Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζωντανή και έτοιμη να "εργαστεί" είναι η "Σέχτα"

«Και να έχετε τον νου σας, γιατί έχουμε ένα μικρό “πρόβλημα” - είμαστε τρομακτικά συνεπείς σε αυτά που λέμε...». Αυτή ήταν μια από τις τελευταίες κουβέντες που έγραψαν στον επίλογο της προκήρυξής τους για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια οι μέχρις ώρας απρόσωποι πάνοπλοι «αντάρτες πόλης» της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών, Ενοπλος Αγώνας για την Επαναστατική Αυτονομία».

Το πρωινό της Τρίτης 27 Ιουλίου 2010, όταν έξω από το γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. δημοσιογράφοι-bloggers αλλά και αστέρια της τηλεόρασης συνωστίζονταν ζητώντας έντρομοι αστυνομική φύλαξη, η «Σέχτα» είχε ήδη προαναγγείλει νέο χτύπημα και είχε ορίσει νέο στόχο: Ενστολο της εποχούμενης ομάδας ΔΙΑΣ ή ανώτερο σωφρονιστικό υπάλληλο. Δεν όριζε όμως -όπως είχε κάνει και τις προηγούμενες τρεις φορές- ημερομηνία και ώρα. Τις τελευταίες εβδομάδες κρύος ιδρώτας χαράζει τα μέτωπα αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που καπνίζουν το ένα τσιγάρο πίσω από το άλλο «πεθαίνοντας» κάθε ξημέρωμα με τα handsfree στα αυτιά. Περιμένουν. Η «Σέχτα», στα τέσσερα χτυπήματα που έχει κάνει (δύο τον Φεβρουάριο του 2009 στο Α.Τ. Κορυδαλλού και στο Alter, ένα τον Ιούνιο του ίδιου έτους με τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα και το τελευταίο τον περσινό Ιούλιο), στατιστικά θα ξαναχτυπήσει. Σύντομα. Εάν είναι ενεργή. Οι Διωκτικές Αρχές -απ' όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε- θεωρούν ότι είναι «ζωντανή». Και ασύλληπτη. Και ζητάει κι άλλο αίμα. ΔΝΤ, δύο Μνημόνια, φασιστική βία και ξύλο στην πλατεία από το καθεστώς Παπουτσή, Μεσοπρόθεσμο, ξεπούλημα στις γερμανικές πολυεθνικές, ατιμωρησία. Εχουν ήδη μαζευτεί πολλά για όσους πρεσβεύουν ότι οι ανοιχτοί «λογαριασμοί» με την εξουσία «ξεχρεώνονται» με τις σφαίρες των όπλων.

Η εξειδικευμένη αντιτρομοκρατική ομάδα της Αστυνομίας (από τον Σεπτέμβριο του 2009, με το ξήλωμα της γιάφκας του Χαλανδρίου, μέχρι τον Απρίλιο του 2010 με τη σύλληψη μελών που φέρεται να ανήκουν στον «Επαναστατικό Αγώνα») έχει προχωρήσει συνολικά σε 37 συλλήψεις. Παρ' όλα αυτά, όσοι ασχολούνται καθημερινά με το προφίλ της οργάνωσης της «Σέχτας» θεωρούν ότι εκείνοι που σκότωσαν δύο φορές δεν είναι ανάμεσά τους. Κοντοζυγώνουν, αλλά δεν είναι ορατοί. Κρύβονται σαν ίσκιοι και συνωμοτούν σαν φαντάσματα. Το μεγαλύτερο φιάσκο των «παρελκομένων» των γνωστών διαρροών της ΕΛ.ΑΣ. συνέβη το μεσημέρι της 5ης Δεκεμβρίου 2010. Στην οδό Καισαρείας, στη Νέα Σμύρνη, βρίσκονται εφτά πιστόλια (τύπου glock, cz και baikal), τρία καλάσνικοφ, ένας σιγαστήρας, γεμιστήρες, πολλά φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων, τρία οπλοπολυβόλα, εκ των οποίων τα δύο τύπου scorpion, 50 κιλά ANFO εργοστασιακό, τέσσερις χειροβομβίδες και 200 γραμμάρια TNT. Η βαλλιστική στον οπλισμό δεν δείχνει «Σέχτα» και όσοι υπολόγιζαν στην ταυτοποίηση παθαίνουν «εγκεφαλικό». Τις επόμενες ημέρες αναπτύσσονται πολλές θεωρίες συνωμοσίας. Οτι τα σημαδεμένα όπλα της «Σέχτας» θάβονται, ρίχνονται στο Σούνιο, τα λιώνουν σε χυτήρια.

