Η Γερμανία δεν ήθελε απόφαση κατά της Τουρκίας
Το Βερολίνο στάθηκε συνειδητά απέναντι στην Ελλάδα
Τα τέσσερα θετικά σημεία της απόφασης που έλαβαν τα μέλη της Συνόδου Κορυφής στην πρόσφατη συνεδρίαση απαρίθμησε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και βουλευτής Α Αθηνών με την ΝΔ Αγγελος Συρίγος στην Ολομέλεια της Βουλής.
Παράλληλα εξήγησε ότι «η πραγματικότητα είναι ότι είχαμε απέναντί μας μια Γερμανία που δεν ήθελε με τίποτα να λάβει οποιαδήποτε δυσμενή απόφαση για την Τουρκία. Η απόφαση της Γερμανίας είναι να συνεννοηθεί πρώτα με την νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ πριν λάβει τις τελικές της αποφάσεις για την Τουρκία».
«Σε αυτό το δυσμενές πλαίσιο η ΕΕ καταδίκασε τις προκλήσεις τις Τουρκίας. Επίσης, προκύπτουν τα εξής θετικά στοιχεία. Εκλήθη ο κ Μπορέλ να ετοιμάσει έκθεση για τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Αυτό σημαίνει ότι η ΕΕ ζητά να δει συνολικά την σχέση της με την Τουρκία που αφορά και τα ζητήματα τελωνιακής ένωσης και το προενταξιακό καθεστώς.
Επίσης, ο αρμόδιος επίτροπος πήρε εντολή κατάθεσης προτάσεων για διεύρυνση του πεδίου κυρώσεων. Απομένει να δούμε τις γραπτές προτάσεις.
Παράλληλα, αποφασίστηκε να περιληφθούν και άλλα πρόσωπα – φυσικά και νομικά – στον κατάλογο με τις κυρώσεις για παραβίαση ΑΟΖ.
Το τέταρτο σημείο είναι ότι η ανατολική μεσόγειος αντιμετωπίζεται πλέον από την ΕΕ ως ενιαίο πεδίο επιβολής κυρώσεων» ανέφερε ο κ. Συρίγος σε άλλο σημείο για να προσθέσει απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ:
«Ούτε κάναμε βήματα προς τα πίσω ούτε γυρίσαμε με άδεια χέρια. Τα συμπεράσματα υπολείπονται των όσων αποφασίστηκαν τον περασμένο Οκτώβριο. Όμως έτσι λειτουργεί η Ευρώπη. Μικρά βήματα που απαιτούν εξοντωτικές διαπραγματεύσεις για να αλλάξει πορεία το ευρωπαϊκό καράβι».
Χρήστος Μπόκας
Πρώτο Θέμα
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...