Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δαιμονοποιούν την Ελλάδα τα τουρκικά ΜΜΕ

Πολεμικό κλίμα στήνουν τα τουρκικά ΜΜΕ 
Κατακόρυφα εκτινάσσεται το ανθελληνικό κλίμα στην Τουρκία του "σουλτάνου" Ερντογάν, με πλήρη ευθύνη της κυβέρνησης Νταβούτογλου
Τα τουρκικά ΜΜΕ επιτίθενται στην συμμαχία της Ελλάδας με Κύπρο και Αίγυπτο γράφοντας για "συμμαχία του κακού"

Στο πνεύμα ότι όλες οι χώρες της περιοχής συμμαχούν εναντίον της Τουρκίας, κινούνται τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου σχετικά με την τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, στο Κάιρο, μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Κωνσταντινούπολη, Άρης Αμπατζής.

«Ένδειξη της ισχύος της Τουρκίας» χαρακτηρίζει σήμερα ο διευθυντής και αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Γιενί Σαφάκ» Ιμπραχίμ Καράγκιουλ την τριμερή συνάντηση. Υποστηρίζει ότι το Ισραήλ, η Αίγυπτος και το Ιράν ανησυχούν στον ίδιο βαθμό και με τον ίδιο τρόπο «για την ισχυροποίηση της Τουρκίας». Σημειώνει, δε, ότι «υπάρχει εδώ και καιρό ένα σχέδιο δημιουργίας συμμαχίας στη Μεσόγειο με άξονα το Ισραήλ, το οποίο υποστηρίζεται από τη Γαλλία και την Αγγλία».

Έτσι, ο Ιμπ. Καράγκιουλ εκτιμά ότι η τριμερής συνάντηση στο Κάιρο «αποσκοπεί στη δημιουργία μιας συμμαχίας εναντίον της Τουρκίας στη Μεσόγειο, ενώ ταυτόχρονα συνιστά προσπάθεια εκδίκησης της Αιγύπτου μετά το πραξικόπημα εναντίον της Τουρκίας».

Ο αρθρογράφος σημειώνει, τέλος, ότι «η χθεσινή δήλωση του αρχηγού του πολεμικού ναυτικού Μπουλέντ Μποστάνογλου καθιστά σαφή τη θέση της Τουρκίας. Είμαι σίγουρος ότι αυτοί που συναντήθηκαν στο Κάιρο σημείωσαν με προσοχή το μήνυμα αυτό».

Η «Γιενί Σαφάκ» σε χθεσινό της δημοσίευμα με τίτλο «βρώμικη συμμαχία εναντίον της Τουρκίας» έγραφε ότι «η πραξικοπηματίας διοίκηση της Αιγύπτου συμπράττει με τις επιδιώξεις της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης».

«Τριμερής ενεργειακή συμμαχία στο Κάιρο» ήταν ο σχετικός τίτλος της «Μιλιέτ», ενώ η «Χουριέτ» έκανε λόγο για «τριμερές μέτωπο εναντίον της Τουρκίας». Η «Τζουμχουριέτ» έγραψε ότι «οι τρεις ηγέτες, στη διακήρυξη του Καΐρου» που εξέδωσαν, καταφέρθηκαν κατά της Τουρκίας και αποφάσισαν να συνεργαστούν όσον αφορά τις πηγές υδρογονανθράκων στην περιοχή της ΑΟΖ της Κύπρου».

«Έδωσαν τα χέρια εναντίον της Τουρκίας» ήταν ο τίτλος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Σταρ», ενώ η φιλοκυβερνητική «Ακσάμ» έγραψε ότι «συσκέπτεται το τρίγωνο του κακού».

Είναι πλέον προφανές πως η απομονωμένη διεθνώς για τις σχέσεις της με τους τζιχαντιστές και καταρρέουσα Τουρκία, στρέφεται προς τον ακραίο εθνικισμό, προκειμένου να καλυφθούν τα εγκληματικά λάθη της πολιτικής του δίδυμου των νεο-οθωμανιστών Ερντογάν - Νταβούτογλου.
Από την πλευρά της η Ελλάδα διατηρεί χαμηλούς τους τόνους (αφήνοντας την Άγκυρα να διολισθαίνει σε λάθη που την εκθέτουν διεθνώς) και μέχρι στιγμής δεν έχει επιδοθεί ούτε ένα διάβημα για την εχθρικότητα που καλλιεργείται στο εσωτερικό της Τουρκίας, με την απόλυτη ευθύνη της τουρκικής κυβέρνησης (είναι γνωστό πως οι συγκεκριμένες εφημερίδες αντανακλούν τις κυβερνητικές πεποιθήσεις, προπαγανδίζουν τις εκάστοτε θέσεις του Ερντογάν και λειτουργούν υπό το αποκλειστικό πρίσμα των συμφερόντων του Ερντογάν).

