Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΕΕ προς πρόσφυγες - μετανάστες: Μην πηγαίνετε στα σύνορα με την Ελλάδα, είναι κλειστά


Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσε σήμερα τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, που εξωθούνται να εγκαταλείψουν την Τουρκία, να μην μεταβαίνουν στα σύνορα με την Ελλάδα "διότι αυτά δεν είναι ανοικτά", αντίθετα απ' ό,τι τους λέγεται.

"Θέλω να στείλω ένα σαφές μήνυμα: μην πηγαίνετε στα σύνορα. Τα σύνορα δεν είναι ανοικτά", δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ σε μήνυμά του προς τους μετανάστες έπειτα από τη συνεδρίαση των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών στο Ζάγκρεμπ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ επανέλαβαν ότι καταδικάζουν "τη χρησιμοποίηση από την Τουρκία της μεταναστευτικής πίεσης για πολιτικούς σκοπούς".


"Αν κάποιος σας πει πως μπορείτε να πάτε στα σύνορα επειδή τα σύνορα είναι ανοικτά και πως μπορείτε να πάτε ελεύθερα στην Ελλάδα ή στην Κύπρο, αυτό δεν είναι αλήθεια", υπογράμμισε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

"Αν θέλουμε να αποφύγουμε κρίσιμες καταστάσεις, πρέπει να γνωρίζουμε την αλήθεια. Ας σταματήσουμε αυτό το παιγνίδι", δήλωσε.

"Αποφύγετε μια κατάσταση στην οποία μπορεί να βρεθείτε σε κίνδυνο. Αποφύγετε μια κλιμάκωση της κρίσης. Αποφύγετε να μετακινηθείτε προς μια κλειστή πόρτα και μην λέτε στους ανθρώπους πως μπορούν να πάνε εκεί επειδή αυτό δεν είναι αλήθεια", επέμεινε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]