Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είναι πλέον η ώρα των παραιτήσεων για την εθνική τραγωδία


Ο ένας μετά τον άλλο, οι αρμόδιοι υπουργοί αποποιούνται των ευθυνών τους ή προβαίνουν σε δήθεν παραιτήσεις οι οποίες τάχα δεν γίνονται δεκτές

Γράφει ο Νίκος Ηλιάδης

Πέμπτη μέρα σήμερα, μετά την πύρινη λαίλαπα στην Αττική με τα δεκάδες θύματα και τα χιλιάδες κατεστραμμένα σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα. Οι αιτίες της τραγωδίας αρχίζουν και αποκρυσταλλώνονται.
Οι παλιές αμαρτίες (πολεοδομικές παρανομίες, καταπάτηση δασικών εκτάσεων κ.ο.κ.) σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες αλλά και την ανικανότητα των αρμοδίων, είναι οι παράγοντες που οδήγησαν στον όλεθρο.

Όπως συνέβη κατ’ επανάληψη σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, έτσι και τώρα οι υπεύθυνοι για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιών, τα ρίχνουν πάντοτε στους προηγούμενους, στον «στρατηγό άνεμο» και στις «ασύμμετρες απειλές», προκειμένου να συγκαλύψουν (και) τις δικές τους βαρύτατες ευθύνες.

Ο ένας μετά τον άλλο, οι αρμόδιοι υπουργοί αποποιούνται των ευθυνών τους ή προβαίνουν σε δήθεν παραιτήσεις οι οποίες τάχα δεν γίνονται δεκτές. Όμως οι ευθύνες υπάρχουν και απαιτούν επιτακτικά από κάποιους να τις αναλάβουν. Κι αυτοί οι κάποιοι είναι συγκεκριμένοι.
Είναι οι επικεφαλής όλων των Σωμάτων τα οποία εμπλέκονται στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και στην ασφαλή εκκένωση των κατοικημένων περιοχών (Πυροσβεστική, Λιμενικό, Πολιτική Προστασία κ.ο.κ.).
Είναι η αυτοδιοίκηση, Περιφερειακή και Τοπική. Είναι όμως και οι πολιτικοί προϊστάμενοι όλων αυτών, δηλαδή οι αρμόδιοι υπουργοί.
Οι μεν πρώτοι οφείλουν να παραιτηθούν διότι έχουν υποκειμενική ευθύνη καθώς δεν κατάφεραν να αντιληφθούν εγκαίρως και ορθά τον κίνδυνο ώστε να προστατέψουν τις ανθρώπινες ζωές.


Την παραίτησή τους οφείλουν να υποβάλουν και οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους, δηλαδή η περιφερειάρχης Αττικής, ο δήμαρχος Μαραθώνα και φυσικά οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών οι οποίοι, ακόμη και εάν δεν έχουν άμεση προσωπική ευθύνη, τους βαραίνει όμως η αυτονόητη αντικειμενική πολιτική ευθύνη.

Εάν δεν παραιτηθεί κανείς αυτό θα σημαίνει ότι όλα λειτούργησαν ρολόι και πως η (σχεδόν) εκατόμβη των νεκρών ήταν απλώς αποτέλεσμα κακής συγκυρίας και τίποτε περισσότερο.

Οι παραιτήσεις, εκτός από παραδοχή και ανάληψη ευθύνης αναδεικνύουν και τα προβλήματα, τα βγάζουν στο ξέφωτο και καθιστούν επιτακτικότερη την επίλυσή τους ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια τραγικά λάθη στο μέλλον.

Δυστυχώς, από το χθεσινοβραδινό κυβερνητικό σόου στο οποίο ενέπλεξαν και τα Σώματα Ασφαλείας, φαίνεται πως η κυβέρνηση αποφάσισε να βαδίσει στα χνάρια των προκατόχων της. Να αποποιηθεί τις ευθύνες της.

Όμως, οι αρμόδιοι υπουργοί, η περιφερειάρχης, ο κλόουν δήμαρχος, θα πρέπει να γνωρίζουν πως είτε παραιτηθούν είτε όχι, στη συνείδηση του κόσμου είναι συνυπεύθυνοι για την τραγωδία. Κι αυτό, αργά ή γρήγορα θα τους καταλογιστεί όταν θα 'ρθει η ώρα της κάλπης.
Όσο για τις υπόλοιπες ευθύνες, τις ποινικές, οι οποίες βαραίνουν όσους εμπλέκονται ή ανέχτηκαν τις παρανομίες, οι οποίες μετέτρεψαν το Μάτι σε νεκροταφείο, ο λόγος ανήκει στη Δικαιοσύνη η οποία έχει χρέος να αναζητήσει τους υπαίτιους και να τους τιμωρήσει.

Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Και αν αραγε παραιτηθουν τα λαμογια ,αυτοι που θα παραμεινουν και αυτοι που θα

    αντικαταστησουν τους παραιτηθεντες υποτιθεται οτι θα ειναι αξιοι ή ικανοι;

    Και γιατι αλλωστε να παραιτηθουν;

    Με τα μνημονια και με προδοτικες συμφωνιες για Μακεδονια και Ηπειρο εχουν ηδη σκαψει τον

    λακκο τους!

    Μονη λυση ειναι η υποδειγματικη τιμωρια των υπευθυνων, δηλαδη ΦΥΛΑΚΙΣΗ!

    Η Δικαιοσυνη εχει μια τελευταια ευκαιρια να σωσει το κυρος της!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]