Economist: Κόκκινος συναγερμός για ταραχές στην Ελλάδα
Στην ίδια κατηγορία φιλοξενούνται επίσης η Αργεντινή, η Αίγυπτος, η Βενεζουέλα, η Συρία, το Μπαγκλαντές, ο Λίβανος, το Ιράκ, η Λιβύη, η Νιγηρία, το Σουδάν, το Ουζμπεκιστάν, η Υεμένη και η Ζιμπάμπουε.
Στις χώρες «υψηλού ρίσκου» κατατάσσονται η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Αιθιοπία και η Ουκρανία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα πάντως ακόμη και σε χώρες που παραδοσιακά ήταν «υποτονικές» όπως η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη, έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα αναταραχές.
Όπως αναφέρεται, η μείωση των εισοδημάτων και η
αυξημένη ανεργία δεν συνεπάγονται απαραίτητα κοινωνική αναταραχή. Όταν
όμως συνοδεύονται από άλλους παράγοντες αστάθειας όπως η κακή
διακυβέρνηση, η ελάχιστη κοινωνική πρόνοια ή η μεγάλη ανισότητα, τότε
υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες εκδήλωσης ταραχών.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...