Οι ρώσοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς συμμάχους στα Βαλκάνια
Θα μπορούσε κάποιος την «μόδα» των βορείων γειτόνων μας να απαρνούνται την καταγωγή τους και να υποκλέπτουν άλλη, να την χαρακτηρίσει ως απόπειρα υιοθέτησης μιας πλούσιας κληρονομιάς, η οποία προσδίδει κύρος και λάμψη στους απογόνους.
Οι Αλβανοί «ανακαλύπτουν» πως είναι απόγονοι Ιλλυριών, οι Σκοπιανοί των Μακεδόνων και οι Βούλγαροι των Θρακών. Η παραχάραξη και κλοπή της ιστορίας άλλων, από τους εν λόγω λαούς, δεν μπορεί να αποδοθεί μόνον σ’ αυτό το κίνητρο, επειδή ως έχω υποστηρίξει και πριν από πολλά χρόνια, δεν θα εύρισκε υποστηρικτές ισχυρά εξωθεσμικά κέντρα, τα οποία εκ πρώτης όψεως, γνωρίζοντας καλά την ιστορία, δεν φαίνεται να έχουν κίνητρο υποστήριξης ανιστόρητων απόψεων, αλλά κάποιο άλλο.
Ο Τίτο βάπτισε τη Νοτιοσλαβία, όπως απεκαλείτο, «Μακεδονία» επειδή όπως υποστηρίζουν πολλοί επιδίωκε την ίδρυση μιας «Βαλκανικής Ομοσπονδίας», αλλά δεν εξηγούν επαρκώς πώς θα συνέβαινε αυτό, από την στιγμή που οι Βούλγαροι δήλωναν -και δηλώνουν- πως οι «Μακεδόνες» είναι Βούλγαροι, και το πλέον εξωφρενικό, πως οι ίδιοι δεν είναι Βούλγαροι ή Σλάβοι, αλλά απόγονοι των Θρακών, όπως θα δούμε κατωτέρω. Ποια ομοιογένεια θα είχε αυτή η «Βαλκανική Ομοσπονδία»;
Ο δε εβραϊκής καταγωγής Βούλγαρος -ελάχιστοι Εβραίοι εκδιώχθησαν από την Βουλγαρία, λόγω της συμμαχίας της με τους Ναζί- ήδη από την δεκαετία του ’60 είχε αναλάβει την ίδρυση «Θρακολογικού Ινστιτούτου» στην Σόφια, και με παράρτημα μάλιστα στην Βιέννη, για να αποδείξει την θρακική καταγωγή των Βουλγάρων.
Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως τόσο στα Σκόπια όσο και στην Βουλγαρία, έζησαν Μακεδόνες (Άνω Μακεδονία απεκαλείτο η περιφέρεια Μοναστηρίου) και στην Βουλγαρία Θράκες (η περιοχή Ανατ. Ρωμυλίας κατοικούνταν από Μακεδόνες και Θρακιώτες), αλλά στο πέρασμα των αιώνων οι σλαβικοί πληθυσμοί που κατέκτησαν τις περιοχές αλλοίωσαν πλήρως την σύσταση των πληθυσμών. Με την επικράτηση μάλιστα του κομμουνισμού στην Βουλγαρία, εφαρμοζόταν γενοκτονικός νόμος που απαγόρευε γάμους μεταξύ Ελλήνων, γι’ αυτό και δεν θα βρεις σήμερα στην γείτονα ακραιφνή Έλληνα, από τις 800 χιλιάδες που είχε πριν από 1,5 αιώνα περίπου η Ρωμυλία.
