To NATO, η Gladio B και η μη έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών
Γράφει ο Ανδρέας Γ.Μπανούτσος
Ιδρυτής και Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ
Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε οριστικά και αμετάκλητα (Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017) ύστερα από μία δικαστική διαδικασία δύο μηνών την απόρριψη του αιτήματος των τουρκικών αρχών για έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης-16ης Ιουλίου 2016 κατέφυγαν σε ελληνικό έδαφος ζητώντας πολιτικό άσυλο.
Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε το αίτημα έκδοσης των τουρκικών αρχών με το σκεπτικό ότι υπάρχουν υπόνοιες παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους στην Τουρκία.
Σύσσωμα τα συστημικά ΜΜΕ στην Ελλάδα πανηγύριζαν μετά την απόφαση επαινώντας τη «γενναία» απόφαση της «ανεξάρτητης» Ελληνικής Δικαιοσύνης που «τίμησε» τις αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Αποφάσισε η ελληνική δικαιοσύνη ανεξάρτητα και με γνώμονα τα ευρωπαϊκά ανθρωπιστικά ιδεώδη και την προάσπιση του κράτους δικαίου;
Η ελληνική δικαιοσύνη ενδεχομένως να αποφάσισε ανεξάρτητα και με γνώμονα τις αρχές του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού. Ωστόσο κατά την εκτίμηση του γράφοντος δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η ελληνική δικαιοσύνη να αποφάσισε με γνώμονα τις πιέσεις, τις υποδείξεις και τα συμφέροντα του Αμερικανικού βαθέους κράτους.
Η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης συνάδει βέβαια με την αρχή προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεδομένου ότι αν αποφάσιζε την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία εκείνοι κατά πάσα πιθανότητα θα αντιμετώπιζαν μία βάναυση μεταχείριση και μία μη δίκαιη δίκη από το καθεστώς Ερντογάν.
Ο πραγματικός όμως λόγος της απόρριψης του αιτήματος έκδοσης των τουρκικών αρχών έγκειται στην πιθανή παρέμβαση του Αμερικανικού βαθέους κράτους προκειμένου να προστατέψει του οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016.
Για ποιο όμως λόγο το Αμερικανικό βαθύ κράτος (CIA) να ήθελε να αποτρέψει την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία;
Η απάντηση είναι κατά την εκτίμηση του γράφοντος προφανής και τεκμηριωμένη.
Η CIA μέσω του δικτύου Γκιουλέν και του ΝΑΤΟικού μυστικού δικτύου Gladio B[1] οργάνωσε και εκτέλεσε το πραξικόπημα στην Τουρκία για να απαλλαγεί από τον απρόβλεπτο Ερντογάν που ήδη από τον Ιούνιο του 2016 «φλέρταρε» με τη Ρωσία του Πούτιν και απομακρυνόταν από το Δυτικό στρατόπεδο και το ΝΑΤΟ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τρία από τα πιο σημαντικά συντάγματα που ενεπλάκησαν στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν ήταν μέλη της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ [NATO’s Rapid Deployable Corps (NRDC)][2].
Επίσης οι σχέσεις του Γκιουλέν και του δικτύου του με τη CIA είναι τεκμηριωμένες και έχουν αποκαλυφθεί με ντοκουμέντα από τα WikiLeaks ήδη από το 2012[3].
Συμπερασματικά λοιπόν για τον υποψιασμένο αναγνώστη και παρατηρητή των διεθνών εξελίξεων η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για την μη έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών ίσως τελικά να μην ήταν τόσο ανεξάρτητη αλλά να λήφθηκε, ύστερα από πιέσεις, με γνώμονα γεωπολιτικά κριτήρια που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Αμερικανικού βαθέος κράτους και όχι την εθνική μας ασφάλεια.
[1] https://wikispooks.com/wiki/Operation_Gladio/B
[2] http://www.newsbud.com/2016/07/24/newsbud-breaking-news-turkeys-coup-plotters-are-members-of-natos-rapid-deployable-corps/
[3] https://wikileaks.org/gifiles/docs/15/1532300_gulen-movement-turkey-s-third-power-.html
Πηγή ΚΕΔΙΣΑ
Ακριβώς!
ΑπάντησηΔιαγραφή