Η Τουρκία δημιουργεί συνθήκες πολέμου
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αντιδρά στο σχέδιο, να τεθούν οι πόροι των υδρογονανθράκων ως εγγύηση για το πακέτο διάσωσης…
Η Τουρκία αντιδρά σε ένα ενδεχόμενο κυπριακό σχέδιο να βάλει το πετρέλαιο και τα δικαιώματα φυσικού αερίου γύρω από την ανατολική Μεσόγειο, ως εγγύηση σε ένα διεθνές πακέτο διάσωσης που χρειάζεται απεγνωσμένα για να προστατεύσει την οικονομία της από την πτώχευση.
Σε δήλωσή του το Σάββατο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε ότι το Κυπριακό σχέδιο θα διακινδυνεύσει μια νέα κρίση στην περιοχή, λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα αγνοήσει τα ίσα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, στους πόρους υδρογονανθράκων του νησιού.
“Πιθανά σχέδια να θέσουν τους από κοινού πόρους του νησιού ως ενέχυρο για« ένα ταμείο αλληλεγγύης » ή οποιαδήποτε άλλη σύμβαση δανείου, είναι ακριβώς μια άλλη αντανάκλαση της Κυπριακής ψευδαίσθησης, ότι είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης ολόκληρου του νησιού και υπάρχει κίνδυνος νέας κρίσης στην περιοχή , αναφέρει η δήλωση.
Η δήλωση αναφέρει επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύσει τη χώρα και τα τουρκικά συμφέροντα της Κύπρου και τα δικαιώματα στη Μεσόγειο.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες, δηλαδή υπό μη μνημονιακές συνθήκες, αλλά και με διαφορετικές πολιτικές ηγεσίες, η Ελλάδα και η Κύπρος θα έπρεπε να καταγγείλουν άμεσα στην διεθνή κοινότητα την τουρκική προκλητική στάση, ενώ θα έπρεπε να "κλείσουν" όλες τις διόδους επικοινωνίας (πολιτικά, διπλωματικά, οικονομικά) και να θέσουν άμεσα σε πλήρη συναγερμό της στρατιωτικές τους δυνάμεις.
Αυτά, βέβαια, εάν τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος ήταν ανεξάρτητα και αυτοκυρίαρχα κράτη και όχι κράτη υπό καθεστώς κατοχής και εκπροσωπούμενα από τοποθετημένες πολιτικές μαριονέτες οι οποίες εκθέτουν -σε πρωτοφανή βαθμό- σε σοβαρότατους κινδύνους απώλειας εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων (τα οποία προστατεύονται από το Διεθνές Δίκαιο) έως και απώλειας γεωγραφικού (θαλάσσιου και χερσαίου) χώρου μείζονος εθνικής σπουδαιότητας.
Αγγίζει τα όρια της γελοιότητας (τουλάχιστον) ο Ελληνισμός και ιδιαίτερα οι γηγενείς κάτοικοι της Κύπρου και της Ελλάδας να πιστεύουν πως οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν την ελάχιστη θέληση να σταθούν απέναντι στην θρασύτατη τουρκική προκλητικότητα, την στιγμή που οι πολιτικές ηγεσίες εδώ και χρόνια προσπαθούν να αποδυναμώσουν την στρατιωτική ισχύ με σειρά μέτρων και αποφάσεων που μόνο ως εθνική προδοσία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.
Η Άγκυρα, γνωρίζοντας πολύ καλά την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού τόσο στην Αθήνα όσο και στην Λευκωσία, τεντώνει το σχοινί, ευελπιστώντας πως θα κατορθώσει να δημιουργήσει τετελεσμένα τα οποία πολύ δύσκολα θα μπορούν να αντικρουστούν μετά από μερικούς μήνες. Αυτός ακριβώς ο θρασύτατος παρεμβατισμός της Άγκυρας είναι και η σοβαρότατη ένδειξη πως υπήρξε πρότερος σχεδιασμός και πως έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες -μέσω των συγκεκριμένων "παρεμβάσεων"- για έναν θαλάσσιο (ίσως και όχι μόνο) Αττίλα. Αν αναλογισθούμε πως ιστορικά ποτέ η Τουρκία δεν κινήθηκε προς την Ελλάδα ή την Κύπρο χωρίς την προηγούμενη έγκριση του πέραν του Ατλαντικού βασικού συμμάχου της, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μία τραγική επανάληψη της ιστορίας, η οποία μπορεί να αποφευχθεί μόνο εάν οι πολιτικοί σε Αθήνα και Λευκωσία πιεστούν και εξαναγκασθούν να επιστρέψουν σε αδιαπραγμάτευτες εθνικές πολιτικές οι οποίες θα ξεκινούν και θα τελειώνουν με την φράση casus belli ή (την αμιγώς ελληνική) "μολών λαβέ".
