Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Δεν θα υποκύψουμε σε μια νέα Συνθήκη των Σεβρών


Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε μια νέα Συνθήκη των Σεβρών που «θέλουν να μας επιβάλουν», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, προαναγγέλλοντας «εκπλήξεις», αφού την Παρασκευή θα προβεί σε ανακοινώσεις που, όπως είπε, «θα σηματοδοτούν μια νέα περίοδο για τη χώρα».

Ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι ο αγώνας της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη είναι αγώνας για το μέλλον της χώρας αλλά και ότι ορισμένοι επιχειρούν να επιβάλλουν στην Αγκυρα μία νέα Συνθήκη των Σεβρών.

«Όπως σκίσαμε πριν από έναν αιώνα τη συνθήκη των Σεβρών, έτσι και σήμερα δεν θα υποκύψουμε στις νέες Σέβρες που θέλουν να μας επιβάλλουν στην ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πρόσθεσε ότι «δώσαμε ώθηση στις έρευνες για υδρογονάνθρακες. Τα βήματα στην ανατολική Μεσόγειο αποτελούν ζωτικής σημασίας για να σταματήσουμε την εξάρτησή μας από το εξωτερικό».

«Η Άγκυρα επιθυμεί να επιλύσει τη διαφωνία με την Ελλάδα και την Κύπρο μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας, χωρίς κλιμάκωση της έντασης», ανέφερε ο κ. Ερντογάν.

Τόνισε ωστόσο πως «καμία απειλή δεν θα εμποδίσει την Τουρκία να αναζητήσει φυσικούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι η Άγκυρα περιμένει από τους διεθνείς παράγοντες στην περιοχή να ενεργήσουν έτσι ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Απευθυνόμενος μάλιστα στην αντιπολίτευση στο εσωτερικό της χώρας, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε: «Θέλω να το ακούσουν καλά. Ο αγώνας της Τουρκίας από την Ανατ. Μεσόγειο μέχρι τη Λιβύη δεν είναι μόνο ένας αγώνας διεκδίκησης δικαιωμάτων αλλά ένας αγώνας για το μέλλον της».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]