Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα «ζαβαρακατραν-Ιμια» στο Αιγαίο και το ανατολίτικο γεωπολιτικό «πόκερ» του Σουλτάνου


Γράφει ο Ανδρέας Τσιλογιάννης 

Γκάνα σ’ ευχαριστούμε.
Έχετε αναρωτηθεί, πως για την αποκλιμάκωση της «νέας κρίσης των Ιμίων», όταν τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου του 2018, το πλωτό ελληνικό περιπολικό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης  «Γαύδος» εμβολίζεται από την τουρκική ακταιωρό «Umut», στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ενδεχομένως, θα πρέπει  να ευχαριστήσουμε όχι τους Αμερικανούς, όπως πράξαμε ως Ελλάδα το 1996, αλλά τους Γκανέζους και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο της Γκάνα κ. Νάνα Ακούφο – Άντο, ο οποίος την επόμενη μέρα της νέας τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο, πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα, ως καλεσμένος του Τούρκου Πρόεδρου κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν;
Γκάνα σ` ευχαριστούμε, συγχρόνως σε παρακαλούμε αν μπορείς να μας  φέρεις πίσω το …«κωλόπανο».

Ας σοβαρευτούμε:
Βρισκόμαστε μια ακριβώς εβδομάδα μετά από τη νέα πρόκληση της Τουρκίας στα Ίμια.
Τα μεσάνυχτα της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου 2018, η τουρκική ακταιωρός «UMUT» εμβολίζει  το «Γαύδος», το πλωτό περιπολικό σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, στην περιοχή των πολύπαθων Ιμίων, δίνοντας συνέχεια σε μια ελληνοτουρκική κρίση, εξαιτίας της  συνεχιζόμενης προκλητικότητας της τουρκικής πλευράς, ικανής ως προς την δημιουργία θερμών επεισοδίων, τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορούν να μετατραπούν σε πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες και για τους κατοίκους των δυο ακτών του Αιγαίου.

Η αποκλιμάκωση της νέας «κρίσης των Ιμίων» αρχίζει το απόγευμα της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2018,  εξαιτίας της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογο του κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, αποφασίζεται να «αδειάσει» το σύμπλεγμα των βραχονησίδων Ίμια, από κάθε είδους πολεμικού ή περιπολικού πλοίου των δύο χωρών, δίνοντας προσωρινό τέλος σε μια ακόμα τουρκική, μέχρι την επόμενη, προκλητικότητα.

O Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ, διορισμένος από τον Σουλτάνο Ερντογάν και όχι εκλεγμένος από τον τουρκικό λαό, επιθυμεί τη γρήγορη ύφεση της νέας όξυνσης στα Ίμια, συναποφασίζει στην αποκλιμάκωση της έντασης με την επιστροφή των τουρκικών πολεμικών πλοίων στη βάση του Ακσάζ στον κόλπο της Μαρμαρίδας.

O Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ, λίγη ώρα μετά από το τηλεφώνημα εντόνων παραπόνων του Έλληνα πρωθυπουρκού κ. Αλέξη Τσίπρα, έχει προγραμματισμένη πτήση για το Βερολίνο, όπου την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 συναντήθηκε με την Γερμανίδα καγκελάριο κ. Άντζελα Μέρκελ.

Τούρκοι αναλυτές αναφέρουν πως η  αποκλιμάκωση της νέας έντασης Ελλάδας –  Τουρκίας δεν οφείλεται στην τηλεφωνική επικοινωνία των δύο, αλλά στη ετοιμασία της βαρυσήμαντης για την Τουρκία συνάντηση κορυφής του Τούρκου Προέδρου κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Πρόεδρο της Γκάνα κ. Νάνα  Ακούφο – Άντο, η οποία πραγματοποιείται το πρωί της Τετάρτης 14ης Φεβρουαρίου στο τουρκικό προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Η δύσκολη εβδομάδα για τον Ρετζέπ Ταγίπ.  Το πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία
 
Άγκυρα, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018
Το ημερήσιο δελτίο τύπου της Τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει πως έχει μόλις ολοκληρωθεί η σημαντική συνάντηση του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Πρόεδρο της Γκάνα κ. Νάνα Ακούφο – Άντο, στο «Προεδρικό Σύμπλεγμα», ή αν προτιμάτε στο νεότευκτο, χτισμένο χωρίς άδεια, «Saray Erdogan» που βρίσκεται μέσα στο «Άλσος Ατατούρκ» της Άγκυρας.

