Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικά drones θέλει και η Αλβανία!


Την επίσκεψη του Bledar Çuçi, υπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας, στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Ανάπτυξης και Παραγωγής μη επανδρωμένων αεροχημάτων (drones), ανακοίνωσε με ανάρτηση στον λογαριασμό της στο twitter η τουρκική εταιρία Baykar, κατασκευάστρια μεταξύ άλλων και του μη επανδρωμένου αεροχήματος Bayraktar TB2.

Η επίσκεψη αποτελεί εκδήλωση ενδιαφέροντος για την προμήθεια των συγκεκριμένου τύπου αεροχημάτων στο πλαίσιο των στενών στρατιωτικών σχέσεων Τουρκίας-Αλβανίας. Aς σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2020 η Αλβανία προμηθεύτηκε από μία άλλη τουρκική εταιρία, τη National War Technologies Defense Systems Inc., συστήματα αντιμέτρων κατά drones.

Τον περασμένο μήνα η Πολωνία ανέθεσε στην Baykar σύμβαση για την προμήθεια τεσσάρων συστημάτων Bayraktar TB2 (24 αεροχήματα, σταθμοί ελέγχου εδάφους και τερματικά δεδομένων εδάφους) καθώς και μικρών «έξυπνων» πυρομαχικών MAM-C και MAM-L κατασκευής της τουρκικής Roketsan, που θα αποτελέσουν τον οπλισμό των αεροχημάτων.

Το τουρκικής σχεδίασης και ανάπτυξης Bayraktar TB2 εξελίσσεται σε μεγάλη εμπορική επιτυχία, αφού πλην της Τουρκίας (150 αεροχήματα σε υπηρεσία) έχει εξαχθεί στο Αζερμπαϊτζάν, στο Κατάρ, στη Λιβύη, στην Πολωνία και την Ουκρανία.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]