Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα μαγικά για τον κ. Παπανδρέου τέλειωσαν

"Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά", λέει ο σοφός λαός, αλλά η… σοφή κυβέρνηση δεν βάζει μυαλό. Με την πλάτη στον τοίχο και με την τρόικα να προειδοποιεί ότι δε θα έρθει στην Ελλάδα και θα μπλοκάρει τη δανειοδότηση της χώρας, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, μέχρι αργά το βράδυ πραγματοποιούσαν συσκέψεις για το πακέτο μέτρων, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ζητούν οι δανειστές μας. Από νέες περικοπές μέχρι ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα περιουσίας. Πώς όμως να συγκεράσει μια διαλυμένη κυβέρνηση τις απόψεις των στελεχών της;

Για το λόγο αυτό υπάρχει και η τρομερή δυσκολία να βρεθούν λύσεις που αφενός θα ικανοποιούν την τρόικα και αφετέρου θα μειώσουν τις αντιδράσεις υπουργών και φυσικά της κοινωνίας.

Όμως, τα μαγικά για τον κ. Παπανδρέου τέλειωσαν οπότε οι άσοι στο μανίκι δεν υπάρχουν πια. Μόνο το πιστόλι στον κρόταφο, αλλά γι’ αυτό υπεύθυνος είναι ο ίδιος.

Έτσι κι αλλιώς, επειδή η τρόικα πιέζει κι επειδή ο πρωθυπουργός δεν είναι τολμηρός να πάει σε ρήξεις και τομές, θα ακολουθήσει την πεπατημένη. Νέες περικοπές από Παιδεία και Υγεία, ψαλίδι στις ΔΕΚΟ, μείωση μισθών στο δημόσιο με τον νέο μισθολόγιο, αυξήσει φόρων στα ακίνητα, ξεπούλημα όποιων ασημικών έμειναν, δηλαδή ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΤΤ και κυρίως ΟΠΑΠ. Κι επειδή τα λεφτά δε βγαίνουν, θα βάλουν χέρι και στα δημόσια ακίνητα.

Ωστόσο, εδώ είναι και το μεγάλο πρόβλημα. Ποιος υπουργός θα υπογράψει νa ξεπουληθεί μπιρ παρά η κρατική περιουσία; Ποιος θα συναινέσει στην πώληση π.χ. της ΔΕΗ σε τιμές εξευτελιστικές καθώς η εταιρεία και χαμηλά είναι στο Χρηματιστήριο και τα αποτελέσματά της είναι τραγικά; Η κ. Μπιρμπίλη μπορεί να μην είναι πολιτικός αλλά φοβάται τη χλεύη του κόσμου και φυσικά τα ειδικά δικαστήρια.

Ποιος επίσης θα συμφωνήσει σε ξεπούλημα ακινήτων φιλέτων σε χαμηλές τιμές καθώς η κτηματαγορά είναι στο ναδίρ;

Έτσι, λοιπόν φτάνουμε στο αδιέξοδο το σημερινό, με την τρόικα να παίζει παιχνίδια με το ταξίδι της, την κυβέρνηση αμήχανη να κάνει συσκέψεις τα μεσάνυχτα και όλη την οικονομία να είναι στο γκρεμό.

Έτσι, θεωρείται δεδομένο ότι το σχέδιο που θα ανακοινωθεί θα είναι τόσο σκληρό που από την ανακοίνωσή του και μόνο θα προκαλέσει συγκρούσεις. Και αυτά είναι πολιτικά αδιέξοδα που μόνο με εκλογές λύνονται. Γι’ αυτό μην απορήσετε για τίποτε τους επόμενους μήνες.

Πηγή




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]