Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε σύγκρουση με τον …Θεό του ο "σουλτάνος"!


Του Μάριου Ευρυβιάδη

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, ακόμη και εξωπραγματικό. Όμως το πρόβλημα του Ταγίπ Ερντογάν στη Συρία σήμερα δεν είναι στρατιωτικό. Δεν είναι η επιτυχημένη αντεπίθεση του Συριακού στρατού κατά των δικών του επιδρομικών δυνάμενων στη Συρία. Δεν είναι η Ρωσική αεροπορία που καθηλώνει τις δυνάμεις του.

Όχι. Το πρόβλημα του Ερντογάν είναι υπαρξιακό. Είναι μεταφυσικό. Είναι η προσωπική του σχέση με τον Αλλάχ, που προφανώς δοκιμάζεται.

Τα πράγματα στη Συρία δεν πάνε καλά. Χειροτερεύουν με τη μέρα. Και ο Ταγίπ προσεύχεται να καταλάβει το γιατί. Είναι δυνατόν μετά από τόσες ευλογίες να τον εγκαταλείπει ο Θεός του έναντι των απίστων; Έχει μήπως παραστρατήσει από τον “Ορθό Δρόμο”; Ποιά η μεγάλη του αμαρτία; Ή μήπως ο Αλλάχ τον δοκιμάζει με μια τελική δοκιμασία, προτού του αναθέσει να γίνει Χαλίφης των πιστών, δηλαδή η “Σκιά του Αλλάχ” επί της γης;

Ο Tαγίπ Ερντογάν πιστεύει πως είναι επιλεγμένος του Αλλάχ και πως επιτελεί έργο με εντολή του Αλλάχ. Πιστεύει πως οι επιτυχίες του μέσα στην Τουρκία και έξω αποτελούν θεϊκή ανταμοιβή για το θεάρεστο έργο που επιτελεί για την κοινότητα των πιστών μουσουλμάνων ανά τον κόσμο- την Ούμα. Με τον Αλλάχ δίπλα του πιστεύει πως είναι ανίκητος.


Μήπως δεν διαβάζει αυτό ακριβώς στο Κοράνι; Στη Σούρα Αλ Ιμράν (Οίκος Ιμράν) διαβάζουμε: “Αν ο Αλλάχ σας βοηθά, κανείς δεν μπορεί να σας νικήσει. Αν έπειτα από αυτό σας εγκαταλείψει ποιος άλλος θα μπορέσει να σας βοηθήσει; Στον Αλλάχ λοιπόν οι Πιστοί να τοποθετήσουν την εμπιστοσύνη τους.” (Κοράνι 3:160).

Ο Αλλάχ είναι ανίκητος. Και μαζί του ο Ταγίπ. Αν τώρα δεν πάρει τροπαιοφόρο νίκη έναντι των απίστων Αλαουϊτων του Άσαντ, των χριστιανών του Πούτιν στην Συρία, των Σιιτών του Ιράν και των Κούρδων, σημαίνει πως ο Αλλάχ δυσαρεστήθηκε μαζί του και τον εγκατέλειψε.

Αυτό που φαίνεται να συμβαίνει με τον Ερντογάν συνέβη ήδη στον Οσάμα μπιν Λάντεν. Και αυτός ήταν πιστός. Και τον ευλόγησε ο Αλλάχ να νικήσει τους άπιστους Σοβιετικούς στο Αφγανιστάν. Και πίστεψε ο μπιν Λάντεν πως θα νικούσε και τον άλλο “Μεγάλο Σατανά”, τους Αμερικανούς, αφού ο Αλλάχ τον ευλόγησε να καταστρέψει τους Δίδυμους Πύργους το 2001 στην Νέα Υόρκη. Αλλά κάπου τον εγκατέλειψε ο Αλλάχ τον μπιν Λάντεν, για λόγους που μόνο Αυτός γνωρίζει.

Όποιοι και να ήταν, η τιμωρία του Αλλάχ ήταν μεγάλη. Τον σκότωσαν οι Αμερικανοί. Δεν υπήρξε κανονική ταφή του μπιν Λάντεν. Οι Αμερικανοί τον “έθαψαν” στη θάλασσα. Τον έφαγαν τα ψάρια. (Βρέθηκαν πολλές πορνό ταινίες στο τελευταίο κρησφύγετο του μπιν Λάντεν στο Πακιστάν. Αλλά δεν νομίζω να ήταν αυτός ο λόγος που ο Αλλάχ τον εγκατέλειψε και τον τιμώρησε με τέτοιο τρόπο).

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]