Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Από το Go Back στο Welcome ένας ΣΥΡΙΖΑ δρόμος


Ευτυχώς τα γραπτά και τα βίντεο μένουν για να μας θυμίσουν το πώς μπορούν να μεταβληθούν τόσο εύκολα οι σχέσεις

Γράφει ο Μιχάλης Μάρδας

Θυμάστε ποιo ήταν ένα από τα κύρια προεκλογικά συνθήματα του Αλέξη Τσίπρα; «Go back, κ. Μέρκελ, go back, κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης», έλεγε τότε όπως επίσης έκανε λόγο για ζουρνάδες και νταούλια που θα χτυπούσαμε εμείς και θα χόρευαν οι δανειστές.



Τελικά όχι μόνο η Μέρκελ δεν έφυγε αλλά εμείς πήγαμε αρκετές φορές στην πόρτα της και μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε : «Είναι μια πολιτικός που έχει συναίσθηση της ευθύνης και παρ’ ότι είναι στο κεντροδεξιό κόμμα, είναι ανοιχτόμυαλη, όπως φάνηκε από τη στάση της στο προσφυγικό».


Η Γερμανίδα καγκελάριος έρχεται σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα και με χαρά την περιμένει ο Πρωθυπουργός αλλά εκτός από χαρά έχει και μεγάλη αγωνία για το πως θα την καταφέρει να βγάλει από το στόμα της λέξεις που θα δώσουν πόντους στον ίδιο και στην κυβέρνησή τους στις τελευταίες ημέρες που βρίσκεται στην εξουσία της χώρας.

Σήμερα ο Πρωθυπουργός θα πει τα καλύτερα για την Γερμανίδα φίλη του και οι δηλώσεις του δεν θα έχουν καμία σχέση με τα όσα είχε πει τις προηγούμενες φορές που η κυρία Μέρκελ βρέθηκε στην Αθήνα.

Η πρώτη ήταν το 2012, όταν η Γερμανίδα καγκελάριος είχε επισκεφτεί την Αθήνα για να συναντηθεί τότε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Τότε ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η καγκελάριος «έρχεται στην Αθήνα για να στηρίξει τους μερκελιστές, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη, που τώρα, με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της λίστας, των ανθρώπων δηλαδή που προστατεύουν όταν ο λαός γονατίζει και με τα νέα βάρβαρα μέτρα, είναι ετοιμόρροποι και κινδυνεύουν από τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση.

Η επίσκεψή της στην Αθήνα αποδείχτηκε ένα μεγάλο πολιτικό φιάσκο. Ήρθε μόνο και μόνο για να στηρίξει την ετοιμόρροπη κυβέρνηση και το καταστροφικό μνημόνιο… Η κα Μέρκελ και οι τελευταίοι συγκάτοικοί της στο υπόγειο καταφύγιο του Μνημονίου, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης, επιμένουν να σπρώχνουν το λαό και τον τόπο όλο και πιο βαθιά στον γκρεμό. Και με αυτό το αδιέξοδο πείσμα στο έγκλημα του Μνημονίου, αντί για στήριξη και αναστήλωση, η συγκυβέρνηση Σαμαρά επιταχύνει την κατάρρευσή της».

Η δεύτερη ήταν στις 11 Απριλίου 2014, έναν χρόνο πριν από τις εκλογές του 2015 που ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε τα ηνία της χώρας, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε έρθει στην Ελλάδα για να συναντηθεί με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Τότε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για την επίσκεψη είχε πει: «η κυρία Μέρκελ έρχεται να κάνει προεκλογική εκστρατεία για τον εκλεκτό της στην Ευρώπη και τον προστατευόμενό της στην Ελλάδα. Η κυρία Μέρκελ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρωζώνης με καθεστώς εκτάκτου ανάγκης… Νομοσχέδια εκατοντάδων σελίδων, με ένα μόλις άρθρο, ψηφίζονται στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, χωρίς ουσιαστική συζήτηση».

Από τότε τα πράγματα έχουν αλλάξει αλλά ευτυχώς τα γραπτά και τα βίντεο μένουν για να μας θυμίσουν το πώς μπορούν να μεταβληθούν τόσο εύκολα οι σχέσεις όταν η αγάπη για την εξουσία υπερβαίνει τις δήθεν ιδεολογικές ανησυχίες.

Ελεύθερος Τύπος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]