Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ανεπάρκεια του Συντάγματος


Υπάρχουν πολλοί που ισχυρίζονται ότι το Σύνταγμα είναι επαρκές και αν κάτι φταίει είναι οι άνθρωποι. Ενισχύουν μάλιστα το επιχείρημα τους λέγοντας ότι και οι θεϊκοί νόμοι είναι τέλειοι και όμως δεν εφαρμόζονται. Επειδή το δεύτερο επιχείρημα φαίνεται να είναι πιο δυνατό θα πρέπει να τονιστεί ότι η τιμωρία για παράβαση των θεϊκών νόμων ανάγεται σε μία μεταφυσική διάσταση την οποία δεν γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να πιστοποιήσουμε τις συνέπειες της παράβασης των νόμων αυτών.

Παραμένουμε μόνο με την αίσθηση ότι τώρα και οι νόμοι αυτοί παραβιάζονται ατιμωρητί, πράγμα που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί στην τελική του φάση. Άρα το επιχείρημα ότι και οι θεϊκοί νόμοι παραβιάζονται είναι αβάσιμο και ψευδεπίγραφο.

Ερχόμενοι στο Σύνταγμα, που αφορά το επιστητό και ως εκ τούτου είναι εξ ορισμού ευκολότερο να διερευνηθεί, έχω να πω τα ακόλουθα. Εάν το Σύνταγμα ήταν επαρκές οι θεσμοί που ενέχει δεν θα είχαν επιτρέψει στις εκάστοτε κυβερνήσεις να έχουν οδηγήσει τη χώρα σε κατάσταση εθνικής υποτέλειας και ξένης κατοχής διότι η εφαρμογή του Συντάγματος έπρεπε να ήταν άμεσα απαιτητή καθόσον δεν ανάγεται στο μεταφυσικό αλλά στο αισθητό, εδώ και τώρα.

Εάν για αυτό έφταιγαν οι απλοί Έλληνες πολίτες λόγω DNA τότε, θα είχαν την ίδια συμπεριφορά και στις άλλες χώρες όπου πολλοί διαβιώνουν, ενώ η εμπειρία δείχνει ότι η εκεί πολιτειακή συμπεριφορά τους είναι άψογη.

Από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους το 1832 μέχρι σήμερα τα Συντάγματα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντας της εξουσίας και για αυτό το κράτος ανέκαθεν ήταν μισητό από τον λαό, που διαισθάνεται το ρόλο της εξουσίας, που πάντα παραμένει σκοτεινός, αν και προσπαθούν να τον πείσουν ότι η εξουσία εκπηγάζει από αυτόν και να του φορτώσουν τις ευθύνες για τις επιλογές του.

