Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα «πυρά» Καμμένου και Κοτζιά χτυπούν την πόρτα του Μαξίμου


Του Τάσου Ευαγγελίου

Το Μέγαρο Μαξίμου και τον Αλέξη Τσίπρα έχουν πλέον στόχο τα πυρά του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά με τον πρώτο να υποστηρίζει πως τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου τον επιβεβαιώνουν και τον δεύτερο να δηλώνει, μέσω συνεργατών του, ότι δεν πιστεύει πως υπάρχει περίπτωση «να σβήσουν τμήματα των πρακτικών».

Η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο με τον Πρωθυπουργό να παρακολουθεί χωρίς να δείχνει ότι μπορεί να αντιδράσει στην αναζωπύρωση του πολέμου μεταξύ του κυβερνητικού του εταίρου και του πρώην στενού του συνεργάτη που ο ίδιος χαρακτήρισε «ανοιχτό βιβλίο» (το οποίο θα συμβουλεύεται).

Το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι τώρα δεν έχει λάβει θέση. Αντιθέτως έχει κηρύξει σιωπητήριο στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που είτε αποφεύγουν να τοποθετηθούν είτε δηλώνουν προβλήματα... ακοής όπως ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος υποστήριξε πως δεν άκουσε τίποτα σχετικό με τον Τζορτζ Σόρος και τις καταγγελίες Καμμένου κατά των μελών της κυβέρνησης για χρηματισμό.

Η χθεσινή όμως εξέλιξη χτυπά κατ ευθείαν στην πόρτα του Μαξίμου που καλείται πλέον και από τις δύο πλευρές να λάβει θέση και να ξεκαθαρίσει το θέμα. Είναι ενδεικτική η αναφορά του Π. Καμμένου σύμφωνα με την οποία τα πρακτικά που κρατούνται στις συνεδριάσεις των υπουργικών συμβουλίων, μπορούν να δείξουν την αλήθεια. Μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έβαλε και τα μέλη του υπουργικού στο παιγνίδι.


Η αντίδραση του Νίκου Κοτζιά θεωρείται επίσης ευθεία βολή στο Μαξίμου. Ειδικά ως προς τις αιχμές για ενδεχόμενη παραποίηση των πρακτικών, ενέργεια που σύμφωνα με συνεργάτες του πρώην υπουργού θεωρείται αδιανόητη.

Και μόνο όμως η αναφορά από την πλευρά του Νίκου Κοτζιά δείχνει πως δεν υπάρχει καμία επαφή μεταξύ του πρώην υπουργού με το Μέγαρο Μαξίμου, αν και αρχικά ο ίδιος είχε αποφύγει να εντάξει στο κάδρο της αντιπαράθεσης τον Αλέξη Τσίπρα, παρά μόνο με αιχμές ως προς την επιλογή του να στηρίξει τον υπουργό Άμυνας που αντιτίθεται στη συμφωνία των Πρεσπών και όχι τον ίδιο που την υλοποίησε.

Οι εξελίξεις τρομάζουν το Μαξίμου. Το επικοινωνιακό «θαύμα» της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου κράτησε λιγότερο από τρεις ημέρες και μετά την νέα σύγκρουση Καμμένου Κοτζιά επανέρχεται το θέμα στο προσκήνιο και μάλιστα ακόμη πιο έντονο.

Και αυτό διότι πέραν της συνεχούς πίεσης της Αντιπολίτευσης για απαντήσεις ως προς το ποιος ψεύδεται ή όχι και για κοινοποίηση της επιστολής παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, τώρα εμφανίζονται να ζητούν την παρέμβασή του και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές θέτοντας ουσιαστικά προ των ευθυνών του τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Προς το παρόν η σιωπή συνεχίζεται...

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]