Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν έτοιμος για ανασχηματισμό

Σε τι στοχεύει ο Ταγίπ;

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδιάζει να ανακοινώσει ένα κυβερνητικό ανασχηματισμό τις προσεχείς ημέρες που θεωρείται αναγκαίος για την αναζωογόνηση του κυβερνώντος κόμματος μετά το μη ικανοποιητικό αποτέλεσμα στις τοπικές εκλογές του περασμένου μήνα, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από κυβερνητική πηγή.
Η πηγή, που αρνήθηκε να αναφέρει το όνομά της, δήλωσε ότι ο Ερντογάν δεν καθόρισε ακόμη κάποια συνάντηση με τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ για να του παρουσιάσει τον κατάλογο με τα ονόματα των νέων υπουργών. Η πηγή αρνήθηκε να αποκαλύψει τα ονόματα των υπουργών που θα αντικατασταθούν.
Οι νέες τοποθετήσεις δεν αναμένεται να επιφέρουν κάποια μεγάλη αλλαγή στην οικονομική πολιτική της Τουρκίας η οποία δέχεται πιέσεις για να ολοκληρώσει μία συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης.
«Δεν αναμένουμε κάποια συνάντηση με τον πρόεδρο Γκιούλ μέχρι την Κυριακή το νωρίτερο», είπε η πηγή. Ο τούρκος πρόεδρος αναχώρησε χθες για επίσημη επίσκεψη στην Βουλγαρία.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι ο υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ είναι πιθανό να χάσει την θέση του, επειδή επικρίθηκε από επιχειρηματίες για την αποτυχία του να καταλήξει σε μία συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ύστερα από πολύμηνες συνομιλίες. Εφημερίδες εκτιμούν ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, μπορεί να αναλάβει υπουργός Εξωτερικών.
Ο Ερντογάν είχε δηλώσει μετά τις απώλειες που είχε το κόμμα του στις τοπικές εκλογές του περασμένου μήνα ότι θα προχωρήσει σε κυβερνητικό ανασχηματισμό.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]