Εάν έστω και αυτή τη στιγμή δεν ενεργοποιηθεί το σύνολο του διπλωματικού σώματος Ελλάδας και Κύπρου, για να αντιμετωπισθεί άμεσα η τουρκική προκλητικότητα, υπάρχουν σοβαρότατοι φόβοι πως ο Ελληνισμός οδηγείται σε μία νέα εθνική καταστροφή πρωτοφανούς μεγέθους. Αναμένοντας τις εξελίξεις, ευχόμαστε να διαψευσθούμε, αλλά η δημιουργία αυτής της έντασης ενδεχομένως θα βρει κάποιο "νευρικό" στρατιωτικό, στον οποίο θα φορτωθεί η ευθύνη για "την πρώτη σφαίρα" που θα σταθεί αφορμή για την εκκίνηση μίας σύγκρουσης που θα ξεπερνά τα επίπεδα του "θερμού επεισοδίου"... στο οποίο η Τουρκία θα κινηθεί με σχετική άνεση, αφού έχει ήδη απαλλαγεί από το μεγάλο πρόβλημα του ΡΚΚ μετά την επίσημη ανακοίνωση κατάπαυσης του πυρός εκ μέρους των Κούρδων..., εξέλιξη η οποία έχει ήδη προβληματίσει αρκετά το Ελληνικό Πεντάγωνο και τους ειδικούς αναλυτές. Και με δεδομένο πως Ελλάδα και Κύπρος έχουν βρεθεί τεχνηέντως σε θέση αδυναμίας, είναι απολύτως αναμενόμενο πως δεν θα είναι λίγοι εκείνοι που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν στον μέγιστο βαθμό την (τονίζουμε, επιτηδευμένα) δυσχερή θέση των δύο χωρών που βρίσκονται στο κέντρο του ενεργειακού χάρτη του μέλλοντος...
Αν δεν μπορείς να κάνεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσον μπορείς. Μην την εξευτελίζεις.
Κ. Καβάφης
Με ποιό μέτρο θα πρέπει δηλ να γίνει η μοιρασιά κατά τους γείτονες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην εδαφική επικράτεια, και ποιά, των τετελεσμένων;
Μήπως με αναλογία πληθυσμού; Ποιά, αυτήν με τους έποικους, ή τον αρχικό του 82%/18%;
Τρώμε την μία καρπαζιά πίσω από την άλλη και δεν επιβάλουμε γιά το γενικό συμφέρον αυτό που ορίζουμε ως αποτελεσματικό γιά το ιδιωτικό μας.
Παρτίδες και συνεταιριλίκια με επίβουλους και κάργες δεν κάνουμε...κανόνας!
Πάντοτε και εξ αρχής σκεφτόμουν το γιατί δεν επιδιώκαμε να κρατήσουμε όσο έδαφος γίνεται περισσότερο συγκατανευόμενοι στην αναγνώρισή τους... ούτως ή άλλως μετακινήσεις υπό όρους πάντοτε θα υπάρχουν σε ατομικό επίπεδο με σεβασμό στο καθεστώς εγκατάστασης.
Εδώ έχουμε τόσους λαθρεποίκους στην χώρα μας και δεν τρέχει τίποτε, όμως γιά τους λαθρεποίκους στην τουρκοκρατούμενη περιοχή δεν προχώρησε σοβαρός διάλογος για λύση με ικανοποιητικό εδαφικό ως ζητούμενο... ιδού τώρα και οι απαιτήσεις.
Να δούμε με τί επιχειρήματα θα το αντιμετωπίσουν οι κρατούντες μας, μήπως πρέπει να βοηθήσουμε εμείς η πλέμπα;
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΤΥΡΙ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗ ΦΑΚΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΕΙ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήO τίτλος σου είναι ακριβέστατος, Κωνσταντίνε. Τώρα μένει να αναρωτηθούμε ποιους συμφέρει να δημιουργήσουν οι Τούρκοι συνθήκες πολέμου στην περιοχή και γιατί. Το φόντο της έντεχνα κατασκευασμένης οικονομικής κρίσης δεν είναι άσχετο με όλα αυτά που ετοιμάζονται. Η κρίση είναι μια ευκαιρία για γεωπολιτικές διεκδικήσεις των γνωστών και μη εξαιρετέων κοσμοκρατόρων. Μόνο που αυτή τη φορά δεν πρόκειται μόνο για μια περίπτωση μιας νέας εισβολής του ΝΑΤΟ σε πλούσιες σε κοιτάσματα χώρες. Όλα δείχνουν ότι η κόντρα θα πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού η Ρωσία δεν πρόκειται να μείνει αμέτοχη.
ΑπάντησηΔιαγραφή