Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Όπως η Εκκλησία Κρήτης, έτσι και η Ουκρανική


Το μοντέλο της Εκκλησίας της Κρήτης φαίνεται να έχει η νέα “Ενιαία Εκκλησία” της Ουκρανίας, οπου ο επικεφαλής θα είναι Μητροπολίτης και όχι Πατριάρχης, όπως είναι τώρα ο Φιλάρετος Ντενισένκο.Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr φέρνει στην δημοσιότητα μια σελίδα από το προσχέδιο του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ουκρανίας, το οποίο εγκρίθηκε από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Καταστατικό Χάρτη αναφέρεται ρητά ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα έχει υπό τον έλεγχο τις Μονές – Σταυροπήγια, ενώ το Μύρο θα λαμβάνουν μόνο από την Κωνσταντινούπολη. Επίσης η Ουκρανική Εκκλησία δεν θα μπορεί να προβεί σε καμία αγιοκατάταξη, αλλά θα υποβάλει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αίτηση που αυτό θα δίνει την τελική έγκριση.


Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας, Πρωθιερέας Νικόλαος Ντανιλιέβιτς, σχολιάζοντας την απόφαση τόνισε ότι “είναι πολύ περιέργο ότι η ίδια Εκκλησία δεν έκανε τον Καταστατικό Χάρτη της. Όλες οι Εκκλησίες που είχαν προηγουμένως λάβει αυτοκεφαλία, συνέταξαν οι ίδιοι τα καταστατικά τους.”

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη με τον νεοεκλεγμένο Επικεφαλής της νέας Τοπικής Εκκλησίας, και να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Τέλος όπως έχει γίνει γνωστό στους εκκλησιαστικούς κύκλους της Ουκρανίας, η Ενωτική Σύνοδος εκτός απροόπτου θα συγκληθεί στις 15 Δεκεμβρίου, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]