Αυτή τη δυσπιστία του λαού προς την εξουσία, που εκφράζεται με τη συσπείρωση του σε μικρές κομματικές ή και διακομματικές ομάδες εξυπηρέτησης των αναγκών του, στις οποίες βέβαια δεν λείπει το ατομικό συμφέρον έναντι του συλλογικού ούτε και η συνδιαλλαγή, προσπαθούν να μας πείσουν ότι αποτελεί δείγμα του κακού χαρακτήρα μας και όχι αποτέλεσμα μίας ληστρικής εξουσίας στα περιθώρια και τα σοκάκια της οποίας ο μέσος πολίτης προσπαθεί να επιβιώσει. Η ανεπάρκεια του Συντάγματος φαίνεται στους κάτωθι κύριους τομείς και αν κανείς διαθέτει περισσότερο χώρο για να εκφραστεί μπορεί να απαριθμήσει και άλλους.
  1. Δεν εξασφαλίζει την ανεξαρτησία των τριών εξουσιών Εκτελεστικής, Νομοθετικής και Δικαστικής. Σήμερα οι νομοθέτες βουλευτές εκλέγονται με τη σημαία της εκτελεστικής εξουσίας και εξαρτώνται άμεσα από αυτή. Όσον αφορά τη δικαστική εξουσία η εξάρτηση της από την εκτελεστική εξουσία είναι σκανδαλωδώς άμεση.
  2. Δίνει τη δυνατότητα ισόβιας παραμονής των ίδιων προσώπων στην εξουσία πράγμα που δημιουργεί κατεστημένα που χειρίζονται τους μηχανισμούς εξουσίας του κράτους προς ίδιον όφελος δημιουργώντας την αποκαλούμενη οικογενειοκρατία και κομματοκρατία.
  3. Με τη χρηματοδότηση των κομμάτων που βρίσκονται εντός της βουλής και κατά κάποιο τρόπο εκφράζουν επιβεβλημένες νοοτροπίες τις οποίες και συντηρεί, δεν δίνει τη δυνατότητα ανάδειξης νέων πολιτικών δυνάμεων που αυτή τη στιγμή έχει τόσο μεγάλη ανάγκη ο τόπος μας. Έχουμε φθάσει στο σημείο που η πλειοψηφία του λαού όχι μόνο δεν αποδέχεται το πολιτικό σύστημα αλλά το χλευάζει και το εξευτελίζει δημόσια και εντούτοις δεν μπορούν να ακουστούν οι νέες ιδέες λόγω μονοπώλησης των ΜΜΕ που εξουσιάζουν ακόμη και τους κυβερνώντες.
  4. Το υπάρχον Σύνταγμα δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ιθαγενών Ελλήνων έναντι παρανόμων, έστω και άοπλων, εισβολέων και δεν μεριμνά για την επιβίωση του Έθνους Κράτους.
  5. Ο τοποτηρητής του Συντάγματος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν αναδεικνύεται με άμεση εκλογή από το λαό αλλά προέρχεται συνήθως από ένα των κυβερνώντων κομμάτων μέσω του οποίου αναδείχθηκε σαν προσωπικότητα και εκ φύσεως είναι φορέας των ιδεολογημάτων του κόμματος αυτού και γενικότερα της ισχύουσας πολιτικής νοοτροπίας πράγμα που τον στερεί του να είναι οραματιστής για το καλύτερο, όταν αυτό αντιμάχεται το σύστημα και δεν έχει εξουσία να καθοδηγήσει τις εξελίξεις.
Αλλοίμονο στο έθνος μας εάν γίνουν εκλογές με το υπάρχον Σύνταγμα ή το χειρότερο εάν γίνει τάχα Δημοψήφισμα, που θα σκαρφιστεί η παρούσα κυβέρνηση, τη στιγμή όπου αποδεδειγμένα το 60% – 70% των πολιτών δεν αποδέχεται το πολιτικό σύστημα και απέχει των εκλογών ή αναγκάζεται να ψηφίσει λευκό. Τότε η άρχουσα μειοψηφία θα θριαμβολογήσει και θα πάρει δυσμενείς αποφάσεις που θα μας δεσμεύσουν για αρκετές γενεές.

Έλληνες είναι ανάγκη να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας !

Ηλίας Σταμπολιάδης
Καθηγητής
Πολυτεχνείο Κρήτης
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. - Σύνταγμα που επιτρέπει σε έναν ψεύτη λαοπλάνο δοσίλογο να αναρριχηθεί στην εξουσία και στη συνέχεια δεν διαθέτει ασφαλιστικές δικλείδες που θα ελέγξουν τις πράξεις του και θα τον τιμωρήσουν ΔΕΝ είναι Σύνταγμα.

    - Σύνταγμα που επιτρέπει σε Αμερικάνο πολίτη να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας χωρίς προηγουμένως να αποποιηθεί την υπηκοότητά του ΔΕΝ είναι Σύνταγμα.

    - Σύνταγμα που στέλλει στην εξουσία ένα κόμμα που εκπροσωπεί το 25% των έγκυρων ψήφων του εκλογικού σώματος ΔΕΝ είναι Σύνταγμα.

    - Σύνταγμα που προσφέρει βουλευτική ασυλία σε ανήθικους πολιτικούς που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα κατ' εξακολούθηση ΔΕΝ είναι Σύνταγμα.

    - Σύνταγμα που καθιστά τη δικαστική εξουσία έρμαιο των διεφθαρμένων πολιτικών ΔΕΝ είναι Σύνταγμα.

    - Σύνταγμα που επιτρέπει την ελληνοποίηση χιλιάδων λαθρομεταναστών με μόνο κίνητρο την κατάταξή τους σε κομματικούς στρατούς ΔΕΝ είναι Σύνταγμα.

    (Ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Συνεχίστε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]