Λαβρόφ - Τσαβούσογλου απηύθυναν έκκληση για εκεχειρία στην Λιβύη
Yπέρ της άμεσης εφαρμογής της εκεχειρίας στη Λιβύη τάχθηκαν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Οι δύο υπουργοί, σε συνέχεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συζήτησαν εκτενώς για την κατάσταση στην Λιβύη και τάχθηκαν υπέρ της πολιτικής διευθέτησης της κρίσης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι Λαβρόφ και Τσαβούσογλου «επισήμαναν την σημασία της άμεσης διακοπής των εχθροπραξιών και της επανάληψης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ της πολιτικής διαδικασίας με την υποχρεωτική συμμετοχή των (εμπλεκόμενων) πλευρών της Λιβύης με στόχο την επίλυση της κρίσης στην βάση των αποφάσεων της Διάσκεψης του Βερολίνου, οι οποίες έχουν εγκριθεί με απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ».
Η τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιήθηκε μια ημέρα αφότου ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός του οποίου ηγείται ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ δήλωσε ότι έχει υποχωρήσει από ορισμένα σημεία της πρώτης γραμμής στην Τρίπολη, δημιουργώντας αμφιβολίες για το αν είναι σε θέση να διατηρήσει την συνεχιζόμενη επί ένα χρόνο επίθεση που έχει στόχο την κατάληψη της πρωτεύουσας.
Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης τη μεταξύ τους συνεργασία όσον αφορά την κατάσταση στην Συρία και επιβεβαίωσαν τη σημασία της προετοιμασίας μια συνάντησης κορυφής στον πλαίσιο της «τρόϊκας της Αστάνα» ( Ρωσία, Τουρκία και Ιράν), η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί στην Τεχεράνη.
"Η τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιήθηκε μια ημέρα αφότου ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός του οποίου ηγείται ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ δήλωσε ότι έχει υποχωρήσει από ορισμένα σημεία της πρώτης γραμμής στην Τρίπολη, δημιουργώντας αμφιβολίες για το αν είναι σε θέση να διατηρήσει την συνεχιζόμενη επί ένα χρόνο επίθεση που έχει στόχο την κατάληψη της πρωτεύουσας."
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο θα ηταν να μαθουμε αν οι Ρωσοι μισθοφοροι δραστηριοποιουνται ακομα στην Λιβυη.
Εαν οχι, τοτε το "ξανθο γενος" "πουλησε" τον Χαφταρ!
Αυτο ομως που προκαλει εντυπωση ειναι γιατι οι δυναμεις του Χαφταρ δεν σφυροκοπουν τις τουρκικες
φρεγατες στο Λιβυκο Πελαγος!
Απο ΄κει ξεκινα το προβλημα.