"Πακετάρουν" τους τούρκους στρατιωτικούς για τον Ερντογάν
Απορρίφθηκαν τα αιτήματα διεθνούς προστασίας για άλλους τέσσερις από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα. Αρνητικές ήταν και οι αποφάσεις στα αιτήματα συνέχισης της διαδικασίας για δύο από τους στρατιωτικούς, των οποίων οι υποθέσεις είχαν τεθεί στο αρχείο.
Συγκεκριμένα, από την Υπηρεσία Ασύλου “επιδόθηκαν σήμερα το πρωί οι τέσσερις απορριπτικές αποφάσεις πρώτου βαθμού και δύο απορρίψεις αιτήσεων θεραπείας”. Οι αποφάσεις επιδόθηκαν στο αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται πλησίον του Ολυμπιακού Χωριού, όπου κρατούνται.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δικηγόρος των οκτώ, Σταυρούλα Τομαρά, για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες σε δεύτερο βαθμό. Σχετικά με τις τέσσερις αρνητικές αποφάσεις στα αιτήματα ασύλου η ίδια καταγγέλλει ότι “δεν ελήφθη καν υπόψη από την Υπηρεσία Ασύλου το αίτημα αναδοχής που κατατέθηκε σύμφωνα με τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙΙ, προκειμένου να εξεταστούν οι αιτήσεις από άλλο κράτος μέλος της ΕΕ”.
Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Σεπτεμβρίου εκδόθηκε αρνητική απόφαση επί του αιτήματος ασύλου άλλου ένα από τους οκτώ στρατιωτικούς, για την οποία έχει ασκηθεί προσφυγή για εξέταση στη δευτεροβάθμια αρμόδια επιτροπή.
Εκκρεμεί να εκδοθεί απόφαση σε πρώτο βαθμό για έναν ακόμα Τούρκο στρατιωτικό.
Βέβαια, οι διαθέσεις της αριστερής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα είχαν διαφανεί από τις πρώτες ώρες της εισόδου των τούρκων στρατιωτικών στην Ελλάδα (η δημοσιοποίηση του γεγονότος "έδειχνε" και τις εξελίξεις). Όμως, το ότι η Υπηρεσία Ασύλου αγνόησε το αίτημα αναδοχής αιτήσεων ασύλου σε άλλο κράτος της ΕΕ, καταδεικνύει την επιμονή της ελληνικής πλευράς να παραδώσει τους τούρκους φυγάδες στα χέρια του Ερντογάν. Και αυτό γίνεται γνωρίζοντας τι συμβαίνει σε όσους συλλαμβάνονται από το καθεστώς του τούρκου προέδρου. Είναι, ενδεχομένως, μια "διευρυμένη" προσέγγιση από την αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων...
Μήπως, τελικά, θα έπρεπε και οι Έλληνες πολίτες να προβληματίζονται για την κυβερνητική αντίληψη περί "πολιτικών αντιπάλων";
Στη φυλακή 125 ακόμα αστυνομικοί θεωρούμενοι οπαδοί του Γκιουλέν
Τούρκος εισαγγελέας διέταξε την προφυλάκιση 125 αστυνομικών που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως τον ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος το περασμένου Ιουλίου, ανέφερε το πρακτορείο Ανατολή.
Πρόκειται για το δεύτερο κύμα συλλήψεων έπειτα από τις 7 Οκτωβρίου που στοχεύουν φερόμενους πραξικοπηματίες εντός των αστυνομικών αρχών. Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τον πρώην σύμμαχο του, τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Γκιουλέν, ότι ενορχήστρωσε το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, στο οποίο έχασαν την ζωή τους περισσότεροι από 270 άνθρωποι και τραυματίστηκαν χιλιάδες άλλοι, ανάμεσα τους πολίτες που διαδήλωναν ενάντια στην απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης.
Ο Γκιουλέν, αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή. Στους τρεις μήνες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, οι τουρκικές αρχές έχουν θέσει σε διαθεσιμότητα, είτε αποπέμψει 100.000 δημόσιους υπαλλήλους, δικαστές, πανεπιστημιακούς, στρατιωτικούς και αστυνομικούς. Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση. Το 5% των μελών του αστυνομικού σώματος έχει απομακρυνθεί από τα καθήκοντα του.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Κυβέρνηση της αριστεράς και του κ#λ#0 τα εννιάμερα, αναμενόμενο από τον τουρκοαλβανό κατσαπλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχουμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη, το τελευταίο μας καταφύγιο!
Να προσέχει να μην βγάλει κανα έρπη στην Αίγυπτο.
Οι 3 ελεγχόμενοι από το προξενείο γελοίοι, με τον Ερντο παρέα συγκυβερνάτε. Να σας δω τώρα που αμφισβητούν και τη Συνθήκη της Λωζάνης και σε περίπτωση πολέμου με ποιανών μέρος θα πάρετε, ρεντίκολα, κομάντα της κακιάς ώρας.