Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Εθνική Ενότητα" με την ευγενική χορηγία του.... αντιπάλου;


Εδώ και καιρό επιχειρείται από πολλές πλευρές να επιβληθεί μια λογική "εθνικής ενότητας" απέναντι στην Κρίση και συνακόλουθα μια "Κυβέρνηση εθνικής ενότητας", στόχος που φαίνεται να επιτυγχάνεται αυτές τις μέρες, για να επιβληθεί και ο πρώτος στόχος.
Ως επιχείρημα χρησιμοποιούν οι θιασώτες αυτής της λογικής ότι όταν η πατρίδα βρίσκεται σε πόλεμο, εμείς πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να το αντιμετωπίσουμε.
Λογικοφανές με την πρώτη ματιά, έτσι;

Αλλά εδώ τίθεται το εξής -μάλλον αναπάντητο- ερώτημα:
  • Σε ποιο πόλεμο έχετε δει να επιβάλλει την εθνική ενότητα ο.... αντίπαλος;
  • Σε ποιο πόλεμο ορίζει την άμυνά μας ο επιτιθέμενος;
  • Και όταν την ορίζει, τότε πόσο... "εθνική" και πόσο... "ενότητα" είναι αυτή;

Το επιπλέον ανησυχητικό είναι ότι επιβάλλεται από την Ευρωπαική Ένωση (ναι, μη φοβάστε να το παραδεχτείτε, αυτός είναι ο εχθρός) η λογική της "εθνικής ενότητας" σιγά-σιγά σε όλα τα Κράτη.
Στην Πορτογαλία έπιασε το κόλπο με τη μία.
Στην Ελλάδα σήμερα- αύριο θα ολοκληρωθεί η συγκρότηση αυτής της ιδιότυπης Κυβέρνησης.
Στην Ιταλία ψήνεται ήδη.
Και σε μια σειρά από άλλα Κράτη γίνονται ανάλογες ενέργειες, που όσο εντείνεται η Κρίση σε αυτά τόσο θα διευκολύνονται και οι προσπάθειες.

Άρα τι έχουμε εδώ;
Μήπως η Ευρωπαική Ένωση και κυρίως οι Τραπεζίτες κόπτονται ξαφνικά για να... αντισταθούν οι Λαοί και τα Κράτη με "εθνική ενότητα"... ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ;
Βλέπετε τέτοια γενναιοδωρία;

Άρα μήπως αυτές οι Κυβερνήσεις "εθνικής ενότητας" είναι η νέα μορφή (ή ενδεχομένως μια μεταβατική μορφή) ενός νέου ολοκληρωτισμού;
Δικτατορίες νέου τύπου, οι οποίες αν σφίξουν τα γάλατα, ίσως να μετεξελιχθούν και σε.... παλιού τύπου;
(αν βέβαια αυτό είναι αναγκαίο για το..." έθνος"- και την έννοια και την εφημερίδα του Μπόμπολα...)

Θα δείτε πως μετά την επιβολή αυτής της "εθνικής ενότητας" θα αντιμετωπιστούν πολύ διαφορετικά και οι λαικές κινητοποιήσεις (απεργίες, καταλήψεις σε υπουργεία, άρνηση πληρωμών, διαδηλώσεις) ενάντια στα μέτρα.
Αφού αυτοί θα εκφράζουν την "εθνική ενότητα", τότε όσοι θα αντιδρούν ως τι θα παρουσιάζονται και ως τι θα αντιμετωπίζονται;
Μα φυσικά ως εχθροί της εθνικής ενότητας και άρα του έθνους!
Οπότε φανταζόμαστε νομίζω ποια θα είναι η αντιμετώπιση όσων θα αντιδρούν...

Το σημαντικότερο για αυτούς τους περίεργους μηχανισμούς είναι να επιβληθεί στους Λαούς, και δη στον Ελληνικό, μέσω των καθεστωτικών ΜΜΕ η λογική της "εθνικής ενότητας", του "να είμαστε όλοι μαζί άνεργοι και τραπεζίτες, άστεγοι και golden boys, συμβασιούχοι και καναλάρχες".
Γιατί;
Μα για να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές αντιδράσεις!

Σε αντίστοιχη περίπτωση ορυμαγδού μέτρων στην Αγγλία επί Θάτσερ, την ώρα που οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι φοιτητές κλπ μαχονταν για να διασώσουν τα αυτονόητα δικαιώματά τους, στήθηκε ο πόλεμος στα Φόκλαντ με την Αργεντινή, ούτως ώστε να υποκύψει ο Αγγλικός Λαός με μια λογική "εθνικής ενότητας" στα μέτρα.

Αποτέλεσμα;

Η Θάτσερ εκμεταλλεύτηκε την υπαγορευμένη από τα ΜΜΕ αίσθηση "εθνικής ενότητας" των Άγγλων και τσάκισε κυριολεκτικά και μεταφορικά την εργατική τάξη της Αγγλίας, κατήργησε εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών και ξεπούλησε τα πάντα σε μεγαλο-ιδιώτες με ελάχιστες αντιδράσεις.
Χρειάστηκε λίγο κλάμα από τηλεοράσεως για τους νεκρούς των Φόκλαντ, λίγη εθνική ρίγη συγκίνησης στα διαγγέλματα και φυσικά πολλή πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ και όλα τα άλλα... έρχονται από μόνα τους!

Η λογική της "εθνικής ενότητας" λοιπόν καλλιεργείται με τον τρέχοντα τρόπο στα Κράτη, διότι δεν είναι δυνατόν στην παρούσα φάση να στηθεί ένας πόλεμος αλά... Φόκλαντ σε κάθε Κράτος. Είναι πρακτικώς αδύνατο.
Γι' αυτό την πιπιλίζουν όλη μέρα οι υπάλληλοι της Τρόικα, υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και φυσικά οι ευρω-παπαγάλοι των ΜΜΕ.

Απευθύνομαι σε όσους καλοπροαίρετα χαιρετίζουν τις κινήσεις "εθνικής ενότητας" ίσως παραπλανημένοι από τη συνεχή πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ, ίσως από ενστικτώδη ενωτική αντίδραση. (σ.σ. η πλύση εγκεφάλου δεν κάνει διακρίσεις. Νικά υπό κάποιες συνθήκες και προυποθέσεις και τους έξυπνους και τους χαζούς).

Με βάση τα παραπάνω πιστεύει κανείς σας πως η Κυβέρνηση "εθνικής ενότητας" είναι τελικά... εθνικής ενότητας, όταν μάλιστα έχει τη... χορηγία του αντιπάλου;
Είναι σαν την ξηρά τροφή για πουλιά που προσέφερε στο γνωστό κόμικ το Κογιότ στο beep-beep: ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΔΑ!!!
Η τροφή (όπως άλλωστε και η εθνική ενότητα) δεν είναι απαραίτητα κακή, αλλά όταν λειτουργεί ως τυράκι για να πιαστείς στη φάκα, τότε είναι καταστροφική.

ΥΓ.: Ας ρίξουν όλοι μια ματιά στο διαδίκτυο για να διαβάσουν ή να παρακολουθήσουν σε βίντεο το "Δόγμα του Σοκ".
Θα αντιληφθούν πολλά περισσότερα απ' όσα -λίγα- λέω...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]