Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άσκηση ετοιμότητας της ΠΑ, με εντολή ΓΕΕΘΑ

Τις αεροπορικές δυνάμεις ταχείας αντίδρασης διέταξε ξαφνικά σήμερα το πρωί, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκος, να εκτελέσουν αποστολή προκειμένου να διαπιστώσει το επίπεδο ετοιμότητας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή αφορούσε σε απομακρυσμένη περιοχή και ο χρόνος αντίδρασης των αεροπορικών δυνάμεων ήταν πολύ μικρότερος του προβλεπομένου.

Αιφνιδιαστική άσκηση της αεροπορικής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης διέταξε σήμερα στις 08:20 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος προκειμένου να διαπιστωθεί το επίπεδο ετοιμότητας του αεροπορικού σκέλους της «Δύναμης Δ», που από τον καιρό της ειρήνης υπάγεται υπό τον άμεσο επιχειρησιακό έλεγχό του. Αριθμός 20 μαχητικών αεροσκαφών διαφόρων τύπων (F-16, Mirage-2000, F-4) απογειώθηκε σε χρόνο μικρότερο του προβλεπομένου από τις κύριες αεροπορικές βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ ιπτάμενο ραντάρ EMB-145H της 380 Μοίρας ΑΣΕΠΕ ανέλαβε τον γενικό τακτικό έλεγχο των αεροσκαφών στον αέρα που είχαν ως αποστολή την προσβολή στόχων επιφανείας που έπλεαν στη θαλάσσια περιοχή της Λέρου. Την όλη άσκηση παρακολουθούσε από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, ο ίδιος ο Αρχηγός με τους Επιτελείς του. Η σημερινή αιφνιδιαστική άσκηση ετοιμότητας θεωρείται μήνυμα στην αυξημένη τουρκική αεροναυτική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στο Αιγαίο που επιβεβαιώνει παράλληλα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν πλήρως ετοιμοπόλεμες ακόμη και σε περίοδο πολιτικής ακυβερνησίας.

Συγχαρητήρια τόσο στους Ιπταμένους που απέδωσαν άριστα στον σχεδιασμό και την εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων όσο και στο προσωπικό εδαφους, τους αφανείς ήρωες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πληροφορίες από Strategyreports
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]