Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κόντρα Ρωσίας-ΗΠΑ και στη μέση η Ευρώπη για τους ρωσικούς αγωγούς


Το Κρεμλίνο κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι εργαλειοποιούν την απειλή των κυρώσεων εναντίον των δύο ρωσικών αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream-2 και Turkish Stream, προκειμένου να επιβάλουν όρους αθέμιτου ανταγωνισμού στη διακίνηση ενέργειας.

Κίνηση που, σύμφωνα με τη Μόσχα, απώτερο στόχο έχει να ασκηθούν μεγάλες πιέσεις στην Ευρώπη ώστε να την αποτρέψουν να αγοράσει ρωσικό φυσικό αέριο.

Οι απειλές της Ουάσινγκτον ότι θα επιβάλει κυρώσεις κατά των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 2 και Turkish Stream στο πλαίσιο του νόμου CAATSA συνιστούν άσκηση ωμών πιέσεων στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και αθέμιτο ανταγωνισμό, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου τόνισε ότι οι κυρώσεις συνιστούν απόπειρα «να εξαναγκάσουν τους Ευρωπαίους να αγοράζουν πιο ακριβό φυσικό αέριο με λιγότερο ευνοϊκούς όρους».


Στις 4 Ιουνίου στην αμερικανική Γερουσία κατατέθηκε νομοσχέδιο που αφορούσε τη διεύρυνση των κυρώσεων σε σχέση με τον αγωγό Nord Stream-2. Ως εκ τούτου, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν στην επιβολή αμερικανικών κυρώσεων στις εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream-2 και Turkish Stream.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]