Στοχοποίηση

Το ίδιο διάστημα στοχοποιούνται ανεπίτρεπτα (και χωρίς αποδείξεις) μέλη από τη «Συνωμοσία των Πυρήνων» που τους βαφτίζουν κρυφούς «εκτελεστές» της εξαφανισμένης «Σέχτας». Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής που διαβάζουν, ψάχνουν και συμμετέχουν στις κατά καιρούς επιχειρήσεις (από τις έρευνες για τον Λάμπρο Φούντα ως τη σύλληψη Μαζιώτη και το τριήμερο «καρτέρι» του Αγρινίου) φαίνεται ότι δεν υιοθετούν τις πιο πάνω συλλογιστικές. Γι' αυτούς οι «σεχταριστές» έχουν συγκεκριμένο εγκληματικό προφίλ, μεθοδολογία, πλάνο, άποψη για την κοινωνία και την πολιτική. Και πάνω σε αυτά τα χνάρια προσπαθούν να τους συλλάβουν.

Στην προκήρυξη για τη ανάληψη της δολοφονίας Γκιόλια η «Σέχτα Επαναστατών» είχε προσπαθήσει να εντυπωσιάσει, διογκώνοντας το επιχειρησιακό της προφίλ.

Το προφίλ

Περιγράφοντας τις συνεχείς παρακολουθήσεις στον δημοσιογράφο-θύμα και στους δύο «συνοδούς» έγραφε: «Η αρχική μας σκέψη ήταν να τους χτυπήσουμε μαζί. Χρησιμοποιώντας βαρύ όχημα θα εμβολίζαμε την πρώτη μηχανή πατώντας τον γορίλα και με διαφορετική δύναμη πυρός θα “ράβαμε” τους άλλους δύο. Περισσότεροι στόχοι, περισσότερη αποτελεσματικότητα. Γνωρίζαμε επακριβώς τη διαδρομή τους και η Εθνάρχου Μακαρίου που ακολουθούσαν μετά τη Δαιδάλου με τα διαχωριστικά παρτέρια βόλευε μια χαρά για το “τρακάρισμα” και τον εγκλωβισμό τους...». Το περιγραφέν πλάνο δείχνει αστικό αντάρτικο υψηλού ρίσκου. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (τουλάχιστον όσοι συζητάνε και δεν αφήνουν να διαρρεύσει κάτι) άλλα πιστεύει. Οτι οι ένοπλοι αποτελούν οργάνωση χαμηλού ρίσκου, δεν μοιάζουν με την «Ε.Ο. 17Ν» ή τον «ΕΛΑ», δεν θα πυροβολούσαν ποτέ θύμα τους στη Λεωφόρο Κηφισίας, όπως έγινε στη δολοφονία Σόντερς, δεν θα διακινδύνευαν να συλληφθούν εύκολα. Ο τρόπος δράσης και σκόπευσης δείχνει ομάδα που μαθαίνει τα όπλα, γι' αυτό και ρίχνει πολλές σφαίρες στη σκηνή του εγκλήματος (και στις δύο αιματηρές επιθέσεις πάνω από είκοσι). Η φυσιογνωμία τους μορφοποιήθηκε μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, στις ταραχές του Δεκεμβρίου του 2008, και πιθανόν να προμηθεύονται όπλα από «γέφυρές» τους σε Βουλγαρία, Ρουμανία, σκανδιναβικά κράτη, αλλά -γιατί όχι- και από την τεράστια «μαύρη» αγορά στα Κατεχόμενα της Βόρειας Κύπρου, που ήδη έχει μεταλλαχθεί σε βασίλειο παρανομίας. Τα όπλα «σφραγίδες» όμως δεν τα πέταξαν ποτέ στη θάλασσα. Επιπρόσθετα, η «Σέχτα» δεν στόχευσε ποτέ μέχρι τώρα πολιτικό πρόσωπο, όπως άλλες οργανώσεις. Εχει μια εμμονή με αστυνομικούς, δημοσιογράφους και υπαλλήλους των φυλακών, τους οποίους απειλεί με σφαίρες. Ενδιαφέρεται υπερβολικά για τις συνθήκες κράτησης στα κελιά. Κι αυτό μπορεί να φανερώνει πολλά.

Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια εξακολουθεί να γεννά ακόμη πολλές απορίες στις Αρχές. Παρά τα όσα έχουν γραφτεί, ο λογάριθμος της μυστηριώδους παραγράφου -στην προκήρυξη- για το ελατήριο θανάτου που πέταξε τον δημοσιογράφο από το κρεβάτι του δεν έχει λυθεί: «Το τι ακριβώς ειπώθηκε στο θυροτηλέφωνο, ώστε να εξασφαλίσουμε όχι μόνο ότι θα κατέβει, αλλά θα 'ρθει μόνος του χωρίς να συνοδεύεται από τη σύζυγό του, είναι κάτι που δεν χρειάζεται να δημοσιοποιηθεί για αρκετούς λόγους» είχε διατυπώσει ο συντάκτης της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προανάκριση που διενεργείται έχουν ληφθεί πάνω από 50 καταθέσεις. Η εικόνα που σχηματίζεται φαίνεται να είναι η εξής: Δύο άγνωστοι που φοράνε τζόκεϊ και μπουφάν πλησιάζουν στην πυλωτή της πολυκατοικίας της Ηλιούπολης. Ο τρίτος άγνωστος στέκεται απέναντι στο πεζοδρόμιο και ένας τέταρτος είναι στο αυτοκίνητο που λίγα λεπτά αργότερα βρίσκεται καμένο σε διπλανό δρόμο. Φέρεται να έχει κατατεθεί ότι η ένδυση των αγνώστων ομοιάζει με στολή «δημοτικού αστυνομικού ή κάτι παρόμοιο». Οχι όμως με στολή ειδικού φρουρού ή αστυνομικού της γειτονιάς. Στις 05.20 δεν έχει ξημερώσει.

