Το "πειραματόζωο" δίνει καλά λεφτά...
Σε «Ελ Ντοράντο» για πάσης φύσεως τεχνοκράτες αναδεικνύεται η Ελλάδα που, ωσάν «πειραματόζωο», προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων στελεχών που υπηρετούν σε Βρυξέλλες, Ουάσιγκτον αλλά και από ολόκληρη την ΕΕ.
Πού οφείλεται αυτή η ξαφνική «αγάπη» των ξένων τεχνοκρατών που εγκαταλείπουν τις πατρικές εστίες τους και τις θέσεις όπου υπηρετούσαν, για να «μεταναστεύσουν» στην Ελλάδα –από λίγες ημέρες έως και για χρόνια ολόκληρα; Ελάχιστοι, προφανώς, ενδιαφέρονται για την «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» ή για την επαγγελματική τους καταξίωση.
Το μεγαλύτερο δέλεαρ, όπως επισημαίνουν σε συζητήσεις τους στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, είναι το κονδύλι-μαμούθ που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ που θα μοιραστεί η «πολυεθνική δύναμη» των τεχνοκρατών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μόνο η ΕΕ θα τους χρηματοδοτήσει με συνολικά 90 εκατομμύρια ευρώ, ενώ «χρυσές αμοιβές» εισπράττουν επίσης οι απεσταλμένοι και τα μόνιμα κλιμάκια του ΔΝΤ.
Όπως αποκάλυψε ο κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, οργανώνει έναν ολόκληρο «στρατό» τεχνοκρατών που συγκροτείται, όχι μόνο από 160 γερμανούς εφοριακούς, αλλά από στελέχη από 12 κράτη-μέλη της Ε.Ε.
Τους τελευταίους 3 μήνες κατέφτασαν στην Ελλάδα αποστολές εμπειρογνωμόνων από το Βέλγιο και τη Γαλλία, που ειδικεύονται στο αντικείμενο της είσπραξης οφειλών και των φορολογικών ελέγχων.
Την ίδια στιγμή, άλλα στελέχη εκπαιδεύουν (αλλά και εκπαιδεύονται) στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο Κτηματολόγιο (σ.σ: για τους περισσότερους φαντάζει «εξωτικό» το οθωμανικό κατάλοιπο των υποθηκοφυλακείων που μόνο στη χώρα-"μουσείο" της Ευρώπης υφίσταται πλέον), στα εργασιακά κλπ.
Εκτός από Γερμανούς, Γάλλους, Δανούς. Αμερικανούς, στους αθηναϊκούς δρόμους συνωστίζονται επίσης «εθελοντές» από Αυστρία, Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία, ακόμα όμως και από αφρικανικές χώρες –χωρίς αυτό να σημαίνει πάντως πως το επίπεδο κατάρτισής τους είναι χαμηλό αφού,αντιθέτως, είναι εφάμιλλο ή και καλύτερο ορισμένες φορές των Ελλήνων συνομιλητών τους.
Από το Πρώτο Θέμα
Έχετε εξουσία πάνω στους ανθρώπους, μέχρι την στιγμή που τους πήρατε τα πάντα. Όμως από τη στιγμή που τους αφήσατε χωρίς τίποτα, τότε τους χάσατε, είναι ελεύθεροι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάντρ Σολζενίτσιν