Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Αν βρούμε φυσικό αέριο στο οικόπεδο «8» θα το μοιραστούμε


Στο οικόπεδο «8» οι Τουρκοκύπριοι είναι συνιδιοκτήτες και έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Ελληνοκύπριους, αποφάσισε με… τον τσαμπουκά της η Τουρκία.

«Στο πλαίσιο των αδειοδοτήσεων…»

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, το γεωτρύπανο Γιαβούζ έφτασε στο οικόπεδο «8» («τεμάχιο» G) νοτίως της Κύπρου την περασμένη Παρασκευή για να ξεκινήσει την τρίτη του γεώτρηση.

Στην ανακοίνωσή του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι αναφέρεται η Τουρκία ενεργεί στο πλαίσιο των αδειοδοτήσεων που έδωσε η «κυβέρνηση» της «τδβκ», το έτος 2011, στην τουρκική εταιρεία πετρελαίου.

Σε αυτό το «τεμάχιο» οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι είναι επίσης συνιδιοκτήτες, έχουν τουλάχιστον τα ίδια δικαιώματα όπως και οι Ελληνοκύπριοι, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην περίπτωση που εδώ βρεθεί πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, οι δύο πλευρές θα διαμοιραστούν και τα έσοδά του, τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι, σε αυτό το πλαίσιο, η πρόταση που υπέβαλαν στις 13 Ιουλίου του 2019 οι «Τουρκοκυπριακές αρχές» για δίκαιο διαμοιρασμό των πηγών φυσικών αερίου και των εσόδων τους εξακολουθεί να ισχύει και αποτελεί σημαντική ευκαιρία για λύση.


Επίθεση στην ΕΕ

Το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι η ΕΕ έχει μείνει σιωπηλή από το 2003 απέναντι στην παραβίαση των δικαιωμάτων της χώρας μας και των Τουρκοκυπριων στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε καμιά ανακοίνωσή της δεν αναφέρθηκε στους Τουρκοκύπριους και αγνόησε την ύπαρξη και τα δικαιώματά τους.

Η ΕΕ ως προτεραιότητά της πρέπει να τερματίσει την πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών η οποία υπό τον μανδύα της αλληλεγγύης απέχει από την πραγματικότητα και είναι προκατειλημμένη.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταλήγει: Κανείς να μην έχει αμφιβολία ότι θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και στον νότο μέχρι να τεθούν υπό εγγύηση τα δικαιώματά τους επί των φυσικών πόρων του νησιού και να ιδρυθεί μηχανισμός στο πλαίσιο της πρότασης της 13ης Ιουλίου 2019.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]