«Kίεβο καλεί ΟΗΕ» για αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία
Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Ο επικεφαλής του ουκρανικού κοινοβουλίου (Verkhovna Rada) και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Oleksandr Turchynov σε συνομιλία τους με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ban Ki - moon ζήτησαν την χρήση ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ, σε στρατιωτική επιχείρηση στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του κόμματος «Πατρίδα».
«Εμείς θα καλωσορίσουμε, την βοήθειά σας, ειδικά εάν πραγματοποιηθεί μια κοινή αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Ανατολή. Στη συνέχεια, οι εμπειρογνώμονες καθώς και οι παρατηρητές τους διεθνούς οργανισμού (ΟΗΕ) μπορούν να πιστοποιήσουν την νομιμότητα των ενεργειών μας», ανέφερε ο Turchinov.
Με τη σειρά του, Ban Ki - moon δήλωσε ότι οι ουκρανικές αρχές έχουν λάβει τα μέτρα «που ήταν αναγκαία για να επιλυθεί η κατάσταση στην Ουκρανία σε γενικές γραμμές και στο ανατολικό και στο δυτικό τμήμα της χώρας ειδικότερα».
«Θέλω να εκφράσω την πλήρη υποστήριξή μου σε σας προσωπικά και στον λαό της Ουκρανίας. Μπορείτε να υπολογίζετε τα Ηνωμένα Έθνη ως έναν εταίρος σας. Θα κάνω ό, τι μπορώ για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση σύντομα και να επιλυθεί ειρηνικά», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.
Σχόλιο: Η εμφάνιση του εμφυλίου πολέμου στο έδαφος της Ουκρανίας αποτελεί τον κύριο λόγο για μια «ενδεχόμενη» στρατιωτική επιχείρηση του ΟΗΕ, η οποία όμως αυτόματα, θα θεωρηθεί ως κατοχή της χώρας, από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, από το Κρεμλίνο. Η Μόσχα, θεωρεί ως πρόσχημα μια ενδεχόμενη αποστολή ειρηνευτικών στρατευμάτων υπό νατοϊκή διοίκηση επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία και θα πραγματοποιήσει τα «πάντα» για να την ακυρώσει.
Από την άλλη πλευρά οι χώρες της δύσης, θεωρούν σύμφωνα με δηλώσεις των αξιωματούχων τους (ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία), ότι δεν «μπορούν να κοιτούν αμέτοχες» την ρωσική υποκίνηση ταραχών σε πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας.
Άσχετα βέβαια εάν οι ίδιες υποκίνησαν κάτι ανάλογο στο Κίεβο πριν λίγο καιρό, στο οποίο όμως όντως «βρήκαν» χιλιάδες «ευήκοα ώτα» σε σχέση με την ανατολική Ουκρανία που κατοικείται στην πλειοψηφία της από ρωσόφωνους.
Η Ουκρανία για την ιστορία, είχε χωρισθεί σε αντίπαλα στρατόπεδα εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα και σίγουρα πριν από τα γεγονότα της πλατείας Μειντάν.
«Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει», το ανατολικό τμήμα επιζητούσε πάντα την ρωσική «οικονομική στοργή» και το δυτικό τμήμα ήθελε την ένωση με την ΕΕ. Το ίδιο μοντέλο χρησιμοποιήθηκε σε Κόσοβο, Βοσνία και ΠΓΔΜ. Τα αποτελέσματα αυτών των πρακτικών δυστυχώς έχουν πάντα τα ίδια αποτελέσματα. Τα βαλκάνια θα αποτελέσουν το επόμενο πεδίο αντιπαράθεσης εθνοτικών συγκρούσεων.
Πιθανόν τα «κελεύσματα» για την πορεία των Ουκρανών να ήρθαν από το πολύ μακρινό παρελθόν και την εποχή του μεσαίωνα. Ένα τμήμα της χώρας αποτέλεσε το λίκνο του πολιτισμού των Ρώς των σημερινών ρώσων και ένα άλλο είχε Τεύτονες κατοίκους, (σημερινοί γερμανοί). Αυτή είναι η ιστορία την οποία δεν μπορούμε ούτε να την αγνοήσουμε, ούτε να την ξεγράψουμε, διότι πάντα και πάντοτε θα «εκδικείται» όσους την λησμονήσουν. Εμείς οι έλληνες το γνωρίζουμε αυτό, στα χιλιάδες χρόνια παρουσίας μας σε αυτήν γωνιά της γης.
Εάν τώρα υλοποιηθεί το σενάριο εισβολής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, το σίγουρο είναι ότι ο ρωσικός στρατός θα αντιδράσει και θα πραγματοποιήσει εισβολή. Ο Ρώσος πρόεδρος όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν, θα κάνει ότι απαιτείται για να προστατεύσει τους ρωσόφωνους, από «οποιονδήποτε». Απαιτείται οπωσδήποτε από τις δύο υπερδυνάμεις και την διεθνή κοινότητα σύνεση και σοφία. Διότι το σκηνικό της «κολάσεως» είναι στημένο και τα πιόνια είναι στημένα στην θέση τους …
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...