Η Lagarde πωλήτρια όπλων στην Ελλάδα;
- Xάρη στην Ελλάδα, η Christine Lagarde ξανάπιασε δουλειά για λογαριασμό της πολεμικής βιομηχανίας των ΗΠΑ
Υπεύθυνος σύνταξης: Thierry Meyssan
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, πληροφόρησε τα μέλη του κόμματός του τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου, ότι θα προκήρυσσε δημοψήφισμα για να θέσει σε λαϊκή διαβούλευση την απόφαση να προχωρήσει η χώρα σε νέο μηχανισμό στήριξης.
Την Τρίτη, 1 Νοεμβρίου, συγκάλεσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας (ΚΥΣΕΑ). Στη συνέχεια, με μια εντελώς αιφνίδια κίνηση, καθαίρεσε τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Πτέραρχο (Ι) Ιωάννη Γιάγκο, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Φράγκο Φραγκούλη, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευσινιώτη και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Βασίλειο Κλόκοζα. Και τους τέσσερις τους αντικατέστησε αμέσως.
Το σημείο τριβής μεταξύ της κυβέρνησης Παπανδρέου και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων εξακολουθεί να παραμένει ένα μυστήριο, δεδομένου του γεγονότος ότι ο Παπανδρέου και οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων υποτίθεται ότι είχαν στενή συνεργασία με στόχο την εφαρμογή του συνόλου των μέτρων λιτότητας που διαδέχονται το ένα το άλλο από τότε που ανέλαβε ο Παπανδρέου την πρωθυπουργία.
Και όμως, κάθε νέο μνημόνιο που υπέγραψε αυτή η κυβέρνηση συνέπεσε χρονικά με παραγγελίες αμφιλεγόμενης ποιότητας και χρησιμότητας* πολυδάπανων οπλικών συστημάτων, που αγόρασε από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ελλάδας, αν υπολογιστεί κατά κεφαλή, ώστε να καταδειχθεί το ποσό που αναλογεί σε κάθε Έλληνα πολίτη, είναι σχεδόν διπλάσιος από τον μέσο όρο όλων των άλλων χωρών της Ευρωζώνης.
Το νέο πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από τις 26 Οκτωβρίου, σε κοινή συμφωνία με τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, συνέπεσε με την παραγγελία* 400 αρμάτων μάχης τύπου "M1 A1 Abrams" καθώς και 20 αμφιβίων αρμάτων τύπου "AA7VA1". Αυτό και αν είναι σύμπτωση… Μας προκαλεί να κάνουμε κατευθείαν μια αναδρομή στο 2003, τη χρονιά που κονδύλια στήριξης που δόθηκαν από την ΕΕ για τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας στην Πολωνίας διοχετεύθηκαν σ' ένα μυστηριώδες σιφώνι για να καταλήξουν τελικά στα χέρια της αμερικανικής βιομηχανίας όπλων. Έτσι απέκτησε η Πολωνία αρκετά F-16 "made in the USA", που λίγο αργότερα τέθηκαν στην υπηρεσία της αιματηρής περιπέτειας του Ιράκ.
Τέλος, μια σημαντική λεπτομέρεια. Για την πώληση των F-16 στην Πολωνία τo 2003, τον ρόλο του μεσίτη ανέλαβε αμερικανικό δικηγορικό γραφείο, του οποίου διευθύνων σύμβουλος ήταν τότε η Christine Lagarde. Έκτοτε το άστρο της μαντάμ Lagarde ανέβηκε όλο και ψηλότερα, έως ότου ανέλαβε το υπ. Οικονομικών της Γαλλίας και τελικά διαδέχθηκε τον Dominique Strauss-Kahn στην προεδρία του ΔΝΤ. Η τελευταία αυτή ιδιότητά της, αλλά και ο νέος μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας, θα της παράσχουν αναμφίβολα την ευκαιρία να γίνει ευεργέτιδα και των Γενικών Επιτελείων των ΕΔ της Ελλάδας και της αμερικανικής πολεμικής βιομηχανίας.
*************
Αυτό είναι το άρμα μάχης που θέλουν να μας δώσουν οι ΗΠΑ
** Express: Ερώτηση από την αυστριακή αντιπολίτευση για το αν η Ελλάδα αγοράζει αμερικανικά άρματα μάχης αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ
Αρχηγοί ΕΔ
Ελληνική Τραγωδία: Μνημόνια 1 και 2:
400 Μ1Α1;
ΑπάντησηΔιαγραφή20 ΑΑV7Α1;
Ποὺ´ντα ωρὲ παιδιὰ;
Εδὼ μας τα δὶνανε δωρεὰν και δεν τα πὴραμε,πλὰκα μας κὰνετε;