Γιατί η κυβέρνηση εμπλέκει την Ελλάδα στην κρίση του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία;
Ποια τα οφέλη και οι κίνδυνοι εμπλοκής της Ελλάδας στην κρίση της Ουκρανίας;
Ερώτηση αναφορικά με πληροφορίες στον Τύπο, που εμπλέκουν τη χώρα μας στην ουκρανική κρίση και τη θέτουν σε ευθεία αντιπαράθεση με τη Ρωσία, ενισχύοντας παράλληλα τον επιχειρησιακό βραχίονα του ΝΑΤΟ στην περιοχή, κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας και Ασφάλειας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γαβριήλ Αβραμίδης προς την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Αναλυτικά στην κατατεθείσα ερώτηση, ο Γ. Αβραμίδης αναφέρει:
«Σύμφωνα, με δημοσιογραφικές αναφορές σχεδιάζεται η εμπλοκή της χώρας μας στη σύγκρουση μεταξύ αμερικανονατοϊκών και ρωσικών δυνάμεων με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Εξέλιξη, που σηματοδοτεί η συμφωνία μεταξύ ελληνικής και βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και η ενίσχυση των νατοϊκών δυνάμεων για την «πυρηνική αποτροπή» και προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τους κινδύνους που ενδεχομένως να ανακύψουν για την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό. Γίνεται σαφές πως, η σχεδιαζόμενη συνδρομή σχετίζεται με την ουκρανική συγκυρία και τις ψυχροπολεμικές συνθήκες που υποθάλπουν για την Ευρώπη, οι σημερινοί της ηγέτες. Η συμφωνία, στην οποία προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση, εντός του ασφυκτικού οικονομικού περιβάλλοντος για τη χώρα, συνεπάγεται τη στρατιωτική εναντίωση της Ελλάδας με τη φυσική της σύμμαχο Ρωσία, προσφέροντας στην υπηρεσία μιας παράλογης για τα εθνικά μας συμφέροντα αντιπαράθεσης, τόσο το έδαφός της, όσο και προηγμένα στρατιωτικά της μέσα.
Όπως πληροφορούμαστε, με τη συμφωνία Ελλάδας–Βουλγαρίας για την κάλυψη του βουλγαρικού FIR στη Μαύρη Θάλασσα (Συμφωνία Τεχνικής διευθέτησης - Technical Arrangement, 18 Μαρτίου 2014) και την ενίσχυση της δύναμης «πυρηνικής αποτροπής» του ΝΑΤΟ, υποχρεούται η χώρα μας, υπό την καθοδήγηση του ΝΑΤΟ να παρέχει συνδρομή για αναγνώριση «άγνωστων αεροπορικών ιχνών», φτάνοντας στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης με τα ρωσικά μαχητικά σε ενδεχόμενη κλιμάκωση των εξελίξεων στην Ουκρανία.
Ερωτάστε, κύριε Υπουργέ:
1. Τι ακριβώς περιέχει η συμφωνία μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας Ελλάδας – Βουλγαρίας, ποια τα αντισταθμιστικά οφέλη για τη χώρα μας και ποιος θα επιβαρυνθεί με το κόστος των απαιτούμενων από τη συμφωνία αποστολών;
2. Έχει αναλάβει η χώρα μας, την υποχρέωση να φιλοξενεί στο έδαφος της πυρηνικά και χημικά όπλα του ΝΑΤΟ για τις ανάγκες και τους σκοπούς των σχεδιασμών, όπως προκύπτει από τη συμφωνία λειτουργίας του νατοϊκού στρατηγείου στη Θεσσαλονίκη (HQ-NDC/GR) που ψήφισαν με σχετικό μνημόνιο το 2008 ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ;».
Σε ποιά κυβέρνηση αναφέρεστε; Την κανονική (Γερμανική) ή τη σκιώδη (Σαμαρά - Βενιζέλου);
ΑπάντησηΔιαγραφή