Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπουτάρης και Κεμάλ: οι ευθύνες μας απέναντι στην Ιστορία μας επιβάλλουν να μην σιωπήσουμε!

  • Του Σάββα Καλεντερίδη
Ο Μπουτάρης, ο Κεμάλ και ο βιασμός της ιστορικής συνείδησης του Έλληνα...!
Είδαμε σήμερα το πρωί (23-10-2010), στη ΝΕΤ, τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Μπουτάρη, να απαντά σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το θέμα του Κεμάλ. Ο κ. Μπουτάρης, αφού αναφέρθηκε στο χρονικό της δωρεάς του νεοκλασικού που φέρεται να έζησε για ένα διάστημα ο φασίστας-σφαγέας του Ελληνισμού από το ελληνικό στο τουρκικό δημόσιο και της αλλαγής του ονόματος της οδού Αποστόλου Παύλου σε Κεμάλ Ατατούρκ, τη δεκαετία του '30, είπε και τα παρακάτω.
Επιβεβαίωσε ότι πριν λίγα χρόνια, όταν οι Τούρκοι ανακαίνισαν την οικία του βραβευμένου με Νόμπελ Ποίησης, Γιώργου Σεφέρη, στη Σκάλα Βουρλών, δίνοντας ταυτόχρονα το όνομά του στη διερχόμενη οδό, ο ίδιος, ως επικεφαλής ομάδας επιχειρηματιών, στη διάρκεια επαφών με Τούρκους επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη...
και μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών που κατέβαλλαν τότε ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ισμαήλ Τζέμ (που ήταν μέλος του υπουργικού συμβουλίου που θα αναλάμβανε τα ηνία της εξουσίας, με βάση σχέδιο πραξικοπήματος της φασιστικής-τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ) για σύσφιγξη των Ε-Τ σχέσεων, πρότεινε να ξαναδοθεί το όνομα του φασίστα-σφαγέα του Ελληνισμού, Μουσταφά Κεμάλ, στην οδό Αποστόλου Παύλου, εξομοιώνοντας στην ουσία το ήθος και το βεληνεκές του Σεφέρη με τον σφαγέα εκατοντάδων χιλιάδων αόπλων και γυναικοπαίδων, τον Μουσταφά Κεμάλ.
Δείχνοντας μάλιστα το ποιόν του, ανέφερε ότι στόχος του είναι αν εκλεγεί, να μετατρέψει την Θεσσαλονίκη τόπο λατρείας των Τούρκων (μίλησε για 300 χιλιάδες το χρόνο), οι οποίοι θα έρχονται στη Θεσσαλονίκη, θα αφήνουν τα λεφτά τους και ας προσκυνούν όποιον και ό,τι θέλουν.
Άλλα σχόλια δεν κάνουμε. Αφήνουμε τους αναγνώστες μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Απλά, θα δηλώσουμε ότι για μας, η παρουσία τέτοιων προσώπων στην πολιτική σκηνή και η δημόσια έκφραση τέτοιων θέσεων και μάλιστα από δημόσιο μέσο ενημέρωσης, σε μια πόλη της οποίας η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι θύμα των -στην κυριολεξία- θανατηφόρων εντολών του Κεμάλ και σε μια χώρα της οποίας ο πληθυσμός υπέστη Γενοκτονία από τον Κεμάλ και από τον Κεμαλισμό, αποτελεί δείγμα της ηθικής και της πολιτικής παρακμής και χρεωκοπίας αυτού του τόπου.
Ο Θεός να φυλάει αυτή τη χώρα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Κοσμοπολίτικο τέκνο της Νέβεσκας. Μόνο που εγώ είχα την περηφάνεια πως οι Έλληνες ως κοσμοπολίτες είχαν την ικανότητα να αναδεικνύονται και να κατακτούν με τα προσόντα τους την Οικουμένη, όχι να παραδίδουν την Ελλάδα σε όλη την Οικουμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε 2:45 μ.μ., έγραψες.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαράδεκτα Πράγματα!!! Η Αλήθεια είναι Αλήθεια Δεν Πάει να Σιωπήσεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣΟΧΗ!
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΝΕΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ. ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ. ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ. ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλοι εσείς με την έξαρση εθνικισμού είστε μεγαλύτεροι πατριώτες?Η ιστορία ενός τόπου, ενός πολιτικού, ενός επιχειρηματία μιας χώρας κρίνεται από την μετονομασία ενός δρόμου?Μήπως ενός οικοδομικού τετραγώνου?

    Αφήστε τα φλυναφήματα και δείτε την ουσία. Οι πολιτικοί κρίνονται από τις ώρες εργασίας τους. Οταν δεν έχεις διοικήσει ούτε ένα περίπτερο 30', πώς θα διοικήσεις ένα δήμο? 52εκατ. ευρώ είναι η κληρονομιά του Δήμου...Ασχοληθείτε με τα σοκάκια.

    Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί ανώριμοι σε αυτή την πόλη.

    Επώνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 12 Νοεμβρίου 2010 4:52 μ.μ.

    Φίλε Επώνυμε, δε σου κρύβω πως εκτιμώ τον κ. Μπουτάρη σαν επιχειρηματία και σαν συμπολίτη. Τον θαυμάζω για την θαυμάσια δουλειά του Αρκτούρου και είχα αποφασίσει να τον ψηφίσω για Δήμαρχο. Αυτή η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ με χάλασε και τελικά θα αφήσω να αποφασίσουν οι συμπολίτες μου.
    Η 12 Νοεμβρίου 2010 2:45 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε
    12 Νοεμβρίου 2010 4:52 μ.μ.

    Διερωτασαι:
    "Όλοι εσείς με την έξαρση εθνικισμού είστε μεγαλύτεροι πατριώτες?Η ιστορία ενός τόπου, ενός πολιτικού, ενός επιχειρηματία μιας χώρας κρίνεται από την μετονομασία ενός δρόμου?Μήπως ενός οικοδομικού τετραγώνου?"

    Ο σεβασμος της Ιστοριας του τοπου κρινεται και απο μετονομασιες δρομων!!
    Οι Τουρκοι μεχρι και σημερα δεν σεβονται τιποτα!!
    Απαιτουν να σεβομαστε εμεις αυτους,αλλα η ολη σταση τους ειναι τουλαχιστον εχθρικη!!
    Γιατι ειμαι υποχρεωμενος να σεβομαι καποιον ,ο οποιος δεν με σεβεται και προπαγανδιζει εναντιον μου μεχρι και σημερα???
    Επιπλεον,η Ελλαδα δεν εχει καμια αναγκη να τουρκοποιησει δρομους και τετραγωνα!!
    Και αν υποτιθεται οτι πρεπει να μετονομαστει μια οδος με το ονομα ενος σφαγεα της φυλης μας,βασικα δεν σεβομαστε το αιμα που χυθηκε για την απελευθερωση της φυλης μας που αντιμετωπισε αυτον τον σφαγεα!!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μία είναι η μόνη αλήθεια και η μοναδική πρακτική:π α τ ρ ι ώ τ ε ς Έλληνες,περιθωριοποιήσατε και απομονώσατε παντί τρόπω τους εφιαλτικούς,νεοφασιστικούς,νεογενίτσαρους εθνομειοδότες!

    ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΠΛΕΟΝ ΟΙ Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]