Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Π. Καμμένος κατά «Μακεδονοκλαστών»


Μονομαχία με φόντο τις… Πρέσπες

Του Τάσου Ευαγγελίου

Τον όρο «Μακεδονοκλάστες» εισήγαγε στην πολιτική ζωή του τόπου, επισήμως, η νεόκοπη υποστηρίκτρια της συμφωνίας των Πρεσπών και κυρίως του Αλέξη Τσίπρα, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, αλλά την υιοθέτησε πλήρως ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κηρύσσοντας τον πόλεμο κατά του… Τέρενς Κουίκ. Που επίσης στηρίζει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Άναυδος» ο ελληνικός λαός παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα χθες την μονομαχία μεταξύ Καμμένου - «Μακεδονοκλαστών» , με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να δηλώνει πως για τους ΑΝΕΛ έχουν τελειώσει αυτοί που από τον ίδιο διορίστηκαν υπουργοί (Τέρενς Κουίκ) χωρίς καν να έχουν εκλεγεί αλλά και άλλοι (Έλενα Κουντουρά και Θανάσης Παπαχριστόπουλος) που έχουν εκλεγεί και τώρα δείχνουν διατεθειμένοι να ακολουθήσουν πορεία, μακριά από τις «κόκκινες» πατριωτικές «γραμμές» του κόμματος.

Ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε μύδρους φωτογραφίζοντας τον Τέρενς Κουίκ ως «Μακεδονοκλάστη» . Ο λόγος; Η στάση του στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο. Αυτό κατά το οποίο ο Πάνος Καμμένος μονομάχησε με τον Νίκο Κοτζιά και βγήκε… νικητής με τον δεύτερο να παίρνει το δικό του δρόμο, μακριά από την κυβέρνηση και να καταγγέλλει μέρα παρά μέρα τα «βρώμικα χέρια που πετούν λάσπη» που τώρα κρατούν και «μπιστόλια» για να πλήξουν την τιμή του.


Ο Τέρενς Κουίκ σε αυτή τη μονομαχία δεν περίμενε τον νικητή. Τοποθετήθηκε, όπως δημοσιεύθηκε και δεν διαψεύσθηκε, δηλώνοντας ξεκάθαρα πως ο ίδιος στηρίζει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και την εθνική γραμμή και κατ επέκταση τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο νικητής όμως της μονομαχίας δεν ξέχασε και χθες του πέταξε το γάντι, το οποίο ο υφυπουργός Εξωτερικών σήκωσε απαντώντας εμμέσως αλλά μετά παρρησίας ότι προωθεί «την εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα». Με λίγα λόγια απάντησε στον πρόεδρο του κόμματός του ότι δεν ακολουθεί και δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη γραμμή της αντίθεσης στη συμφωνία των Πρεσπών.

Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει (;) το αποτέλεσμα αυτής της νέας μονομαχίας που ταλανίζει το χώρο της πολιτικής σκηνής, αν και ο Πάνος Καμμένος μετρά ήδη πολλές νίκες (Φίλης, Μουζάλας, αναβάθμιση Κουβέλη αλλά εκτός ΥΠΕΘΑ και Κοτζιάς).

Όμως οι πολίτες παρακολουθούν ένα θέαμα που μπορεί να θυμίζει σπαγγέτι γουέστερν με δόσεις Μόντυ Πάιθον εν τούτοις ο μεν πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας, (και παραμένει παρά τη διαπίστωση Βούτση πως λειτούργησε αποσταθεροποιητικά για τη χώρα κατά την παρουσία του στις ΗΠΑ), ο δε Τέρενς Κουίκ υφυπουργός Εξωτερικών.

ΥΓ. Ο όρος Μακεδονοκλάστες πιθανότητα προέκυψε από τους Εικονοκλάστες. Μόνο που το αντίθετό του δεν μπορεί να είναι το Μακεδονομάχοι . Και αυτό διότι Εικονοκλάστες ήταν η ειρωνική περιγραφή των Εικονομάχων αυτών που μάχονταν τις εικόνες στην Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη. Όμως δεν πειράζει, εύηχη «λεξο-πλασία» από ειδήμονες (που δεν πρόλαβε να γνωρίσει ο Καβάφης). Θα καθιερωθεί…

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]