Το καθεστώς στοχοποιεί και καρατομεί τους ικανούς... Γιατί άραγε;
Στα πλοκάμια του παρακράτους: Καρατόμησαν, στοχοποίησαν και δεν αποκαθιστούν τον Διευθυντή της Ελληνικής Αντικατασκοπείας στην υπόθεση-φιάσκο με τα σταγονίδια της “Χρυσής Αυγής”
Η υπόθεση «φιάσκο» όπως χαρακτηρίστηκε από μια μεγάλη μερίδα του τύπου, που αφορά στην εκκαθάριση των «σταγονιδίων» της Χρυσής Αυγής στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., είχε δυστυχώς και αρκετές παράπλευρες απώλειες.
Μια απ’ αυτές είναι και ο πρώην διευθυντής της ΕΥΠ, Δημήτρης Κούζηλος, ο οποίος σήμερα, όπως όλα δείχνουν, πληρώνει πολύ ακριβά το τίμημα της μακρινής συγγενικής σχέσης του με έναν εκ των προφυλακισμένων βουλευτών του συγκεκριμένου κόμματος.
Ο καρατομημένος αξιωματικός είναι ο ένας από τους οκτώ αστυνομικούς διευθυντές που απομακρύνθηκαν πριν από αρκετούς μήνες από τη θέση τους, με αφορμή τη διαλεύκανση της υπόθεσης «Χρυσή Αυγή».
Όταν ξεκίνησε η περιβόητη ερεύνα, ο Δήμος Κούζηλος είχε την «ατυχία», εκτός της συγγένειάς του με τον βουλευτή της Χ.Α, να βρίσκεται και σε ένα από τα πιο νευραλγικά και κρίσιμα πόστα της ΕΛ.ΑΣ.
Την περίοδο εκείνη ήταν προϊστάμενος της Γ΄Διεύθυνσης Αντικατασκοπείας που είχε και τη γενική ευθύνη των ερευνών για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Λίγα χρόνια πριν και συγκεκριμένα το 2005, είχε υπηρετήσει από χαμηλότερη θέση στη Γ Διεύθυνση Αντικατασκοπείας της ΕΥΠ, όταν προϊστάμενος εκεί ήταν ο κ. Ιωάννης Δικόπουλος, που παραιτήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., εξαιτίας μιας «διαμάχης» που είχε προκύψει με ανώτατα, υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου, σχετικά με τις έρευνες που αφορούσαν στη δράση του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος στη Χαλκίδα.
Η τότε ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (υπουργός κ .Δένδιας, ο αρχηγός κ. Παπαγιανόπουλος και η παρέα τους…) λειτουργώντας αστραπιαία και χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να απομακρύνει από τη θέση του τον τότε προϊστάμενο της ΕΥΠ, πιστεύοντας πως μ’ αυτόν τον τρόπο θα διασφάλιζε τη μυστικότητα των ερευνών.
Κύκλοι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έλεγαν χαρακτηριστικά πως, «δεν ήταν σωστό» να υπάρχει αξιωματικός στη συγκεκριμένη υπηρεσία που με οποιοδήποτε τρόπο, έστω και με «μακρινές συγγένειες» να σχετίζεται με βουλευτή του «Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή».
Βλέπετε, γι αυτούς ο συνάδελφός τους αντιμετωπίστηκε ως «αγκάθι» για την εξέλιξη της υπόθεσης και έπρεπε, πάση θυσία, όχι μόνο να τον εξαφανίσουν από το μέγαρο της Κατεχάκη, αλλά και να ποινικοποιήσουν στη συνείδηση όλων τη μακρινή συγγενική του σχέση με τον χρυσαυγίτη βουλευτή.
Η συνεχεία ήταν αναμενόμενη… Υπήρξαν καθοδηγούμενες διαρροές που στόχο είχαν να πλήξουν και να σπιλώσουν την προσωπικότητα του συγκεκριμένου ικανού και έμπειρου αξιωματικού, διαρροές που τελικά έπιασαν τόπο, καθώς τα εμετικά παπαγαλάκια της Κατεχάκη, δημιούργησαν κάθε είδους αστυνομικό σενάριο που ήθελαν το συγκεκριμένο στέλεχος να είναι πληροφοριοδότης της Χρυσής Αυγής.
Το… «αντικουζηλικό» τους παραλήρημα όμως, όσο περνούσαν οι μέρες, δεν είχε τέλος.
Οι μυθοπλάστες του κυβερνοχώρου έγραφαν τότε με πάθος και βεβαιότητα για ένα «απομακρυσμένο αλλά ορατό ενδεχόμενο ύπαρξης ή δημιουργίας «κρυφοχρυσαυγίτικης» ομάδας μέσα στην ΕΥΠ και έτσι αιτιολογούσαν την απομάκρυνση του προϊσταμένου της υπηρεσίας από το πόστο του. Έκαναν λόγο επίσης για δήθεν διαφωνίες του συγκεκριμένου αξιωματικού με τον τρόπο διεξαγωγής της έρευνας που γινόταν για την εγκληματική οργάνωση και τη νομιμότητά της.
Με πολλές τέτοιες «αποκλειστικές πληροφορίες» προσπάθησαν κάποιοι, που προφανώς βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, να αλλοιώσουν και να αμαυρώσουν την εικόνα ενός εντίμου αξιωματικού, που επί τριάντα τρία χρόνια πρόσφερε και συνεχίζει βέβαια να προσφέρει με αυτοθυσία τις υπηρεσίες του στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Διαγράφοντας μια λαμπρή καριέρα, ο Δήμος Κούζηλος, κατά το παρελθόν είχε υπηρετήσει στην υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών, στα αρμόδια τμήματα δίωξης οικονομικών εγκλημάτων και αρχαιοκαπηλίας καθώς επίσης και σε άλλες οργανικές θέσεις, διαλευκαίνοντας με επιτυχία μεγάλες υποθέσεις που απασχόλησαν την επικαιρότητα.
Σήμερα ο μάχιμος ,όπως τον χαρακτηρίζουν πολλοί συνάδελφοί του ,αστυνομικός βρίσκεται αδρανοποιημένος υπηρεσιακά με δυσμενή απόσπαση στη Διεύθυνση Παλλαϊκής Άμυνας-Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης (Π.ΑΜ-Π.Σ.Ε.Α). Στη συγκεκριμένη διεύθυνση, η ηγεσία του σώματος φροντίζει να τοποθετούνται αξιωματικοί που έχουν διαπράξει υπηρεσιακά ατοπήματα η «ενοχλούν» με την παρουσία τους… την εκάστοτε ηγεσία.
Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως, συμφώνα με ασφαλείς πληροφορίες, η νέα ηγεσία του υπουργείου (Υπουργός και Αρχηγός) από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, έθεσε ως βασικό θέμα συζήτησης την επιστροφή των αξιωματικών στα πόστα τους. Μάλιστα, οι επτά από τους οκτώ επέστρεψαν στις θέσεις τους με συνοπτικές διαδικασίες, πετώντας από πάνω τους την «Παπαγιανοπουλική» στάμπα του «χρυσαυγίτη», εκτός όμως από τον Δήμο Κούζηλο…
Θα μπορούσε ο νέος Υπουργόςκ.Κικίλιας αλλά και ο Αρχηγός να μας απαντήσει το γιατί;
Ρεπορτάζ: Βασίλης Γραμμένος
Πηγή "Μακελειό"
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
ΚΑΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΑΓΚΑ ΤΟ CRASH ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ....
ΑπάντησηΔιαγραφή