Υποψιασμένος

Εύκολα κάποιος μπορεί να κάνει την τρίχα τριχιά μέσα στο μισοσκόταδο ή να παρασυρθεί, σχολιάζουν αξιωματικοί που γνωρίζουν. Πάντως (όπως σχολιάζεται από αξιωματικούς της προανάκρισης) «είναι εξαιρετικά δύσκολο ένας υποψιασμένος άνθρωπος που όλη τη μέρα συνοδεύεται από δύο φρουρούς, γιατί έχει υπόνοιες ότι μπορεί να κινδυνεύει, να κατεβαίνει στον δρόμο γιατί ειδοποιείται από αγνώστους ότι του κλέβουν το αυτοκίνητο». Το θύμα φορούσε αθλητικά παπούτσια όχι με κορδόνια αλλά με αυτοκόλλητες ταινίες που δένονταν επάνω τους, ένα σορτς και μια φανέλα. Και μάλλον δεν είχε πάνω του τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Αρα; Μήπως δεν κατέβηκε για το παρκαρισμένο Smart αλλά πείστηκε να κατέβει αστραπιαία για κάτι άλλο που δεν έχει έρθει ακόμα στο φως; Μία ακόμη υποψία της Αστυνομίας είναι θύμα και δράστες να μίλησαν έστω -και- για ένα λεπτό και μετά να ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. Αν όμως μίλησαν, ποιο το αντικείμενο του προθανάτιου διαλόγου; Πάντως οι ίδιες πηγές λένε ότι στο θυροτηλέφωνο ανταλλάχθηκε διάλογος «που έπεισε το θύμα να κατέβει, ωστόσο ακόμα δεν έχει διασαφηνισθεί ποιος ακριβώς ήταν». Μεταξύ των ένορκων καταθέσεων φέρεται να υπάρχουν αυτές 4-5 συνεργατών-φοιτητών που απασχολούνταν στο troktiko ως συντάκτες κειμένων, αλλά και συναδέλφων του Γκιόλια. Δεν έχουν καταθέσει, για άγνωστους λόγους, πρώην εργοδότες του εκδότες αλλά και επιχειρηματίες, που πιθανόν να έριχναν φως στο βαθύ σκοτάδι. Κατά τις ίδιες πηγές, στον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του διευθυντή του σταθμού Θέμα Radio φέρεται να έχει βρεθεί αξιοσέβαστο χρηματικό ποσό, που δείχνει να δικαιολογείται από την πολυσχιδή δημοσιογραφική του δραστηριότητα και να προέρχεται από παροχή υπηρεσιών σε εκδοτικούς ομίλους, ενώ έχουν ελεγχθεί όλες οι τηλεφωνικές κλήσεις του σε βάθος δύο ετών, που «δεν βοηθούν».

Πονοκέφαλος «όπλα» και Παλαιοκώστας

Δύο ακόμη «πονοκέφαλοι» για την ΕΛ.ΑΣ. είναι το γάζωμα με 101 σφαίρες του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου 2009, από την ένοπλη πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα ΟΠΛΑ («Ομάδες Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας») και η ανατίναξη του γραφείου του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από τη βόμβα-courier που διαμέλισε τον υπασπιστή τού τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Βασιλάκη, στις 24 Ιουνίου 2010. Ο πρώτος φάκελος είναι ακόμα ανοιχτός και άτυπα συσχετίζεται, αλλά δεν ταυτοποιείται (με τι στοιχεία άλλωστε;) με την ευρύτερη δράση της ομάδας Χαλανδρίου. Η δεύτερη ιστορία αποτελεί -κατά την ΕΛ.ΑΣ.- τον πρώτο χειροπιαστό αρμό σύνδεσης ένοπλων αστικών «ταγμάτων» με το οργανωμένο έγκλημα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το καλοκαίρι του 2007 άγνωστοι εισβάλουν στο σπίτι επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη και του κλέβουν δύο αυτοκίνητα. Ενα Hyundai Santa Fe, που φέρεται να έχει χρησιμοποιηθεί από τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα σε ληστεία, και ένα Renault Scenic, το οποίο εντοπίζεται καμένο στις 26 Απριλίου 2010 επί των οδών Θυσσού και Ιωάννου Φωκά στη Λαμπρινή, κοντά στις γιάφκες του «Επαναστατικού Αγώνα». Σε αυτό ανακαλύφθηκαν μία σφαίρα, βαριοπούλες και μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό. Η δεύτερη διασύνδεση Παλαιοκώστα-τρομοκρατίας ταυτοποιείται το περασμένο φθινόπωρο, με το παλαμικό αποτύπωμα στον φάκελο-βόμβα που σκότωσε τον Βασιλάκη. Επιτελικά στελέχη της Αντιτρομοκρατικής βλέπουν και στις δύο ενέργειες «χάρες» και «δανεικά» που ο καταζητούμενος έδινε και έπαιρνε από το αντάρτικο πόλης.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]