Κυριακή, Μαΐου 08, 2011

Ο Γιώργος "επιχειρεί" οριστική διευθέτηση του χρέους;

  • Έχει δικαίωμα ο Παπανδρέου να προχωρήσει αυτή την οικονομική πολιτική, αλλά και να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο;
  • Εάν δεν τεθεί το θέμα στον Ελληνικό λαό, ποιά θα είναι ακριβώς η πολιτική θέση του σημερινού πρωθυπουργού και πόσο θα απέχει από την δημοκρατία ή την πολιτική δικτατορία;

Η εβδομάδα που ξεκινάει αύριο, λίγη σχέση θα έχει με εκείνη που αφήσαμε πίσω μας, πριν το Σαββατοκύριακο της… μεγάλης παρεξήγησης. Ο Γιώργος Παπανδρέου και το Μέγαρο Μαξίμου άλλαξαν την ατζέντα της πολιτικής επικαιρότητας, με ό, τι συνεπάγεται αυτό για τις κινήσεις και τη στρατηγική των υπολοίπων κομμάτων, όπως για παράδειγμα της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά, που ποντάρουν στο «Ζάππειο 2», για να πείσουν τους πολίτες για την ορθότητα των δικών τους οικονομικών προτάσεων.

Η συζήτηση που επιχειρεί να ανοίξει το Μέγαρο Μαξίμου, συνεπικουρούμενο από την ειδησεογραφία των διεθνών ΜΜΕ, έχει προωθητικά χαρακτηριστικά: Το αίτημα της Ελλάδας για οριστική επίλυση του προβλήματος χρέους, συνεπάγεται, στην ευκταία εκδοχή του, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού δανείου, με ταυτόχρονη μείωση του επιτοκίου δανεισμού.

Το «αντίδωρο» ωστόσο που προφανώς θα ζητήσουν οι δανειστές μας, θα είναι η χρονική επέκταση της εποπτείας και του ελέγχου επί των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδας. Δηλαδή, ένα νέο Μνημόνιο, που χρονικά θα έχει την ίδια διάρκεια με την επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους.

Το ερώτημα λοιπόν είναι ευνόητο: Μπορεί να αποφασίσει μόνη της η Κυβέρνηση, για μια διαρκή δέσμευση της χώρας; Μήπως τον λόγο θα πρέπει να έχει ο λαός; Και αν τα πράγματα οδηγηθούν εκεί, ποιος θα είναι ο άλλος δρόμος, επί του οποίου θα κληθούν να αποφασίσουν στις κάλπες οι Έλληνες πολίτες; Θα τον δείξει ο Αντώνης Σαμαράς στο «Ζάππειο 2»;

Τα νέα δεδομένα, προϊδεάζουν για νέες αφηγήσεις. Του μέλλοντος της χώρας, που προφανώς ξεκινάει από το παρόν της…

4 σχόλια:

  1. Τον λόγο έπρεπε να τον είχε ο λαός και πριν υπογράψουν το μνημόνιο... και πριν μας βάλουν στο ευρώ αλλά γι αυτούς είμαστε πιόνια που μπορούν να τα μετακινούν όπως θέλουν και να τα θυσιάζουν όποτε θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οταν μπηκαμαι στο ευρο θυμασται τη ελεγαν ισα που δεν θα γινουν τα ποταμια και οι θαλασσεσ απο χρυσο παει λαγαν σωθηκαμε με το ισχυρο ευρο! τονοι μελανιου κατευθηνομενησ δημοσιγραφιασ για χαρη του ευρο ερεαν!που ειναι τωρα ολα αυτα τα κοπροσκυλα που λεγαν για τουσ ευροπαιουσ φιλουσ μασ?που κρυβονται και ποτα θα δικαστουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θυμασται τη ελεγαν οταν μπηκαμαι στην ευροζωνη?ισαμε οτι δεν θα γινουν οι θαλασσεσ και τα ποταμια απο χρυσο παει σωθηκαμε με το ισχυρο ευρο! ελεγαν,τονοι μελανιου ερεεαν απο την κατευθηνομενη δημσιογραφια για χαρη του ευρο,πουειναι τωρα αυτοι οι παπαγαλοι διμοσιογραφοι που κρυβονται ποτε θα λογοδοτησουν!αλλα τα ιδια κανουν τωρα και με το μνημονιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κα ο κοσμος τι έκανε; Συνεχιζε και δεχόταν να αγοράζει το νερό το μπουκαλακι 50λεπτα(170δραχμές) απο 20δραχμές που έκανε, και το πιτα γύρο2ευρώ(700δραχμές)απο 170δραχμές ή 200δραχμές. Αυτοί οι καταστηματάρχες τώρα κλείνουν και οι παρόμοιοι τους, και παραπονιούνται. Οταν αυξάναν τις τιμές και ώς εκ τουτου τον τιμάριθμο ολα ήταν εντάξει.!!!!!!!!! Οχι, για να ξέρουμε τι λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...