Πηγή

Guardian: Νέες Διαμάχες ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα λόγω του φυσικού αερίου!

Ένα καζάνι που συνέχεια βράζει και κοχλάζει το Ελληνοτουρκικό. Γείτονες…. εχθροί …. άσπονδοι φίλοι… Τι καινούριο συνέβη και τάραξε πάλι τα νερά στις δύο χώρες; Η Βρετανική εφημερίδα Guardian σε σημερινό της δημοσίευμα αναλύει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας των αποθεμάτων πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην περιοχή κάνοντας λόγο για «λεκτικό πόλεμο» μεταξύ Αθήνας, Άγκυρας για τους υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Στο άρθρο, με τίτλο «Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην Κύπρο δίνουν στην Ελλάδα και την Τουρκία αφορμή για νέες διαμάχες», υπογραμμίζονται επίσης οι συνομιλίες για την πιθανότητα επανένωσης των Ελληνοκυπρίων με τους Τουρκοκύπριους οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές του έτους, έπειτα από 10ετή παύση, και μάλιστα ξεκίνησαν με πολλές προσδοκίες θεωρώντας πως τα κοιτάσματα της περιοχής θα διευκόλυναν τη λύση της μακροβιότερης διπλωματικής διαμάχης της Δύσης. «Αντί γι’ αυτό, όμως, αποδεικνύεται πως το χάσμα μεγαλώνει λόγω των κοιτασμάτων», σημειώνεται.

Στο δημοσίευμα μάλιστα γίνεται αναφορά και στη συμφωνία για την επίσπευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου και Αιγύπτου για την οριοθέτηση των μεταξύ τους ΑΟΖ που αποφάσισαν οι ηγέτες των τριών χωρών κατά τη τριμερή Σύνοδο Κορυφής στο Κάιρο το περασμένο Σάββατο. Αμέσως μετά τη συμφωνία ανάμεσα στις τρεις χώρες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατηγόρησε την Άγκυρα για «προκλητικές ενέργειες» εννοώντας φυσικά την αποστολή σκάφους, συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία, με σκοπό να κάνει έρευνες στην περιοχή της ΑΟΖ.

«Η απόφαση της Τουρκίας για αποστολή του ερευνητικού σκάφους στα αμφισβητούμενα νερά, όχι μόνο διέκοψε τις συνομιλίες, αλλά χειροτέρεψε την κατάσταση», γράφει ο Guardian για να συνεχίσει: «Αν και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου δεν είναι αναγνωρισμένη διεθνώς, παρόλα αυτά με οικονομικό και ηθικό στήριγμα την Άγκυρα, ζητά να συμμετάσχει στις μονάδες εξερεύνησης στη θαλάσσια περιοχή».

«Ο συναγερμός ανεβαίνει κάτι που παραδέχθηκε και ο αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Espen Bard Elder, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα όταν έκανε λόγο για πολύ επικίνδυνη κατάσταση την οποία όλοι οφείλουν να σταματήσουν, έτσι ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση» συνεχίζει το άρθρο για να υπογραμμίσει πως η πρόσφατη συμφωνία δεν πρόκειται να κάνει την Τουρκία να ηρεμήσει που ήδη αντιμετωπίζει θέματα στο ανατολικό μέτωπο με το Ισλαμικό Κράτος, όπως αναφέρει και το σχετικό άρθρο στο Madata.gr . Το γεγονός ότι σε αυτές τις συμφωνίες για τα κοιτάσματα εμπλέκεται και το Ισραήλ δημιουργεί ακόμα δυσκολότερη συνθήκη. Δεν είναι ότι τυχαίο ότι η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμπαν στη Λευκωσία, αντιμετωπίστηκε από την τουρκική πλευρά με πολλά επικριτικά σχόλια.

Η Τουρκία διατυμπανίζει με κάθε τρόπο πως σε όλες αυτές τις συμφωνίες θα απαντήσει αναλόγως.

Και η εφημερίδα καταλήγει παραθέτοντας την άποψη του καθηγητή Ιστορίας και πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας Χιούμπερτ Φάουσμαν , ο οποίος δηλώνει στον Guardian: «Η ένταση βρίσκεται σε άνοδο. Οι ειρηνευτικές συνομιλίες έπεσαν… θύματα των υδρογονανθράκων που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με το πρόβλημα της Κύπρου. Αντί να αποφορτιστεί η κατάσταση, έχουμε φτάσει σε φάση κλιμάκωσης».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]