Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπορεί από περιηγητής να γίνει και συνομιλητής;


Σε λίγο καιρό, αν στραβώσουν τα πράγματα στην Αίγυπτο και αντί ομαλής μετάβασης και ελέγχου των γεγονότων, βιώσουμε τίποτα ακρότητες, εκτός από τους Ισραηλινούς, που πλέον θα έχουν πολύ περισσότερο ανάγκη τον Ελληνισμό, και οι Αμερικανοί θα προστρέξουν σε αναζήτηση αξιόπιστων συμμαχιών στην περιοχή, ειδικά όσο η νεο – οθωμανική Τουρκία τραβά το δρόμο της περιφερειακής δύναμης, με τάσεις αυτονομίας έναντι των Αμερικανών.

Χρυσή ευκαιρία για την ελληνική εξωτερική πολιτική να εξοβελιστεί μια και καλή η Τουρκία από προνομιακός συνομιλητής της Αμερικής στην περιοχή και με τους Εβραίους στην Μ. Ανατολή και εμάς στα Βαλκάνια, να τηρηθεί η εποπτεία των Αμερικανών στην περιοχή.

Αυτό, λαμβανομένου υπόψη ότι αφενός ήδη στα Βαλκάνια η Ελλάς έχει ισχυρή οικονομική παρουσία, ενώ και στον μουσουλμανικό κόσμο και ειδικά αυτόν της Μ.Ανατολής, διαθέτει προαιώνια έξωθεν καλή μαρτυρία.

Αλλά και στο βορρά, οι σχέσεις με την Ρωσική Αρκούδα, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πολύ πιο ομαλές και ειλικρινείς από κάθε άποψη, σε σχέση με τις όψιμες και εν πολλοίς, καθαρά συγκυριακές, οικονομικές σχέσεις που προσπαθεί ασμένως να εγκαθιδρύσει ο νεο σουλτάνος με την παραδοσιακή δύναμη αυτή.

Η ευκαιρία που παρουσιάζεται ενώπιόν μας, δηλαδή και το παιγνίδι των Αμερικανών να παίζουμε και την ασφάλεια του Ισραήλ να διασφαλίσουμε (τουλάχιστον ενεργειακά και ως γεωπολιτική συνέχεια της μικρής εδαφικής τους οντότητας) και την Ρωσική αρκούδα να την κρατάμε σχετικώς ευχαριστημένη μέσα στο πλαίσιο του status quo της περιοχής, χωρίς αποκλεισμούς και με πλήρη αντίληψη και αποδοχή του γεωστρατηγικού της βάρους, είναι χρυσή και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και ειλικρινή διάθεσή για συνεννόηση.

Η μονομερής στάση δεν βοήθησε την χώρα μας και τώρα που βαδίζουμε σε κινούμενη άμμο στο διεθνές διπλωματικό στερέωμα, απαιτούνται ριξηκέλευθες απόψεις, ισχυρό ένστικτο και μάχιμη διπλωματία, με αναβάθμιση των στρατιωτικών μας δυνάμεων και αραγές εσωτερικό μέτωπο.

Αν νομίζουμε ότι ο, his master voice ΓΑΠ, με τον VON DIMITRAKIS θα μπορέσουν να παίξουν το παιχνίδι έτσι πολυδιάστατο που είναι, χωρίς να δημιουργήσουν εντάσεις και αποκλεισμούς, είναι ζητούμενο που προσωπικά το έχω απαντήσει.

Διότι καλό είναι να είσαι περιηγητής των πρωτευουσών ξένων κρατών και συνομιλητής των ξένων κυβερνήσεων, αλλά πρωτίστως πρέπει να κομίζεις σε αυτούς άποψη και πολιτική, να χαράζεις γραμμές και να αποτελείς σημείο αναφοράς.

Αλλιώς, περιπίπτεις σε γραφικό σουλατσαδόρο σαλονιών και υπάκουο δίαυλο αλλότριων εντολών και κελευσμάτων...



Η φωτοσύνθεση είναι του "Αρχισυντάκτη"
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]