Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προ ανασχηματισμού η κυβέρνηση Γκρούεφσκι

Αλβανός ο νέος υπουργός Εξωτερικών;

Συνταρακτικές αλλαγές συμβαίνουν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στην εσωτερική διοικητική οργάνωση των Σκοπίων προκειμένου να δημιουργηθεί η εικόνα της «μεγάλης αλλαγής» και της καλής διάθεσης του Νίκολα Γκρούεφσκι για ένωση όλων των πολιτικών, πνευματικών και κοινωνικών δυνάμεων στην πορεία για τον δρόμο προς την Ευρώπη και για μία περισσότερη εκδημοκρατισμένη «δημοκρατία» της ΠΓΔΜ.
Μέσα στα σχέδιά του ο νεαρός πρωθυπουργός των Σκοπίων συγκαταλέγει και την εξαφάνιση της δύναμης του αλβανικού στοιχείου, το οποίο προσδοκά να εκμηδενίσει μέσα από έναν νέο ανασχηματισμό. Οι ρόλοι που θα δοθούν σε αλβανούς πολιτικούς των Σκοπίων, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, ακόμη και με διεθνείς πολιτικές εκπροσωπήσεις (υπουργείο Εξωτερικών, εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση)!!!
Η συγκεκριμένη μεταφορά ισχύος, όμως, θα είναι καθαρά για να ενισχυθεί το προφίλ του σημερινού πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, ο οποίος επιθυμεί πλέον να προβληθεί ως υπερκομματικός και υπερεθνικός πολιτικός αρχηγός.
Κι εκεί ακριβώς κρύβεται η παγίδα του… Η παγίδα που πρόκειται να εγκλωβίσει τους Αλβανούς των Σκοπίων και να τους ακινητοποιήσει πολιτικά…
Πέρα από την απόφαση για δημοψήφισμα, σχετικά με την διαφορά με την Ελλάδα για το όνομα, ο Νίκολα Γκρούεφσκι σκοπεύει να μεταφέρει την κύρια ευθύνη όλων των δικών των πολιτικών ενεργειών, στον τελευταίο υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Μιλόσοσκι και θα είναι Αλβανός… ο οποίος και θα κουβαλήσει το βαρύ φορτίο της αποτυχίας, ενώ ο Γκρούεφσκι θα φανεί υπερδημοκρατικός παραδίδοντας στον λαό την απόφαση για το όνομα, μέσω δημοψηφίσματος!!!
Κίνηση ματ ή κίνηση που θα ανοίξει το «Κουτί της Πανδώρας»; Ο Γκρούεφσκι ευελπιστεί πως θα ισοπεδώσει την αλβανική πολιτική δυναμική που αυξάνεται καθημερινά και που απειλεί την πρωθυπουργία του.
Τι είναι όμως αυτό που τον κάνει να μην σκέφτεται την «άλλη λύση» που οι Αλβανοί των Σκοπίων μπορούν να ακολουθήσουν; Δηλαδή, την λύση των όπλων; Οι διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί, στον πρωθυπουργό των Σκοπίων, από την αμερικανική πρεσβεία, είναι απολύτως βέβαιο πως ενισχύουν την άποψη για πανωλεθρία των Αλβανών και για πλήρη επικράτησή του στην πολιτική σκηνή της χώρας… υπάρχουν όμως βάσιμες υποψίες πως οι Αλβανοί δεν πρόκειται να δεχθούν μία τέτοια πρακτική εις βάρος τους, οπότε...
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Κατα τα λεγομενα Του Παισιου του Αγιορειτη ειναι σαφεστατα αυτα που θα γνουν στη περιοχη μας δυστυχως αυτος που αλλαξε το ονομα του απο Γρουγιος ΣΕ Γκρουεφσκι δε τα εχει πληροφορηθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Gia pes kai se mas pou den kseroume ti eipe o Paisios?(Den se eironevome)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Αλβανοι εχουν δωσει προθεσμια στον Γκρουεφσκι μεχρι τον Δεκεμβρη για να λυθει το θεμα της ονομασιας.Δεν θα κατσουν με σταυρωμενα τα χερια ,διοτι θελουν να εισχωρησουν οπωσδηποτε στο ΝΑΤΟ.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]