Δεδομένος ο δίαυλος επικοινωνίας του Τούρκου Προέδρου κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις χώρες της Αφρικής, ο οποίος δίδει βαρύτητα στη συγκεκριμένη επίσημη επίσκεψη του Γκανέζου Προέδρου κ. Νάνα Ακούφο – Άντο στην Άγκυρα.

Ο Γκανέζος Πρόεδρος κ. Νάνα Ακουφο – Άντο, γίνεται παγκοσμίως γνωστός, όταν η ομιλία του την ημέρα της ορκωμοσίας είναι αποτέλεσμα λογοκλοπής και σύνθεσης,  από ομιλίες Αμερικανών προέδρων.

Η συγκεκριμένη συνάντηση κορυφής στην Άγκυρα ενισχύει το διεθνές προφίλ του Σουλτάνου Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας, άρα μια ενδεχόμενη συνέχιση της «κρίσης στα Ίμια», όπως καταλαβαίνετε, θα επισκίαζε τη συνάντηση του Σουλτάνου Ερντογάν με τον Πρόεδρο της Γκάνα κ. Ακούφο – Άντο.

Προηγουμένως, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου του 2018, ανήμερα της νέας πρόκλησης της Τουρκίας στα Ίμια, ο Σουλτάνος Ερντογάν, συναντιέται με τον υποστηρικτή των «Συνταγματικών Μεταρρυθμίσεων» στο τουρκικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου του 2017  και επικεφαλής του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος «ΜΗP» κ. Ντεβλέτ Μπεχτσαλί, θιασώτη και υπέρμαχο της διεκδίκησης όλων των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο.

Το απόγευμα της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2018, σε ευρεία υπουργική σύσκεψη που γίνεται την ώρα της τηλεφωνικής επικοινωνίας «Τσίπρα – Γιλντιρίμ», στο «Saray Erdogan» της Άγκυρας, ο «Effendi» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζητάει από υπουργούς της τουρκικής κυβέρνησης να επισπευτούν οι διαδικασίες, ώστε σύντομα να περάσουν από το τουρκικό κοινοβούλιο οι προτεινόμενες «Συνταγματικές Μεταρρυθμίσεις» τις οποίες έχει ψηφίσει ο τουρκικός λαός στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου 2017.

Την ίδια ώρα, ο  αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης, Πρόεδρος του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος «CHP»  κ. Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, υπέρμαχος της θεωρίας των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, αλλά και αυτής που αναφέρει πως στην Τουρκία ανήκουν δεκαοκτώ ελληνικά νησιά του Αιγαίου, δηλώνει πως οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί από τον Τουρκικό λαό στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου του 2017, δεν αντικατοπτρίζουν τη σημερινή πραγματική εικόνα της χώρας του Ατατούρκ και το σύνολο της τουρκικής θέλησης, καθώς υπέρ του δημοψηφίσματος είχε ψηφίσει μόνο το 51.2 % του εκλογικού τουρκικού σώματος.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Ρετζέπ  Ταγίπ Ερντογάν, ολοκληρώνει το πρόγραμμα της δύσκολης εβδομάδας η οποία περιλαμβάνει και τη νέα κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις,  με την επίσημη επίσκεψη στο «Προεδρικό Σύμπλεγμα» του Αμερικανού Υπουργού των Εξωτερικών κ. Ρεξ Τίλερσον, στην οποία χρέη μεταφραστή εκτελεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ κ. Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Κεντρικό θέμα συζήτησης της συνάντησης «Ερντογάν – Τίλερσον» η παράνομη τουρκική εισβολή στην Αφρίν της Συρίας, αλλά και η αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος «S – 400», από την Τουρκία.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ κ. Ρεξ Τίλερσον, διαμηνύει στην Άγκυρα, πως θα προκαλέσει κυρώσεις η αγορά του ρωσικού αμυντικού συστήματος «S – 400», η οποία θα πρέπει με κάθε τρόπο να ακυρωθεί.
Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2018
Στον αντίποδα, η Αθήνα, προσπαθεί να συνέλθει από την νέα πρόσφατη προκλητικότητα των Τούρκων στα Ίμια τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου 2018.