Υποστηρίζω, και όχι ως υπόθεση εργασίας, ότι όλη η προσπάθεια κατατείνει στην αποκοπή της Ρωσίας από φυσικούς και εξ αγχιστείας συμμάχους. Η αυτοκρατορική Ρωσία επιδίωξε την αύξηση της επιρροής της στους βαλκανικούς λαούς, με όπλα την Ορθοδοξία και τον Πανσλαβισμό. Από την στιγμή που αυξάνεται το μουσουλμανικό στοιχείο, και συμφώνως προς τα στοιχεία του ΟΗΕ από την δεκαετία του 2040 και μετά θα πλειοψηφεί στην Βαλκανική -μηδέ της Ελλάδας εξαιρουμένης- οι χριστιανοί σύμμαχοι ενδεχομένως των Ρώσων θα λιγοστεύουν και θα μειώνεται η επιρροή τους στα πολιτικά πράγματα.
Συγχρόνως, θα υπάρξει και έλλειψη Σλάβων. Μόνον οι Σέρβοι -αν παραμείνουν… αβομβάρδιστοι- θα είναι Σλάβοι, με τους Σκοπιανούς να μεταλλάσσονται σε Μακεδόνες και τους Βουλγάρους σε Θρακιώτες. Ποιους θα έχει η Ρωσία φίλα προσκείμενους;
Όλα αυτά, με αφορμή δημοσίευμα της Βουλγαρικής Ραδιοφωνίας, όπου Βούλγαροι επιστήμονες υποστηρίζουν «Φέρουμε τα γονίδια των Θρακών και των Πρωτοβουλγάρων και όχι των Σλάβων». Συμφώνως προς το δημοσίευμα, μια επιστημονική έρευνα του γενετικού κώδικα των Βουλγάρων σχεδόν απέρριψε την τουρκο-αλταϊκή τους καταγωγή. Πρόσφατα Βούλγαροι και Ιταλοί επιστήμονες άρχισαν να εξετάζουν τον γενετικό κώδικα των σύγχρονων Βουλγάρων και τα αποτελέσματα δείχνουν πως σαν λαός έχουν περισσότερα κοινά με του Ούγγρους, τους Κροάτες και τους Ιταλούς, παρά με τους Σλάβους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν: «Φτάσαμε στο συμπέρασμα πως οι σύγχρονοι Βούλγαροι δεν έχουν γενετική σχέση με τα τουρανικά και τα αλταϊκά φύλλα, ούτε και με τους σημερινούς Τούρκους, παρά τις υποθέσεις για πιθανές προσμίξεις λόγω της Οθωμανικής Κυριαρχίας», σχολιάζει η Ντεσισλάβα Νέσεβα, ειδική γενετίστρια στην Έδρα Ιατρικής Γενετικής του Ιατρικού Πανεπιστημίου.
«Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να συγκρίνουμε τα πορίσματά μας με δείγματα από σλαβικές ταφές, γιατί χρησιμοποιούσαν ευρέως την καύση, αλλά σε σύγκριση με υλικό από σύγχρονους Σλάβους από όλο τον κόσμο, φαίνεται πως δεν έχουμε πολλά κοινά.» Η βουλγαροϊταλική έρευνα, καταλήγει το δημοσίευμα, δείχνει επίσης πως οι Πρωτοβούλγαροι, αλλά και ο σημερινός βουλγάρικος λαός έχουν κοινά με τους Θράκες και αναμένεται οι επόμενες εξετάσεις να συμπεριλάβουν ακόμα αρχαιότερα δείγματα που να οδηγήσουν σε ακόμα πιο εμπεριστατωμένες απόψεις.
Η μοίρα της Ελλάδας, λόγω της γεωστρατηγικής σπουδαίας θέσης της, είναι να βρίσκεται πάντα ανάμεσα σε ελέφαντες που μαλώνουν, και ποδοπατούν εμάς. Τελικά, αυτό το «θαυμάσιο και πανάκριβο οικόπεδο» στο οποίο διαβιούμε από χιλιετίες, ευλογία είναι η κατάρα;
Πηγή Voria
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Αν μπορείς Κωνσταντίνε άλλαξε αυτό τον χάρτη της google, που έχει τα Σκόπια ως Μακεδονία, ή βάλε λεζάντα τη διόρθωση
ΑπάντησηΔιαγραφή