Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο… 0,1% οι πιθανότητες να μην χρεοκοπήσουμε


Η «αλληλεγγύη» που δείχνουν προς την Ελλάδα οι διεθνείς εταίροι και οι αγορές, είναι ομολογουμένως συγκινητική. Ιδιαίτερα το διάστημα πριν από τη Συμφωνία των Βρυξελλών, την 21η Ιουλίου, αλλά και τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν πολλαπλασιαστεί εκείνοι που επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, ακριβώς επειδή βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, απέναντι σε μια ασθενική Κυβέρνηση.

Το πιο πρόσφατο επεισόδιο του «δράματος» εκτυλίχτηκε σήμερα το πρωί, όταν το καθόλα έγκυρο CNN μετέφερε την είδηση ότι σύμφωνα με επαγγελματίες της αγοράς ασφάλισης κινδύνου έναντι αθέτησης πληρωμών (έτσι περιγράφονται… ευγενικά τα CDS), οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας ανέρχονται σήμερα στα επίπεδα του 99,9%.

Το τηλεοπτικό δίκτυο που έβαλε στο σαλόνι μας τον… Πόλεμο του Κόλπου μάλιστα, σπεύδει να διατυπώσει την εκτίμηση ότι μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας, θα διαμόρφωνε συνθήκες ντόμινο σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Και οι επενδυτές θα επέλεγαν να εγκαταλείψουν το χρέος και άλλων «προβληματικών» χωρών, όπως είναι η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, που έχουν ήδη ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, ή ακόμη και τα «ιερά τέρατα» Ιταλία και Ισπανία.

Το ενδιαφέρον του δημοσιεύματος πάντως έγκειται και στην… ιδιοφυία των αριθμών. Σύμφωνα με τους οποίους, το χρέος της Ελλάδας υπερβαίνει τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ, και βρίσκεται κατά κύριο λόγο στα χέρια των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών. Ενώ, το χρέος των άλλων χωρών… δυνητικών «προβλημάτων», ανέρχεται σε 2,8 τρισεκατομμύρια ευρώ. Χωρίς να είναι ξεκάθαρο το… ποιοι τυχεροί έχουν στην κατοχή τους τέτοια ομόλογα.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]