Η Ελλάδα καλείται να διαχειριστεί τη νέα όξυνση στην «κρίση των Ιμίων» και να υπερασπιστεί ανεπιτυχώς την εδαφική αλλά και θαλάσσια κυριαρχία, μέσα σε ένα σκληρό κλίμα πολιτικής αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της χώρας.

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πολυεπίπεδη πολιτική, κοινωνική, οικονομική κρίση,  η οποία αγγίζει τα όρια του εθνικού διχασμού, εξαιτίας είτε της διαχείρισης εθνικών ζητημάτων, όπως το Σκοπιανό, είτε εξαιτίας πολιτικών σκανδάλων, όπως λογίζεται το σκάνδαλο της «Novartis».

Σήμερα, συμπληρώνεται μια ακριβώς εβδομάδα από τα ξημερώματα της Τρίτης 13ης Φεβρουαρίου 2018, όταν η Ελλάδα αναγκάζεται, μέσα από συνεχιζόμενα ιστορικά λάθη, να ανεχθεί για ακόμα μια φορά, μια νέα δυσάρεστη και προσβλητική – προκλητική κίνηση επεκτατικής πολιτικής από την Τουρκία.
Σύμπλεγμα Ιμίων, Βόρεια Δωδεκάνησα, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018
Τα μεσάνυχτα της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου του 2018, η τουρκική ακταιωρός «UMUT», εμβολίζει, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, το ελληνικό περιπολικό «Γαύδος», το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, με σκοπό τη βύθιση και στόχο την δημιουργία ενός ακόμα νέου θερμού επεισοδίου στο σήριαλ που τιτλοφορείται ως «κρίση των Ιμίων».

Η τουρκική διπλωματία, γνωρίζει καλά πως το γεωπολιτικό «gambling», που διεξάγεται με ή χωρίς τουρκικούς όρους, στην περιοχή της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου, διαχειρίζεται αποκλειστικά από τον Σουλτάνο Ερντογάν, ο οποίος, όποτε θέλει και κρίνει, «ανακατέβει» την τράπουλα με τρόπο τέτοιο που καθιστά την Τουρκία ως την «αφέντρα της περιοχής».

Η τουρκική διπλωματία είναι εκ φύσεως υπέρμαχος της επεκτατικής πολιτικής, δεν καταλαβαίνει από διεθνή δίκαια , αλλά μόνο από πολέμους μικρού ή μεγάλου μεγέθους, ως άμεσα συνδεδεμένη με την τουρκική στρατιωτική ηγεσία.

H νέα «κρίση στα Ίμια», με υπαιτιότητα της Τουρκίας, γίνεται με σαφέστατο στόχο να οδηγήσει σε πολεμική σύρραξη αγνώστου διάρκειας, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Ο εμπνευστής της δεν είναι άλλος από τον θιασώτη της επαναδιαπραγμάτευσης της αναχρονιστικής «Συνθήκης της Λωζάννης».

Τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου 2018, η τουρκική ακταιωρός «Umut», λαμβάνει εντολή από τον ίδιο τον Σουλτάνο Ερντογάν να βυθίσει στα Ίμια, το «Γαύδος», το ελληνικό περιπολικό πλωτό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος.

Για τον Σουλτάνο Ερντογάν, η  νέα «κρίση των Ιμίων», είναι και παραμένει ένα δυνατό προσφερόμενο γεγονός το οποίο θα μπορούσε, μέσα από μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη Τουρκίας και Ελλάδας, αφενός να φέρει την επιθυμητή για τους Τούρκους, αναθεώρηση της «συνθήκης της Λωζάννης» και αφετέρου, να στρέψει το ενδιαφέρον της τουρκικής κοινής γνώμης, στα δυτικά από τα νοτιοανατολικά σύνορα της Τουρκίας.

Ας εμπεδώσουμε, πως επαναδιαπραγμάτευση συνθηκών μεταξύ δυο αντιμαχόμενων κρατών γίνεται μόνο μετά από πολεμικές συρράξεις.

Στα νοτιοανατολικά σύνορα της τέως Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, διεξάγεται ο πόλεμος στην Αφρίν της Συρίας, ο οποίος διαρκεί περισσότερο των τριών ημερών, όπως είχε δηλώσει πως  θα κρατούσε ο Σουλτάνος Ερντογάν.

