Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πώς η Γερμανία σχεδιάζει να άρει την αντίθεση των ΗΠΑ για τον Nord Stream 2


Η Γερμανία επιδιώκει να έρθει σε συμφωνία με τις ΗΠΑ όσον αφορά την ολοκλήρωση του αμφιλεγόμενου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 που έχει προκαλέσει τριβές στις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο μήκους 1.230 χιλιομέτρων αγωγός που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία υπήρξε πηγή έντονων διατλαντικών τριβών, με την Ουάσινγκτον να υποστηρίζει ότι αυξάνει την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Μόσχα.

Η κατασκευή του αγωγού σταμάτησε για έναν χρόνο μετά την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, τώρα η καγκελάριος Μέρκελ επεξεργάζεται μια πρόταση που θα προσπαθήσει να μειώσει την επιρροή της Ρωσίας στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, αμβλύνοντας ορισμένες από τις ανησυχίες των ΗΠΑ για το έργο, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα και επικαλείται το Bloomberg.

Η στρατηγική του Βερολίνου για να πείσει τις ΗΠΑ να άρουν τις κυρώσεις περιλαμβάνει έναν ρυθμιστικό μηχανισμό που θα μπορούσε να περιορίσει τη δυνατότητα της Ρωσίας να χειραγωγεί την αγορά ενέργειας. Η Γερμανία σχεδιάζει επίσης υποστηρίξει στις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ με την κατασκευή τερματικών ΥΦΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

"Οι αξιωματούχοι της Γερμανίας, της ΕΕ και των ΗΠΑ βρίσκονται σε συνομιλίες για ένα πακέτο μέτρων που επιδιώκει να ενισχύσει τη σταθερότητα της Ουκρανίας και την ευρωπαϊκή ενεργειακή κυριαρχία", δήλωσε ο αρμόδιος βουλευτής του CDU για την ενέργεια Mark Helfrich.

Το πακέτο μέτρων, όπως αποκάλυψε ο Helfrich, θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη δυνατότητα διακοπής της παροχής ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 2 εάν η Ρωσία παραβεί τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την ουκρανική συνθήκη ή εάν προβεί σε σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου ή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας και η καγκελαρία αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην ΕΕ όσοι αντιτίθενται στο έργο ζήτησαν τη διακοπή του ως απάντηση στη φυλάκιση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Alexey Navalny από τη Ρωσία.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]