Το κράτος έχει βαρειά υπογραφή, αλλά κι ο λαός έχει βαρύ χέρι
Μας έκανε την τιμή να μας επισκεφτεί ο επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Στρος Καν. Μίλησε στην Βουλή και μας είπε ένα σωρό ενδιαφέροντα πράγματα.
Ο κ. Στρος Καν έχει ένα διακαές ενδιαφέρον να λυτρωθούμε ως χώρα από το δημόσιο χρέος και να βγούμε επιτέλους, ελεύθεροι και ωραίοι, στον παιδότοπο των διεθνών αγορών όπου θα μπορούμε να δανειζόμαστε, ως δημόσιο, όσο τραβάει η ψυχή μας.
Μεγάλο ενδιαφέρον έχει ο άνθρωπος να λευτερωθούμε οι έλληνες ως χώρα επιτέλους από το χρέος. Και μακάρι, λέει, να γίνει αυτό μια ώρα αρχύτερα. Κι ας χάσει ο διεθνής κοινωφελής οργανισμός, το ΔΝΤ, στον οποίο προϊσταται ο κ. Στρος Καν, τα όποια κέρδη θα έβγαζε δανείζοντάς μας περαιτέρω. Τέτοια φιλανθρωπία και φιλελληνισμός.
Δεν παρέλειψε μάλιστα ο κ. Στρος Καν να επισκεφτεί και την ΝΔ. Η οποία ΝΔ, όσον αφορά στο Μνημόνιο, είναι τελικά ένας γρίφος. Μεγάλος γρίφος.
Καταρχήν μας κοψοχόλιασε κείνο το βράδι μέχρι να μας ανακοινώσει ότι ως κόμμα θα ψηφίσει ΟΧΙ στο Μνημόνιο. Λίγες ώρες πριν αρχίσει να συνεδριάζει η βουλή για το θέμα. Αλλά αυτό το ξεχνάμε.
Εκτοτε μας λέει ότι είναι αντι-μνημονιακό κόμμα. Αλλά δεν μας λέει ότι θα καταργήσει το Μνημόνιο και θα διώξει το ΔΝΤ, την επομένη που θα γίνει κυβέρνηση. Αντ’ αυτού μας λέει ότι το “κράτος έχει συνέχεια, και δεσμεύεται να τηρήσει την υπογραφή του κράτους”. Εννοείται την υπογραφή του κράτους κάτω από το Μνημόνιο. Βαρειά υπογραφή.
Ομως, όπως λέει και ο σχολιαστής Κάποιος στο antinews.gr
- Aποδοχή της δανειακής σύμβασης, σημαίνει αποδοχή των όρων του Μνημονίου.
- Αποδοχή της επιμήκυνσης της δανειακής σύμβασης σημαίνει αποδοχή της επιμηκύνσης του Μνημονίου με ότι συνεπάγεται αυτό.
- Αυτό είναι σαφές από τα άρθρα της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε αντισυνταγματικά το ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με το άρθρο 8, οι δανειστές μπορούν να καταγγείλουν τη σύμβαση και να απαιτήσουν το ανεξόφλητο κεφάλαιο των δανείων ως άμεσα απαιτητό και πληρωτέο μαζί με τους δεδουλευμένους τόκους.
Λόγοι καταγγελίας είναι:
- Αδυναμία εκ μέρους της Ελλάδας καταβολής οποιουδήποτε ποσού σε κάποιον από τους ως άνω δανειστές.
- ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠ’ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. (Δηλαδή σε περίπτωση μη εφαρμογής των διαφόρων αντιασφαλιστικών και αντιεργασιακών νόμων).
- Για οποιεσδήποτε παράνομες ή παραπλανητικές ενέργειες των ελληνικών αρχών.
- Όταν η Ελλάδα δεν εξοφλήσει εμπρόθεσμα τις οφειλές της προς το ΔΝΤ!!!
- Εάν η δανειακή σύμβαση κριθεί παράνομη και άκυρη από το Δικαστήριο της Ε.Ε.!!!
- Εάν η Ελλάδα προχωρήσει σε αναστολή πληρωμών.
Παραίτηση από δικαίωμα ασυλίας λόγω εθνικής κυριαρχίας.
Σύμφωνα με το άρθρο 14.5 της σύμβασης και το σημείο 10 του υποδείγματος της νομικής γνωμοδότησης, η Ελλάδα παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει η ίδια ή τα περιουσιακά της στοιχεία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης.
”
Να προβλέπονται τέτοια πράγματα στο Μνημόνιο, και να λέει ένα κόμμα ότι θα “τιμήσει την υπογραφή του κράτους” από τη μια, και από την άλλη ότι είναι και αντι-Μνημονιακό, ε, δεν μπορώ να καταλάβω πως συμβιβάζονται.
Ο λαός, να μην το ξεχνάμε αυτό, δεν έχει δώσει με κανέναν τρόπο την έγκρισή του στο Μνημόνιο. Άλλα του τάξανε στις εκλογές. Και δεν έγινε ποτέ κάποιο δημοψήφισμα που να ρωτάει τον λαό τι γνώμη έχει τελοσπάντων για αυτό το Μνημόνιο.
Και μπορεί μεν τα κράτος να έχει βαρειά υπογραφή, αλλά και ο λαός έχει βαρύ χέρι.
Σχόλιο ιστολογίου: Αγαπητέ Θράκα, ο λαός έχει και κάτι άλλο βαρύ, αλλά δεν είναι του παρόντος να αναφερόμαστε σε αυτό...
η ΝΔ αν θελει να φερει θετικο αποτελεσμα στις εκλογες πρεπει να ειναι ξεκαθαρη στο θεμα του μνημονιου
ΑπάντησηΔιαγραφήαν ειναι της ιδιας νοοτροπιας και ναι μεν αλλα, τοτε στη συνειδηση του κοσμου θα ειναι μια απο τα ιδια
pote tha to anakoinwsun afto to 2011?
ΑπάντησηΔιαγραφή