Η Τουρκία, δέχεται  ισχυρό πλήγμα από τους Κούρδους αντάρτες, οι οποίοι κερδίζουν τις πολεμικές αναμετρήσεις που σημειώνονται εντός των συριακών εδαφών. Μόνο το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου του 2018, σκοτώνονται επτά Τούρκοι σε διάφορα μέτωπα της περιοχής που εκτείνεται γύρω από την πόλη της Αφρίν.

Στην κοινή κηδεία των νεκρών Τούρκων «μαρτύρων» –  στρατιωτών της Αφρίν, το κλίμα είναι βαρύ.
Έχει κλονιστεί το εθνικό φρόνημα των Τούρκων.

Εξαιτίας της παράνομης τουρκικής εισβολής στην Αφρίν της Συρίας, ο  Σουλτάνος Ερντογάν, βρίσκεται αποκομμένος από την δυτική διεθνή κοινότητα και ψάχνει απεγνωσμένα μια αφορμή θερμού επεισοδίου, μέσα από ένα στημένο γεγονός, στα σίγουρα «Ίμια», ικανό, ως προς την δημιουργία πολεμικής σύρραξης με την Ελλάδα.

Ο «απασφαλισμένος» Σουλτάνος Ερντογάν, θεωρεί πως η Τουρκία είναι αυτή που θα διαμορφώσει τις συνθήκες της επόμενης μέρας στην περιοχή της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου, πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου και σε υδρογονάθρακες καθορισμένων ή ακαθόριστων «ΑΟΖ».

Η νέα «κρίση των Ιμίων», προφανώς δεν αποκλιμακώνεται, εξαιτίας της επίσημης επίσκεψης του Γκανέζου Προέδρου κ. Νάνα Ακούφο – Άντο στην Άγκυρα, αλλά μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, το απόγευμα της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2018, με τον Τούρκο Πρωθυπουργό κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία ως προς τη νέα τουρκική παραβατικότητα, όπως χαρακτηρίζεται ο εμβολισμός του ελληνικού περιπολικού σκάφος «Γαύδος», εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Μπεναλί Γιλντιρίμ, δεν αποποιείται τις προσωπικές του θέσεις ως προς τα Ίμια, τα οποία θεωρεί  τουρκικά, δεν μπορεί όμως να δώσει συνέχεια στο επεισόδιο και να ακούει την «γκρίνια» του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, καθώς λίγη ώρα μετά του τηλεφωνήματος, είχε προγραμματισμένη πτήση για το Βερολίνο, όπου για πρώτη φορά στα 2,5 χρόνια της θητείας του, θα γινόταν δεκτός από την Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Άντζελα Μέρκελ.
Για να είμαστε ξεκάθαροι 
 
Το νέο επεισόδιο της κρίσης των Ιμίων που σημειώνεται τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου 2018, στο σύμπλεγμα των βραχονησίδων Ίμια, αποτελεί ένα από τα πολλά επεισόδια που θα ζήσουμε, όσο η Τουρκία και ο Σουλτάνος Ερντογάν πιστεύουν στην αναθεώρηση της «Συνθήκης της Λωζάννης» και στις «γκρίζες ζώνες»  στο Αιγαίο Πέλαγος.

Δυστυχώς, οι Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί αρέσκονται στις μεταγενέστερες απαντήσεις ως  προς τις τουρκικές προκλήσεις, είτε αυτές έχουν να κάνουν με το περιστατικό της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου του 2018, όταν η τουρκική ακταιωρός «Umut»  εμβολίζει σε ελληνικά χωρικά ύδατα το ελληνικό περιπολικό σκάφος «Γαύδος», είτε όπως τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου του 1996, όταν «πέφτει» σε ώρα καθήκοντος, στη θαλάσσια περιοχή του συμπλέγματος των βραχονησίδων Ίμια, το ανιχνευτικό ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, με αποτέλεσμα να ονομασθούν ήρωες οι τρεις νεκροί Έλληνες αξιωματικοί οι  υποπλοίαρχοι Χριστόδουλος Καραθανάσης, Έκτορας Γιαλοψός και ο αρχικελευστής Παναγιώτης Βλαχάκος.

Για να μιλάμε καθαρά

Κουμάντο στην περιοχή μας, είτε μας αρέσει είτε όχι, κάνουν οι Αμερικανοί.
Οι Αμερικανοί, ευτυχώς ή δυστυχώς, είναι εκείνοι οι οποίοι μπορούν να ανοίξουν και να μοιράσουν την κάνουλα της όποιας ποσότητας υδρογονανθράκων που θα προκύψει  από τις έρευνες που διεξάγονται στα υποθαλάσσια χωράφια της Μεσογείου αλλά και να χαρακτηρίσουν ή να αποχαρακτηρίσουν όποιες χερσαίες περιοχές επιθυμούν.

Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δυο χώρες που βρίσκονται εντός Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου του 2018, φτάσαμε κοντά σε ένα νέο ελληνοτουρκικό πόλεμο.

Πολεμική σύρραξη εκτεταμένης διάρκειας, με πρωταγωνίστριες τις δύο εχθρικές χώρες θα συμβεί μόνο εάν και εφόσον κάτι τέτοιο επιτραπεί  από τους Αμερικανούς.

Η παραπάνω διαπίστωση δεν ισχύει, όσο η Τουρκία βρίσκεται στα χέρια του Σουλτάνου Ερντογάν, του ισλαμιστή απρόβλεπτου υπερασπιστή των νοτιοανατολικών συνόρων της βορειοατλαντικής Συμμαχίας, υπέρμαχου του πολιτικού δικαίου και θιασώτη μιας νέας αναθεωρημένης «Συνθήκης της Λωζάννης».
Το άρθρο 15 της «Συνθήκης της Λωζάννης».

Δυστυχώς για την Τουρκία των νεοοθωμανών υποστηρικτών του Σουλτάνου Ενρτογάν, οι «κεμαλιστές νεότουρκοι», στις 24 Ιουλίου του 1923 υπέγραφαν τη «Συνθήκη της Λωζάννης», όπου παραιτούνταν, όπως αναφέρει το άρθρο 15, υπέρ της Ιταλίας, [όχι της Ελλάδας, κρατείστε το], παντός δικαιώματος και τίτλου, επί των κάτωθι απαριθμούμενων νήσων, τουτέστι της Αστυπάλαιας, Ρόδου, Χάλκης, Καρπάθου, Κάσσου, Τήλου, Νισύρου, Καλύμνου, Λέρου, Πάτμου, Λειψούς, Σύμης και Κω, των κατεχομένων νυν υπό της Ιταλίας και των νησίδων των εξ`
αυτών εξαρτωμένων, ως και της νήσου Καστελλορίζου (όρα χάρτην υπ’ αρ. 2).

Η ελληνική κυβέρνηση, την 31η Ιανουαρίου του 1996, ευχαριστεί την αντίστοιχη Αμερικανική δια στόματος του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη, εντός του ελληνικού κοινοβουλίου, εξαιτίας των προσπαθειών που έφεραν την αποκλιμάκωση και όχι τον ελληνοτουρκικό πόλεμο τον Ιανουάριο του 1996.

Η Ελλάδα, αναγκάζεται, να ξαναζήσει ένα νέο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου του 2018, καθώς η ίδια δεν σέβεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Η Ελλάδα δεν έχει ορίσει την ελληνική «Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη», όπως επιβάλλει το «Δίκαιο των Θαλασσών» , ψηφισμένο το 1982 από τον «Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών».

Θερμά επεισόδια στο Αιγαίο Πέλαγος που γίνονται πάνω, «είτε σε στεριά, είτε σε αέρα», στις ελληνικές βραχονησίδες ή εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, πάντα υπό την προκλητικότητα των Τούρκων και την ανοχή των Ελλήνων, χαρακτηρίζονται από στρατιωτικές πηγές ως αντιμετωπίσιμα.

Έχετε αναρωτηθεί τι θα συμβεί αν στο επόμενο θερμό επεισόδιο, η «τουρκική μπότα» , περάσει τα εσκαμμένα και πατήσει εντός ελληνικού κατοικημένου εδάφους, είτε το έδαφος βρίσκεται σε νησί είτε ανήκει στην ελληνική ηπειρωτική επικράτεια ;
Υστερόγραφο 
 
Τα ξημερώματα της Τρίτης13 Φεβρουαρίου 2018, τα μαύρα λάβαρα, ανέμισαν ξανά, στο Αιγαίο Πέλαγος, χωρίς έλεος. Αναμένουμε τη συνέχεια.
Καλή Τεσσαρακοστή σε όλους.
* Ο Ανδρέας Τσιλογιάννης είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής
@mail: Andreas.tsilogiannis@gmail.com
Twitter: TsiloyannisAnd – Facebook: Andreas Tsiloyannis
MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]