Η άλλη οπτική για την υπόθεση του Συντάγματος
Ο λαός έχει την εσφαλμένη εντύπωση ότι προκειμένου να ισχύσουν όσα προβλέπονται στη σύμβαση του PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση και κυρίως αυτά που αναφέρονται στο Αγγλικό Δίκαιο, στον «Ειδικό Λογαριασμό», στους «γκαουλάϊτερ των υπουργείων», καθώς και οι δεσμεύσεις για τους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς και για την κατά προτεραιότητα εξόφληση των δανειστών, έστω και αν εξαθλιώνεται ο λαός, θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος, σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπει το ίδιο το Σύνταγμα. Οπότε ο κόσμος έχει μείνει ήσυχος, γιατί πιστεύει ότι με την ψήφο του θα δυσκολέψει τέτοιες εξελίξεις. Όμως δυστυχώς κανείς δεν του λέει την αλήθεια. Ούτε τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ούτε οι κρατικοδίαιτοι πανεπιστημιακοί.
Η αλήθεια είναι ότι το ελληνικό Σύνταγμα αναθεωρείται τώρα αυτή τη στιγμή και δεν υπάρχει ούτε καν λόγος για τυπική αναθεώρηση αργότερα. Ειδικότερα, η Κερκόπορτα που έχει κάνει το ελληνικό Σύνταγμα σουρωτήρι, είναι…. το άρθρο 28 και ειδικότερα η παράγραφος 2.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτή τη διάταξη, υπερισχύουν του ελληνικού Συντάγματος συμφωνίες με ξένα όργανα, εφόσον ψηφιστούν στη Βουλή από 180 βουλευτές. Αυτή η Κερκόπορτα σπανίως συναντάται σε άλλα Συντάγματα. Συνήθως συνθήκες τέτοιας σπουδαιότητας, που υπερισχύουν των Συνταγμάτων των διαφόρων χωρών, νομιμοποιούνται με δημοψηφίσματα.
Δυστυχώς σε μας, αποκλειστικά αρμόδιο είναι το πολιτικό σύστημα. Η συμφωνία των κομματικών αρχηγών.
Επομένως δεν απαιτείται καμία τυπική και βαρύγδουπη αναθεώρηση. Η αναθεώρηση του Συντάγματος γίνεται μόλις σήμερα, με την υπερψήφιση των ανωτέρω συμβάσεων από 180 βουλευτές.
Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά με την τωρινή ψήφο 180 βουλευτών, νομιμοποιείται και το πρώτο μνημόνιο και η πρώτη δανειακή σύμβαση και έτσι νομιμοποιούνται και τα μέχρι τώρα δοθέντα χρήματα από την τρόϊκα που ήταν στον αέρα.
Τις ενέργειες αυτές τις κάνουν τρεις βασικοί πολιτικοί (Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος) και 199 εκβιαζόμενοι βουλευτές.
Να τους θυμάστε όλους αυτούς, με τα ονόματά τους.
Υπάρχει άμεση ανάγκη, μας λέει ο Βενιζέλος, γιά “αλλαγή νοοτροπίας στην δικαιοσύνη”. Μήπως φταίνε τα ελληνικά μου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι πάει να πει αυτό; Ή μήπως είναι άκρως επικίνδυνοι τούτοι της πολιτικής τάξης;