Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σαμαράς θέλει πράγματι να κυβερνήσει;


Η Ν.Δ. θέλει πράγματι να κυβερνήσει;
ΟΧΙ απαντά με την μέχρι τώρα στάση της .
ΟΧΙ εισπράττει και ο λαός πλειοψηφικά.
Αυτό εκφράζει και η αποχή 60% του β γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ο ΓΑΠ θα συνεχίσει να υποδύεται τον Έλληνα πρωθυπουργό χωρίς σοβαρές αντιστάσεις όσο στον ελληνικό λαό από την ΝΔ δεν θα προβάλλεται
  1. Η σαφής απαίτηση άμεσης απομάκρυνσης του ως επικίνδυνου για τον τόπο.
  2. Η σαφής ικανότητα -επιθυμία – αναγκαιότητα να αναλάβει άμεσα την κυβερνητική εξουσία.
Δυστυχώς προς το παρόν στην κοινωνία κυριαρχεί η αντίληψη ότι η ΝΔ δραπέτευσε στα δύσκολα από την εξουσία δια του Κώστα Καραμανλή και την αποφεύγει στα ακόμα πιο δύσκολα δια του Αντώνη Σαμαρά.
Έτσι όμως ο Γιώργος Παπανδρέου θα ολοκληρώσει το ”έργο του” ακόμα και αν η αποχή φτάσει το 80%...
Αν δούμε το πως εξελίχτηκε η όλη ιστορία από τον Φεβρουάριο που ξεκίνησε μέχρι σήμερα θα δούμε ότι το επιχείρημα ότι το Μνημόνιο θα μας κάνει καλό και ότι απλά θα είναι μια πολύ σύντομη δυσάρεστη παρένθεση έχασε ραγδαία έδαφος και έπαψε να αποτελεί υπολογίσιμο προπαγανδιστικό μέγεθος.
Θυμηθείτε πόσο άκαιρα και καταστροφολογικά ακούγονταν εκείνοι που υποστήριζαν ότι μέσα σε ένα χρόνο το Μνημόνιο θα μας οδηγήσει σε χρεοκοπία και ότι το ΔΝΤ είναι εδώ για να αρμέξει ό,τι μπορεί να αρμέξει για χάρη των δανειστών μας.
Αυτοί που πιστεύουν ακόμα ότι το Μνημόνιο θα τελειώσει σύντομα και ότι θα μας βοηθήσει σε βάθος χρόνου είναι ένα μικρό ποσοστό, προφανώς ηλιθίων ή καλοβολεμένων στο σύστημα ΠΑ-ΣΟΚ. Μπορεί να είναι γύρω στο 20-30% ακόμα αλλά αμελητέο μπροστά σε εκείνους που αρνούνται την αναγκαιότητά και την χρησιμότητά του.
Αυτοί που θεωρούν την πολιτική πρόταση της ΝΔ ανεφάρμοστη είναι όχι γιατί δεν συμφωνούν με το αίτημα άμεσης εξόδου από το Μνημόνιο, αλλά γιατί είναι σαν να κουβαλάμε a knife to a gun fight.
Οι δανειστές θέλουν τα λεφτά τους (που τα έχουν πάει τρίδιπλα τόσα χρόνια) τώρα! Βέβαια, όσοι τους είπαν “πάρτε τα @@@@ μας” όπως η Ρωσία και η Αργεντινή όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν από τις αγορές αλλά πολύ σύντομα ανέκτησαν την διεθνή εμπιστοσύνη και το κύρος των «αγορών».
Δεν πείθει η πρόταση της ΝΔ γιατί δεν έχει ούτε ψυχή ούτε ταυτότητα.
Την ώρα που πηδάνε οι άνθρωποι από τα παράθυρα, που κόβονται το φως και το νερό στις οικογένειες, που χάνονται σπίτια και περιουσίες, που κόβεται το ψωμί του γέροντα, το άλλο “μείγμα πολιτικής” ακούγεται μια από τα ίδια στα αυτιά του μέσου Έλληνα. Δεν μπορείς να μιλάς για ελπίδα που έρχεται… Γιατί είναι γνωστό το σύνθημα «είσαι η ελπίδα μας… πήδα μας πήδα μας»… Ιδίως όταν βλέπουν τα μεγαλοστελέχη, που υποστηρίζουν αυτό το άλλο μείγμα, να φορούν sebago και πουκαμισάκια των 80 ευρώ.
Και οι πολίτες όταν ακούνε νεοδημοκράτες βουλευτές να ξινίζουν τα μούτρα τους όταν λένε ότι η ΝΔ δεν κάνει πεζοδρόμιο λες και ανατράφηκαν όλοι τους στην πορφύρα οι γαλαζοαίματοι τρομάρα τους, τότε καταλαβαίνει ο καθένας ότι είναι μόνος του.
Η άλλη λύση, η έξοδος από την ΟΝΕ και την ΕΕ με κρατικοποιήσεις τραπεζών και σχεδιασμένη οικονομία ώστε να αντιμετωπιστούν ομαλά οι επιπτώσεις από μια στάση πληρωμών και να προστατευτεί ο λαός από τις αρχικές δυσχέρειές του φαίνεται προς το παρόν πολύ ριζοσπαστική. Προς το παρόν, γιατί αργά η γρήγορα, καθώς θα χάνεται το παν και η χώρα θα βουλιάζει φτωχαίνοντας όλο και περισσότερο, θα αποδειχτεί ότι είναι η μόνη λύση.

Αναγνώστης
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]