Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοροναϊός: Ματαιώνεται το καρναβάλι στην Ελλάδα


Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις καρναβαλιού σε όλη την Ελλάδα μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα

Ματαιώθηκαν οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα.

Η απόφαση ελήφθη μετά τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην ελληνική επικράτεια.

Την ανησυχία της για τον ιό COVID-19 εκφράζει η Ένωση Επενδυτών Κίνας - Ελλάς με σημερινή επιστολή της προς τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, με την οποία του ζητά την αναβολή των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Αθήνα.

Στην επιστολή της ένωσης, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Changwei (Michael) Xia, αναφέρονται τα εξής:


«Αξιότιμε Δήμαρχε

δεδομένης της εμφάνισης του COVID-19 και στην Ελλάδα αλλά και της παρουσίας στην Αθήνα χιλιάδων ξένων τουριστών αλλά και κινέζων, που κατοικούν στην πόλη, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ζητήσουμε ως εκπρόσωποι μεγάλου μέρους των κινέζων επενδυτών στην Ελλάδα, να αναβάλλετε εξαιτίας του εκτάκτου κι επικινδύνου της κατάστασης τις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Το πράττουμε αυτό με μεγάλη μας λύπη αλλά ορμώμενοι από την αγωνία μας για τους κινδύνους διάδοσης του ιού με την πολυκοσμία αλλά και την έλλειψη προστατευτικών μέσων-μασκών στην αγορά.

Αξιότιμε Δήμαρχε,

Η Ένωση Επενδυτών Κίνας- Ελλάδας, η μεγαλύτερη κινεζική Ένωση στην Ελλάδα, πραγματοποίησε δωρεά στο νοσοκομείο Wuhan 7. Με τον τρόπο αυτό θελήσαμε να δείξουμε στους συμπατριώτες μας την έμπρακτη συμπαράστασή μας στη μεγάλη αυτή δυσκολία. Με το αίτημά μας αυτό, σας δηλώνουμε την αγωνία μας για τη μετάδοση του ιού στην Αθήνα. Είτε για εμάς τους Κινέζους είτε για τα αδέλφια μας τους Έλληνες είτε για οποιοδήποτε κάτοικο ή επισκέπτη της Αθήνας θεωρούμε άκρως επικίνδυνη την πραγματοποίηση των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων».

Αυτή είναι η απόφαση με την οποία αναβάλλονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις
Κυρώσεις σε όσους δεν συμμορφωθούν

Στη δημοσιότητα έδωσε η κυβέρνηση την απόφαση με την οποία ακυρώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις εξαιτίας των συμπτωμάτων του κοροναϊού.

Η απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών αναφέρει ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και η ματαίωση των εκδηλώσεων γίνεται με εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.

Προειδοποιεί μάλιστα με κυρώσεις σε όσους δεν συμμορφωθούν, θέλοντας να προλάβει κάποιους που θα θελήσουν να κάνουν τα καρναβάλια παραβαίνοντας τις διαταγές.

Διαβάστε όλη την απόφαση:




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]