Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η μοιραία κληρονομιά Σημίτη, με το “γκριζάρισμα” του Αιγαίου


Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Απόρησαν και αιφνιδιάστηκαν κάποιοι, με την ανακοίνωση του State Department που… γκριζάρει ως “αμφισβητούμενα ύδατα” τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα οποία θέλει να κάνει έρευνες η Τουρκία.

Δεν θα έπρεπε. Από το 1996 και τη μοιραία περίοδο Σημίτη, η βαριά κληρονομιά του “γκριζαρίσματος” του Αιγαίου, ως αποτέλεσμα των χειρισμών και επιλογών του τότε πρωθυπουργού, προσδιόρισε μέχρι και σήμερα την άβολη για την Ελλάδα διεθνή πραγματικότητα.

Η Ιστορία είναι ήδη αυστηρή με τον “καταλληλότερο”, όπως τον περιέγραφαν για σειρά ετών οι… καλοπληρωμένες δημοσκοπήσεις. Μπορεί η στρατιά των “ορφανών” Σημίτη, που μέχρι και σήμερα καταλαμβάνουν κεντρικά πόστα εξουσίας, να θεωρεί ότι… την έχει βγάλει καθαρή, μια ματιά στην απαξίωση από την πλευρά της κοινωνίας ωστόσο, θα αρκούσε για να τους κάνει να κοκκινίσουν.

Αν φυσικά είχαν τέτοιες ηθικές ευαισθησίες…

Υστερόγραφα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ.22 Ιουλίου 2020 στις 1:26 μ.μ.

    Σταύρος Λυγερός: “...το ελληνικό πολιτικό σύστημα και να ήθελε δεν έχει περιθώρια να κάνει πίσω, χωρίς να εξευτελισθεί και απονομιμοποιηθεί”.

    Ιδού μια ακόμα δυνατή φωνή πίεσης του πολιτικο/οικονομικού κατεστημένου προς τη σωστή κατεύθυνση απέναντι στους Τούρκους, αλλά και αφύπνισης των Ελλήνων ότι εκεί που έφτασαν οι διεκδικήσεις της Τουρκίας έναντι της Ελλάδος μόνον ένας αναπόφευκτος και ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ θα τις διαλύσει. Κάθε βήμα πίσω, τώρα, φέρνει αντίθετο και άκρως τραγικό αποτέλεσμα. Και στο ηθικό στρατεύματος και ελληνικού λαού και στην εκτράχυνση έως αποθράσυνση της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]