Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κρίμα Ελλάδα, κρίμα Μακεδονία


Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Αργά, μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (σήμερα), η ελληνική Βουλή αναμένεται εκτός απροόπτου να κυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών με τουλάχιστον 152 ψήφους.

Η πρώτη ημέρα της συζήτησης στην Βουλή κινήθηκε σε μετριοπαθή πλαίσια εάν εξαιρέσει κανείς τις αναμενόμενες φωνασκίες της Χρυσής Αυγής και του απεγνωσμένου λαϊκιστή Πάνου Καμμένου. Έχει μεγάλη σημασία η στάση που κράτησε η Νέα Δημοκρατία και η απόφαση που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μη κατάθεση πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση.

Πολιτικά μιλώντας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετρώντας τα κουκιά είδε πως εάν ακολουθούσε τις εισηγήσεις μιας μερίδας βουλευτών του το μόνο που θα κατάφερνε ήταν να δώσει άλλη μια νίκη στον Αλέξη Τσίπρα το τελευταίο διάστημα. Έτσι η στρατηγική της ΝΔ αυτό το διήμερο είναι η ανάδειξη της αλήθειας για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και οι αδέσποτες ψήφοι ορισμένων ανεξάρτητων ή καιροσκόπων ή αφελώς ρομαντικών βουλευτών θα κυρώσουν μια συμφωνία που αναγνωρίζει την ύπαρξη μακεδονικού λαού που ομιλεί την μακεδονική γλώσσα και έχει μειονοτικές βλέψεις για την Ελλάδα. Αυτά είναι δεδομένα που προκύπτουν όχι μόνο από την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και από την ρηματική διακοίνωση που έστειλαν τα Σκόπια.


Σε αυτήν μπορεί ναι μεν να τονίζεται πως ο όρος «Μακεδόνας» να αναφέρεται σε υπηκοότητα και όχι σε εθνικότητα, σε άλλο σημείο όμως γίνεται σαφής αναφορά σε μακεδονικό και και σε Αλβανούς και άλλες εθνότητες για τους οποίους η «Μακεδονία» θα φροντίζει.

Όπως έγινε απόλυτα σαφές από την ομιλία του κ. Κατρούγκαλου στην Βουλή, τα Σκόπια δεν έχουν αλλάξει ακόμα το Σύνταγμα τους κάτι που -μεταξύ μας- παραβαίνει την Συμφωνία των Πρεσπών, αφού εξ αρχής είχε γίνει γνωστό πως οι Σκοπιανοί θα έκαναν όλες τις απαραίτητες αλλαγές και ύστερα η Ελλάδα θα έκανε οποιαδήποτε κίνηση. Αντιθέτως τα Σκόπια προβαίνουν σε προτάσεις τροποποιήσεως του Συντάγματός τους και η Ελλάδα καλή τη πίστει κυρώνει την Συμφωνία.

Γι αυτό και η κυβέρνηση δεν καταθέτει την τελική μορφή του Συντάγματος των Σκοπίων. Τι να καταθέσει, αφού εδώ που τα λέμε οι διαδικασίες είναι πολύ πιο απλές στο γειτονικό κρατίδιο. Οι συνταγματικές αλλαγές γίνονται όχι όπως στην Ελλάδα, με δυσκολία, αλλά με τροποποιήσεις κατά το αμερικανικό πρότυπο, κάτι που σημαίνει πως τίποτα δεν διασφαλίζει στην Ελλάδα πως κάποια στιγμή στο μέλλον οι Σκοπιανοί δεν θα κάνουν νέες τροποποιήσεις που θα προσβάλουν την Συμφωνία.

Ο μακεδονισμός είναι κυρίαρχο στοιχείο του Συντάγματος των Σκοπίων ακόμα και μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις κάτι που προσβάλλει την Ελλάδα και την ελληνική ιστορία της Μακεδονίας. Ο μακεδονισμός είναι εδώ και θα τον αντιμετωπίσουμε τα επόμενα χρόνια όταν οι ΣΥΡΙΖΑίοι θα έχουν διαπράξει τι έγκλημα τους και θα έχουν καταχωνιαστεί στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Αλλά τότε θα είναι αργά. Η Βόρεια Μακεδονία θα είναι δίπλα μας και οι «Μακεδόνες» ανάμεσα μας.

Κρίμα Ελλάδα...

ProNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]