Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Ελβετοί είπαν όχι σε μπούρκα και νικάμπ στο χθεσινό δημοψήφισμα


Οι Ελβετοί πολίτες ψήφισαν την Κυριακή (07/03) υπέρ της απαγόρευσης των καλυμμάτων προσώπου σε δημόσιους χώρους και, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, περίπου το 51,21% υποστήριξε την πρόταση. Ως εκ τούτου, το μέτρο θα υποχρεώσει τους ανθρώπους να αφήσουν τα πρόσωπά τους ακάλυπτα σε δημόσιους χώρους, με εξαίρεση όσον αφορά στις μάσκες ως προστατευτικό μέτρο για τη νόσο COVID-19.

Αν και στην ψηφοφορία δεν ξεχωρίστηκαν συγκεκριμένα τα μουσουλμανικά καλύμματα προσώπου, πλέον απαγορεύονται τόσο η μπούρκα όσο και το νικάμπ, παρότι αυτό δεν ισχύει για τους θρησκευτικούς χώρους λατρείας, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της γερμανόφωνης Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της Ελβετίας (SRF). ​Πέρα από την Ελβετία, η Γαλλία απαγόρευσε τα καλύμματα προσώπου το 2011 και, έκτοτε, η Δανία, η Αυστρία, η Ολλανδία και η Βουλγαρία έχουν, επίσης, επιβάλει πλήρεις ή μερικές απαγορεύσεις σε τέτοια είδη ενδυμάτων σε δημόσιους χώρους.

Η Ελβετία είναι γνωστή για την αρχή της άμεσης Δημοκρατίας μιας και επιτρέπεται στους πολίτες να ψηφίζουν για νέους νόμους ή να τροποποιούν παλιούς. Οι Μουσουλμάνοι αποτελούν περίπου το 5,2% του πληθυσμού της Ελβετίας και προέρχονται κυρίως από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Τουρκία και το Κόσοβο.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]