρία, Δυτική Θράκη και Ανατολική Θράκη, έχει τον χαρακτήρα ζωτικής αρτηρίας για τη γεωπολιτική της Τουρκίας».

Επίσημη επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού στα Σκόπια. Παρασκευή 30/9/2011, ημέρα προσευχής του Ισλάμ, έκανε ναμάζι στο οθωμανικό ζωγραφιστό τζαμί του Τέτοβο και διαβεβαίωσε τα πλήθη πιστών: «Δεν μπορούμε να σας ξεχάσουμε όσο ανάμεσά σας βρίσκονται εγγόνια της οθωμανικής κληρονομιάς. Αδέλφια μας ζουν στη Βοσνία, στην Πρίστινα, στο Πρίσρεν, στα Σκόπια, στο Μοναστήρι, στο Τέτοβο».

Η κολοσσιαία τουρκική TAV Airports Holding ανέπτυξε και εκμεταλλεύεται για 20 χρόνια τα δύο μοναδικά αεροδρόμια σε Σκόπια – Αχρίδα και ένα νέο εμπορευματικό αερολιμένα στο Στιπ. Τουρκικοί ουρανοξύστες 40 ορόφων κύκλωσαν τα Σκόπια. Περισσότερα από 300 νέα τζαμιά στη χώρα. Στην πρωτεύουσα λειτουργούν 27 τζαμιά και μόνον 15 εκκλησίες. Το 2007 καθιερώνεται ο ετήσιος εορτασμός «Ημέρα Διδασκαλίας της Τουρκικής». Το 2010 νέα συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας και 4ο Διεθνές Συνέδριο Ισλαμικού Πολιτισμού των Βαλκανίων και μετά 7ο Διεθνές Συνέδριο Κεμάλ Ατατούρκ.

Τον χαβά τους, φυσικά, οι λωτοφάγοι της Αθήνας!

Πηγή εφημ. «Το Παρόν»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]